• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İç parazit öneri

çikolands

Yeni Üye
Merhaba Kuşumda iç parazit varsa diye önlem amaçlı bir tedavi uygulamak istiyorum. İlaçlardan çok doğal yöntemleri tercih ediyorum öncelikle. Bildiğiniz doğal yöntem (besin) ya da zarar vermeyecek öneri bir ilaç var mı? Probiyotik de olabilir

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba iç parazit yoksa hiçbir şey kullanmak gerekmez sadece dışkı değil birde kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍Bagirsaklari rahatlatmak için zerdeçal ve zencefil tozunu mamada verebilirsiniz ama çok az ve haftada bir kez bir mamalik mamaya pirinç tanesi kadar yeterlidir ayrıca kekik çayı da faydalıdır

çikolands

Yeni Üye
Merhaba iç parazit yoksa hiçbir şey kullanmak gerekmez sadece dışkı değil birde kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍Bagirsaklari rahatlatmak için zerdeçal ve zencefil tozunu mamada verebilirsiniz ama çok az ve haftada bir kez bir mamalik mamaya pirinç tanesi kadar yeterlidir ayrıca kekik çayı da faydalıdır
Merhaba bundan cumartesi günü kuşumda birkaç saniye süren kas tutulmaları gözlemledim. 5 saniye sürüyor ve sonra kuş eski neşeli haline dönüyor. Yem yemesinde sorun yok yalnız biraz halsizlik var gibi gözlemledim. İç parazit ile ilgisi olabilir mi gibi düşündüm. Bu durum sadece cumartesi yaşandı ve şimdiye kadar aynı problem olmadı. Sadece halsizlik var. Kasılma anını çekemedim ancak sonrasında olan o durgunluğu video olarak çektim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kasılma anı sonrası

çikolands

Yeni Üye

Normal gün içindeki hali

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun röntgenini çekeceğiniz bir yer var mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İç parazit değil de karaciğer ile ilgili bir durum olabilir dışkıda öyle bir sıkıntı göremedim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Abi dışkıda parazit olup olmadığıyla ilgili bir makale var mı?
Dışkıdan anlamak öyle kolay değil gözle analiz yetersiz olduğu yerde dışkı analizi için laboratuvar testleri öneririz..
Forumda grpet in bir konusu var aşağıya ekliyorum ama dediğim gibi bu sadece dışkıdan anlaşılmaz kafanız karışmasın yanlış bir teşhis ve ilaç kuşun organlarına zarar verir

çikolands

Yeni Üye
İç parazit değil de karaciğer ile ilgili bir durum olabilir dışkıda öyle bir sıkıntı göremedim

Sürekli bir uyku hali var. Yemesinde bir sorun yok ama sürekli uyukluyor ve halsiz. Arada kalkıyor ötüyor oynuyor ama sonra uyumaya devam ediyor. Bugün arada ishal su gibi yaparken sonra düzeliyor. Önerebileceğiniz vitamin var mı?

Son düzenleme: