• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! hızlı nefesa alıp verme ve kanat titremesi

sxs

Yeni Üye
merhabalar forumda ilk mesajım yardım rica ediyorum, erkek muhabbet yaklaşık olarak 2~3 aydır özellikle sabah uyku sonrası ve akşam 5~6 sonrası videoda görüldüğü hızlı nefes alıp verme ve aralarda esner gibi kanat titretme sıkıntısı var, bununla birlikte gagada ve ayaklarda zaman zaman ateşe bağlı düşündüğüm sıcaklık mevcut.
hareketliliğinde ve iştahında hiçbir sıkıntı yok, dışkısı da normal ve sulu değil.
bulunduğum yerdeki veteriner multivitamin ve avi-ast ilacını verdi, 1 hafta hergün suluğa 10 damla avi-ast döktüm sonra 1'er gün arayla vitaminli ve normal su ile günlü suluğunu değiştirdim; ancak önce iyileşme ve hatta gün içinde hiç tekrarlama yapmamasına rağmen şu an suyuna hergün 10 damla avi-ast damlatmama rağmen ilk zamandaki belirtilerine dönmüş durumda. piyasada reçetesiz başka ilaç bulamadığımdan okaliptus yağını kaynar suya damlatıp hergün sabah/akşam kafes yanından koklatıyorum bir nebze de olsa iyi geliyor. Acil yardım rica ediyorum, kuştan anlayan veteriner malesef yakın çevremde YOK !

Son düzenleme:

Sait Erdem

Aktif Üye
öncelikle hoşgeldin ve merhaba

Kanat Titremenin birçok sebebi var. kuş cereyanda veya hava değişimi yaşadımı
Kuş, korkmuş ya da aşırı heyecanlıdır. Diğer hastalık belirtileri ile birlikte görülme durumu farklıdır. ( Ateşli hastalıklarda oluyor titreme Eşleşme/çiftleşme belirtisidir. Bazen titreme eşliğinde kanat çırpabilirler.

hızlı nefes alıp vermesinde de çok fazla uçtumu ?
eğer hep öyleyse solunum yolu ile ilgili rahatsızlıkları olabilir.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
merhabalar forumda ilk mesajım yardım rica ediyorum, erkek muhabbet yaklaşık olarak 2~3 aydır özellikle sabah uyku sonrası ve akşam 5~6 sonrası videoda görüldüğü hızlı nefes alıp verme ve aralarda esner gibi kanat titretme sıkıntısı var, bununla birlikte gagada ve ayaklarda zaman zaman ateşe bağlı düşündüğüm sıcaklık mevcut.
hareketliliğinde ve iştahında hiçbir sıkıntı yok, dışkısı da normal ve sulu değil.
bulunduğum yerdeki veteriner multivitamin ve avi-ast ilacını verdi, 1 hafta hergün suluğa 10 damla avi-ast döktüm sonra 1'er gün arayla vitaminli ve normal su ile günlü suluğunu değiştirdim; ancak önce iyileşme ve hatta gün içinde hiç tekrarlama yapmamasına rağmen şu an suyuna hergün 10 damla avi-ast damlatmama rağmen ilk zamandaki belirtilerine dönmüş durumda. piyasada reçetesiz başka ilaç bulamadığımdan okaliptus yağını kaynar suya damlatıp hergün sabah/akşam kafes yanından koklatıyorum bir nebze de olsa iyi geliyor. Acil yardım rica ediyorum, kuştan anlayan veteriner malesef yakın çevremde YOK !

VİDEO
Hoşgeldiniz, solunum sıkıntısı olabilir videoda gördüğüm kadarıyla. Ancak tam bir şey söylemek doğru olmaz. Kanat titremesi ani korkularda olabiliyor. Çok uçtuklarında bile gerçekleşebilir. Yani anlayacağınız tek bir yere bağlanamaz. Şimdilik takip edin. Akşam hırlıyor mu? Veya tuhaf sesler duyuyor musunuz?

sxs

Yeni Üye
merhabalar, huşbuldum.

1,5 yıldır bende yaklaşık 2 yaşında muhabbet, yorgunluk soluğu değil bu takip ettiğime göre; yorulduğunda aralıklı soluk alıp verip (videodakinden daha az şiddette) sonrasında normal nefesine dönüyordu, bu yaşanan rahatsızlığı sabah uyandıktan sonra ve akşam vakitleri 6'dan sonra gün içi daha az yoğunlukta yaşanıyor, en şiddetli kriz durumu da zaten videoda çektiğim gibi.
kuş hiç cereyanda kalmadı bundan çok eminim 5. muhabbetimiz bu şimdiye kadar, kafes altı tülü de var, akşamları rahatsız etmeyecek düzeyde kaldırıyorum; kapı üstleri ve ev içi dolaşırken konduğu yerlerden toz kapabilir ve kemirdiği şeylerden olabilir endişesiyle belirli aralıkla elma sirkesini su ile karıştırıp sıkıyorum, zaten kafes temizliğini de bu şekilde yapıyorum.

herhangi bir halsizlik ya da durumunda arada gaga ve ayaklarda sıcaklık (ateş) yine arada kanat titremesi ve yazdığım gibi gün içi belirli aralıklarda soluk alış veriş hızı dışında bir farklılığı da yok, oyuncaklarıyla oynuyor, ev içinde dolanıyor, öğrendiği kelimeleri konuşup ilgilenmemiz için bizi çağırıyor vs.

avi-ast kullanımı sonrası aşırı derece iştahı arttı ve bununla birlikte dışkılarını da normalde biraz daha büyük yapmaya başladı; ancak herhangi bir sindirim problemi ve dışkıda zorlanma belirtisi yok.

yavruyken alıştırmışlar 2~3 günde bir biz de yumurta yarısını kahvaltıda verip öğlen 4 saat geçmeden bozulmasın diye alıyor ve alınca da altını değiştiriyoruz yerden yemesin diye, B vitamini ihtiyacını buradan karşılıyor; ayrıca multivitamin ve Aniper/aniperia tamamlayıcı vitamini suyuna karıştırarak veriyorum.

solumasında hırıltı ya da herhangi bir ses yok, özellikle akıllı yemliğinde akşam 9~10 sonrası yem yemesi sonrasında gün içinde en fazla soluk soluğa kalıyor.

solunum sıkıntısı uçuş menzilini de kısalttı, artık nefesi ev içi dip odalara gidip-gelmesine yetmiyor; zaten kendisi de yorgunluk belirtisi bu durumda garip tiz bir ses çıkartarak en yakın yere konuyor.

Son düzenleme:

sxs

Yeni Üye
Hoşgeldiniz, solunum sıkıntısı olabilir videoda gördüğüm kadarıyla. Ancak tam bir şey söylemek doğru olmaz. Kanat titremesi ani korkularda olabiliyor. Çok uçtuklarında bile gerçekleşebilir. Yani anlayacağınız tek bir yere bağlanamaz. Şimdilik takip edin. Akşam hırlıyor mu? Veya tuhaf sesler duyuyor musunuz?
hırlaması hiç yok, solunum esnasında da tuhaf sesler çıkarmıyor; okaliptus yağı buharı koklatmam biraz iyi geldi son 3~4 gündür akşamları biraz daha rahat. Bir de aklıma şu geldi kafesinde kalamar kemiği olmasına rağmen bizim soytarı bazen duvar sıvalarını kemiriyor, o bu tip sıkıntılara yol açar mı acaba ?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
hırlaması hiç yok, solunum esnasında da tuhaf sesler çıkarmıyor; okaliptus yağı buharı koklatmam biraz iyi geldi son 3~4 gündür akşamları biraz daha rahat. Bir de aklıma şu geldi kafesinde kalamar kemiği olmasına rağmen bizim soytarı bazen duvar sıvalarını kemiriyor, o bu tip sıkıntılara yol açar mı acaba ?
Evet açabilir. Çünkü boyların için de istenmeyen kimyasallar ve boyalar bulunur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ben bir dışkı resmi görebilir miyim? Birde vik vik diye ses çıkarıyor mu? Ne zamandan beri bu durumda ve ilk hangisi başladı yani titreme ,ağız açıp kapatma,ayak kaşıma?

sxs

Yeni Üye
Merhaba ben bir dışkı resmi görebilir miyim? Birde vik vik diye ses çıkarıyor mu? Ne zamandan beri bu durumda ve ilk hangisi başladı yani titreme ,ağız açıp kapatma,ayak kaşıma?
merhaba, herhangi bir ses çıkarmıyor, uzun süreli uçuşlarda menzili önceki haline kıyasla yetersiz kaldığı zamanlarda yorulma belirtisi vik vik ses çıkarıyor sadece, önce kanat titremesi başladı, ayak kaşıması yok; ancak burun bölgesini arada~sırada kaşıyıp 1~2 sefer tıksırma yapıyor nadiren.
ilk farkedip tekip edebildiğimiz Şubat~Mart aylarından beri devam etmekte.
Şu anki durumu videolardaki gibi değil yalnız, video 3 hafta önceki hali; okaliptus yağı buharı her sabah/akşam kafes yanına koymamız biraz rahatlattı, şimdilerde akşam 22~23 sonrası videodakinin yarısı şiddette soluk krizleri olup sabah uyandığında normal kalkıyor.
AVI-AST kullanımını bu iyileşme belirtilerinde geçen hafta her gün değişen suluğa 10 damladan 5 damlaya bu günden itibaren de 3 damlaya indirdik.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Abdullah ülkü

Yeni Üye
Benim sultan papağanım akşam ince bir sesle ötüyor canı acıyor gibi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hızlı nefes alıp vermedi geçti mi ?
Eski konuları Aktif hale getirmektense kuşunuzda öyle bir sıkıntı varsa konu açarak video ekleyin bakalım yardımcı oluruz lütfen başkasının konusunda soru Sormayınız anlayışınız için teşekkürler 😊

Üst Alt