• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hipradoxi mi respirator turbo acıci mi

berranazbas

Paylaşımcı
Şehmus kardeşim benim de aklıma gece kapılar kapalı petekler oksijeni yiyor. Nem oranı olmadığından çocuk hırıltı yapıyor olabilir. Birde peteğe ıslak havlu koyun gece yatmadan, nem yapar ve solunumu rahatlatır.
Bu akşam deneyecegim

berranazbas

Paylaşımcı
Merhaba, respiratory turboyu da ilk hafta farjlı günlerde 2 kez, sonraki haftalarda, haftada 1 kez kullanabilirsiniz. Tabi üstte önerilen takviyelere ek olarak. Kuşta antibiyotik gerektirecek bir durum, bana göre de yok. Dışkılar gayet iyi. Videoda hırıltılı nefes göremedim ben. Bana yaptığı ses, öyle bir ötüş öğrenmiş gibi geldi. Evde gripli biri olduğunda kuşa fazla yaklaşmasın ayrıca
Hasta olan benim ya bu hafta üst solunum yollarimda enfeksiyon çıktı bugün de baya öptüm kafesten çıkarıp ): bu saatten sonra dikkat ederim

berranazbas

Paylaşımcı
Günaydın arkadaşlar.cumartesi gününden beri kuşumda geceleri ve sabahları olmak üzere hiçbir şekilde hırıltılı kalmamıştı ama bu sabah tekrar başladığını fark ettim. Artık kafesin yerini mi değiştirsem diye düşünmüyor değilim kekik spreyi kekik çayından sonra kuşumda hiçbirşey kalmıyor ve tabi nefesini rahatlaması için okaliptüs yağını buhar yapıyorum bu uygulamalardan sonra hiçbirşeyi kalmıyor ama 1 hafta sonra yeniden başlıyor. Peteğin üstüne de ıslak havlu koymaya başladım. Kafesin konumunda bir sıkıntı olabilir mi sizce

berranazbas

Paylaşımcı
Streamable Video kafesin konumu böyle yani direkt kapının önünde diyebilirim kapı açılınca hava akımına maruz kalıyor olabilir mi çünkü evin içi benim odamdan çok daha soğuk benim odam sıcak

berranazbas

Paylaşımcı
Konumu iyi gözüküyor belki çok cereyan yapıyorsa ondan olabilir
Konum iyiyse kalsin o zaman cereyan yapmıyor dediğim gibi benim odam çok sıcak evin diğer kısımları buz gibi bende kapıyı açınca içeri soğuk hava akımı oluyor öyle birşey olabilir mi bu kadar çabuk etkilenebilir mi

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Konum iyiyse kalsin o zaman cereyan yapmıyor dediğim gibi benim odam çok sıcak evin diğer kısımları buz gibi bende kapıyı açınca içeri soğuk hava akımı oluyor öyle birşey olabilir mi bu kadar çabuk etkilenebilir mi
Hayır aşırı soğuk gelmiyorsa yani cam açıyor kadar değilse hiçbir problem olmaz maalesef benimki de 1 aydır aralıklı şekilde geceleri hapşırıyor ses geliyor nefesi hırıltılı , 1 haftadır turbo geldi kullandım yarın tekrar kullanacağım bir türlü geçmedi diğerlerine bulaşacak diye korkuyorum ayrıyeten başka yere alıp sıcak tutuyorum o da epey uğraştırıyor 😅 ben hasta olsam daha iyiydi 1 ay oldu sıkmaya başladı

berranazbas

Paylaşımcı
Hayır aşırı soğuk gelmiyorsa yani cam açıyor kadar değilse hiçbir problem olmaz maalesef benimki de 1 aydır aralıklı şekilde geceleri hapşırıyor ses geliyor nefesi hırıltılı , 1 haftadır turbo geldi kullandım yarın tekrar kullanacağım bir türlü geçmedi diğerlerine bulaşacak diye korkuyorum ayrıyeten başka yere alıp sıcak tutuyorum o da epey uğraştırıyor 😅 ben hasta olsam daha iyiydi 1 ay oldu sıkmaya başladı
Gerçekten ya hasta olduğunu düşünmüyorum dışkısı gayet iyi keyfi yerinde yemesi içmesi mükemmel ilgisizlikten yapıyor desem alakası yok çünkü 7 24 ilgileniyorum ortada yapması için hiçbir sebep yok artik kusum yüzünden dalamiyorum uykuya hep diken üstünde uyuyorum 🙃 ses çıkarınca kekik spreyi sıkıyorum hemen o zaman ses kesiliyor

berranazbas

Paylaşımcı
Ki zaten benim kuşumda hırıltılı yok nasıl diyim böyle öksürüyor gibi garip o da belki toplam 30 saniye kadar sürüyor eskiden saat 5 6 gibi yapıyordu gece şimdi onu sabah 8 9 a çekti ama gün içinde hiçbirşey yok gece de yok sadece son 2 gündür sabah 8 9 arası bir saatte 40 saniyelik tıkanması var dışkısına da bakıyorum hep dışkı bozukluğu da yok anlamadım gitti 🤷🤦

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ki zaten benim kuşumda hırıltılı yok nasıl diyim böyle öksürüyor gibi garip o da belki toplam 30 saniye kadar sürüyor eskiden saat 5 6 gibi yapıyordu gece şimdi onu sabah 8 9 a çekti ama gün içinde hiçbirşey yok gece de yok sadece son 2 gündür sabah 8 9 arası bir saatte 40 saniyelik tıkanması var dışkısına da bakıyorum hep dışkı bozukluğu da yok anlamadım gitti 🤷🤦
Sizden gribal enfeksiyon kapmıştır. Ciğerlere inmezse antibiyotik kullanmaya gerek yok. Bağışıklığı yüksek tutacakksınız. Ama devamlı hırıltılı nefes, kuyruk oynaması olursa, videosunu buradan paylaşırsınız. Entrobac ve gerwit de kullanıyordunuz yanılmıyorsam.

berranazbas

Paylaşımcı
Sizden gribal enfeksiyon kapmıştır. Ciğerlere inmezse antibiyotik kullanmaya gerek yok. Bağışıklığı yüksek tutacakksınız. Ama devamlı hırıltılı nefes, kuyruk oynaması olursa, videosunu buradan paylaşırsınız. Entrobac ve gerwit de kullanıyordunuz yanılmıyorsam.
Evet entrobac ve gerwit kullanıyorum düzenli. Kuyruk oynaması yok yanj her kuşda olması gerektiği gibi. Peki gerçekten insanlardan kuşlara hastalık bulaşabiliyor mu ben mesela solunum yolu enfeksiyonu geçirdim geçen hafta onunla bir alakası var mıdır

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Evet entrobac ve gerwit kullanıyorum düzenli. Kuyruk oynaması yok yanj her kuşda olması gerektiği gibi. Peki gerçekten insanlardan kuşlara hastalık bulaşabiliyor mu ben mesela solunum yolu enfeksiyonu geçirdim geçen hafta onunla bir alakası var mıdır
Evet kuşlara solunum yolu enfeksiyonu geçer, kuşlardan da bize geçebilir ağız teması olursa

Üst Alt