• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hint Bülbülümün ayağı kırıldı ve kan topladı ne yapayım acill

bg444

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Parmağı şişti ve kan topladı
Hastalık Belirti Tarihi
11 Mar 2023
Kullanılan İlaç
Hametan
Bir kaç gün önce eve geldiğimde kuşumun ayağı etrafına tüyler yapışmıştı kanadığı için. Ayağının üstüne de basamıyordu. Tüyleri temizleyip kendi haline bıraktım. Yorulmasın diye kafesinden fazla çıkarmadım. Zarar vermesinden korktuğum için veterinere de götüremedim. Bugün baktığımda parmağının ucu şişmiş ve kan toplamış durumdaydı. Hametan sürmeye başladım. Önerebileceğiniz bir şey varsa söyleyin lütfenn!!20231207_214706.jpgScreenshot_20231207_214429_Gallery.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir kaç gün önce eve geldiğimde kuşumun ayağı etrafına tüyler yapışmıştı kanadığı için. Ayağının üstüne de basamıyordu. Tüyleri temizleyip kendi haline bıraktım. Yorulmasın diye kafesinden fazla çıkarmadım. Zarar vermesinden korktuğum için veterinere de götüremedim. Bugün baktığımda parmağının ucu şişmiş ve kan toplamış durumdaydı. Hametan sürmeye başladım. Önerebileceğiniz bir şey varsa söyleyin lütfenn!!Ekli dosyayı görüntüle 56110Ekli dosyayı görüntüle 56109
Geçmiş olsun yatmadan terramicyn kremde olabilir, fucidin krem antibiyotik daha iyi olur. Sanırım takılmış ve kesmiş bişey enfeksiyon kapmış😔🦜🤲

bg444

Yeni Üye
Geçmiş olsun yatmadan terramicyn kremde olabilir, fucidin krem antibiyotik daha iyi olur. Sanırım takılmış ve kesmiş bişey enfeksiyon kapmış😔🦜🤲
Elimizde fucidin krem var kullanmaya başlayabilirim. Ama ağzını değmesi durumunda sorun olur mu? Bir de şu anda tedaviye başlandığında tamamen iyileşebilecek durumda mı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Elimizde fucidin krem var kullanmaya başlayabilirim. Ama ağzını değmesi durumunda sorun olur mu? Bir de şu anda tedaviye başlandığında tamamen iyileşebilecek durumda mı?
Yatmadan sürün ki dokunmasın. Sıkıntı olmaz ama tedbir önemli. Sürün ışığı kapatın dokunmaz. İlaç da çeker. Kulak pamuğu ile sürün lütfen. Geçmiş olsun ☺👍düzelir endişe etmeyin. Panik yapmayın 🤲☺

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşun ayağına dokunduğunuz zaman tepki veriyor mu ve tünekte durabiliyor mu

bg444

Yeni Üye
Durumu daha kötüye gitti gibi ya. Ne yapayımScreenshot_20231212_221032_Gallery.jpg

Doğacı

Eski Forumcu
Kırık ise elbette kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmelisiniz.

Üst Alt