• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Hint bülbülüme ne oluyor?

ouzqan

Yeni Üye
herkese merhabalar 3 yaşındaki erkek hint bülbülüm son 1 gündür oldukça sessiz sakinleşti. normalde bi şşt sesine bile sürekli bağıran çağıran kuş şu an yuvadan çıkmak bile istemiyor. Youtube dan çeşitli kuş videoları açınca ona bile tam anlamıyla tepki vermiyor. Hatta son 1 saat 1-2 kere kustuğuna da şahit oldum. Sizce sorunu nedir nasıl çözebilirim?

Yem olarak versele laga kullanıyorum. ekstra olarak kum, yumurta maması gibi şeylerde vermiyorum. suyunu gervit ile müdahale ediyorum.

Ekli dosyalar

ouzqan

Yeni Üye
Merhaba. Kusması salyalı ve kokulu mu? Hava akımında kalmış olabilir.
ekleme yapkam istiyorum. yem kırmayı deniyor ama kıramıyor, herhangi bir koku veya ağzının çevresi ve içinde bir sorun gözükmüyor. hatta ağzını açmaya çalıştığımda hala gücünüde gösteriyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
ekleme yapkam istiyorum. yem kırmayı deniyor ama kıramıyor, herhangi bir koku veya ağzının çevresi ve içinde bir sorun gözükmüyor. hatta ağzını açmaya çalıştığımda hala gücünüde gösteriyor.
Yara vs mi var acaba?
Üşütmüş ise ortam sıcaklığı sabit olsun. Probiyotik kullanın. Neftor kullanın ve varsa kekik çayı yapın.
@Demet bükay ablamı da etiketliyorum. Onunda fikrini alalım. 😊

ouzqan

Yeni Üye
Yara vs mi var acaba?
Üşütmüş ise ortam sıcaklığı sabit olsun. Probiyotik kullanın. Neftor kullanın ve varsa kekik çayı yapın.
@Demet bükay ablamı da etiketliyorum. Onunda fikrini alalım. 😊
cevap için tekrardan teşekkürler 2. kez elle besleme maması verdim içini eser miktarda zeolit de ekledim. beyfendi şimdi uyumaya gittim. genel kontrol yaptığımda herhangi bir yara falan söz konusu değil. tahminim ya gagayı sıkıştırdı bir yere %30 ihtimal veriyorum, ceyran çarptı büyük ihtimalle biz fark edemedik %70.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
cevap için tekrardan teşekkürler 2. kez elle besleme maması verdim içini eser miktarda zeolit de ekledim. beyfendi şimdi uyumaya gittim. genel kontrol yaptığımda herhangi bir yara falan söz konusu değil. tahminim ya gagayı sıkıştırdı bir yere %30 ihtimal veriyorum, ceyran çarptı büyük ihtimalle biz fark edemedik %70.
Kekik çayını mutlaka verin, mümkünse dağ kekiği olsun 🌸

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende ağız içinde yara olabilir diye düşündüm yem kıramayınca ama üşütmeside aklıma geldi. Siz takip edin inşallah düzelir. Bir gelişme olursa ya da olmazsa yazın yine. Geçmiş olsun tekrardan.

ouzqan

Yeni Üye
Kekik çayını mutlaka verin, mümkünse dağ kekiği olsun 🌸
Bende ağız içinde yara olabilir diye düşündüm yem kıramayınca ama üşütmeside aklıma geldi. Siz takip edin inşallah düzelir. Bir gelişme olursa ya da olmazsa yazın yine. Geçmiş olsun tekrardan.
başka bir sitede kursak mantarı olabilir diyince ve kekik çayı maalesef bir fayda göstermediği için triflucan denemek istedim.
triflucan bulamadım bende flucan hap şeklinde olanı bulup toz halinde su ile karıştırıp sabah akşam 2 damla olacak şekilde veriyorum yem kıramama devam ediyor elle besleme maması olarak versele laga a21 veriyorum vermeden önce de flucan verip öyle mamayı veriyorum. hareketsel olarak kesinlikle topladı ama yem kıramama devam ediyor.

Üst Alt