• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

umut.tt

Yeni Üye
Hint bülbülüm sürekli kafes tabanında hiçbir şekilde tünek üzerinde duramıyor. Kabarık ve kafasını genelde yukarıya doğru kaldırıp uyuyor. Zaman zaman kuyruğunu sallıyor ve çırpınırcasına hareketler yapıyor. Uyurken nefes aldığında gagasını açıp kapatıyor normal mi bilmiyorum bunu yapması. Yaşını bimiyorum normalde gayet canlı bir kuştu ama ne oldu da bu hale geldi anlamıyorum. Birde sanki ayaklarını kullanamıyormuş gibi hareketler sergiliyor ayağını kırdığını yada incittiği gelmişti aklıma ilk olarak emin olamadım. 1-2 haftadır böyle kendisini kaybedeceğimi düşünmüştüm. İlk zamanlar bir takım araştırmalar yaptım ama birşey bulamamıştım bugün karşıma bu forum çıktı umarım yardımcı olabilecek güzel insanlar vardır. 😟

Doğacı

Eski Forumcu
Görüntü olmadan size yardımcı olamayız maalesef, kuşunuzun fotoğrafı,videosu ve dışkısının fotoğrafını paylaşır mısınız ?
Veterinere götürdünüz mü daha önce?

umut.tt

Yeni Üye
veterinere götürmedim daha önce kanarya cinsi kuşumu tedavi ettirmek istemiştim ancak ilgilenebilen bi veteriner maalesef bulunduğum şehirde yok

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuzun durumu fotoğraflardan iyi görünmüyor. Streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Zaman zaman kuyruğunu sallıyor ve cirpinircasina hareketler yapıyor kısmını yakalarsaniz iyi olur. Nefes alırken gagasını açıp kapatiyor kısmınından solunum problemi olduğu kanısına varıyorum. Ama tâbi ihtimal dahilinde. Ayaklarını da kullanamıyormuş gibi hareketler sergiliyor demişsiniz. Bir değil birden fazla sorunu var gibi duruyor yavrunuzun.

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkı fotoğrafı net değil göremiyorum.
Kanatlı veterinerine götürmenizi öneririm

umut.tt

Yeni Üye
Merhaba yavrunuzun durumu fotoğraflardan iyi görünmüyor. Streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Zaman zaman kuyruğunu sallıyor ve cirpinircasina hareketler yapıyor kısmını yakalarsaniz iyi olur. Nefes alırken gagasını açıp kapatiyor kısmınından solunum problemi olduğu kanısına varıyorum. Ama tâbi ihtimal dahilinde. Ayaklarını da kullanamıyormuş gibi hareketler sergiliyor demişsiniz. Bir değil birden fazla sorunu var gibi duruyor yavrunuzun.
İsimsiz video ‐ Clipchamp ile yapıldı - WhatsApp Video 2024-02-06 saat 17.44.20_1c6e75f3

umut.tt

Yeni Üye
paylaştım hocam kuyruk sallama kısmını videoya alamadım denk gelemediğim için

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuz salmonella atağı geçiriyor gibi geldi. Dışkılar nasıl. Fosforlu yeşilimsi mi. Çırpınışlar ve ayakları tutamamanın sebebi bu yüzden. Nörolojik bir durum bu. Vakit kaybetmeden kanatlı uzmana götürmelisiniz. 🙏🏻

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
hayır beyaz renkli
Beyaz ve temiz peçeteye birden fazla taze dışkı fotosu atar mısınız. Bir bakalım. Bu arada dışkının beyaz olmasının sebebi yem yemiyor olabilir. Karnı aç olabilir. Siz atın değerlendirelim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı çok sağlıklı durmuyor fakat dışkı suyu formu zemin renkli ve yem kabukları olunca anlaşılmıyor. Dediğim şekilde dışkı fotosu atınız.

umut.tt

Yeni Üye
gün içinde sadece 1 kere gördüm yem yediğini

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
gün içinde sadece 1 kere gördüm yem yediğini
Anladım durumu iyi değil o yüzden mama yapıp karnını doyurmaniz lazım. İyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın biraz mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. 4 ml kadar şırınga çekip ağızdan vermeye çalışın. Bu sizi geçici olarak idare eder. Her ne kadar bize yeni dışkılari atsanız da yavrunuzun durumu kritik. Kanatlı uzman görmeli. Yoksa üzgünüm sonu iyi olmayabilir. 🥺

Son düzenleme:

umut.tt

Yeni Üye
Anladım durumu iyi değil o yüzden mama yapıp karnını doyurmaniz lazım. İyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın biraz mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. 3 ml kadar şırınga çekip ağızdan vermeye çalışın. Bu sizi geçici olarak idare eder. Her ne kadar bize yeni dışkılari atsanız da yavrunuzun durumu kritik. Kanatlı uzman görmeli. Yoksa üzgünüm sonu iyi olmayabilir. 🥺
Ben Manisa'da ikamet ediyorum yakın çevremde bildiğim kadarıyla ilgilenen bir kuruluş yok yardımcı olabilir misiniz bilgisi olan birisini bulabilir miyim bu forumda? :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben Manisa'da ikamet ediyorum yakın çevremde bildiğim kadarıyla ilgilenen bir kuruluş yok yardımcı olabilir misiniz bilgisi olan birisini bulabilir miyim bu forumda? :(
Merhaba çok geçmiş olsun Aslı hanım hocamızdır, bizlerin elinden birşey gelmiyor malesef bu gibi durumlarda, veterinerlik fakültesi ne götürebilirsiniz, Nörolojik durum yazmış hocamız, mutlaka hekim görmeli, siz karnını doyurun ve hekime gidin lütfen 🤲😔

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafasını suya soktuysa kafasındaki tüyler de ıslanmış olabilir. Sadece burnunda ıslaklik varsa burnundan sıvı gelmiş olabilir. İzmire gelme ihtimaliniz varsa çok iyi olur. Burda alternatif var.

Üst Alt