• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et HİNT BÜLBÜLÜ ALMAK İSTİYORUM

Pınar1522

Aktif Üye
Arkadaşlar ölen kuşumun ardından yeni bir kuş almak istiyorum. ( Tabii biraz bekleyip yasını tutmak istiyorum. Belki 1 ay sonra) Ama bu sefer muhabbet kuşu bakmak istemiyorum. Çünkü amacım ölen kuşumun yerine başka bir kuşu kiymak degil.

Annemler Hint bülbülü almak istediklerini söyledi. Bu kuşu nereden almalıyım? Pet shopta gördüm. Ancak anladığım kadarıyla kuş ureticileri de var. Hangisi daha güvenilir olur? Kuşu alırken nelere dikkat etmeliyim?

Ve fiyat bilgisi bilen var mı? Çok pahalı bir kuş mu? Çünkü anladığım kadarıyla çift olarak bakılması gerekiyor.

Baran55x

Yeni Üye
Arkadaşlar ölen kuşumun ardından yeni bir kuş almak istiyorum. ( Tabii biraz bekleyip yasını tutmak istiyorum. Belki 1 ay sonra) Ama bu sefer muhabbet kuşu bakmak istemiyorum. Çünkü amacım ölen kuşumun yerine başka bir kuşu kiymak degil.

Annemler Hint bülbülü almak istediklerini söyledi. Bu kuşu nereden almalıyım? Pet shopta gördüm. Ancak anladığım kadarıyla kuş ureticileri de var. Hangisi daha güvenilir olur? Kuşu alırken nelere dikkat etmeliyim?

Ve fiyat bilgisi bilen var mı? Çok pahalı bir kuş mu? Çünkü anladığım kadarıyla çift olarak bakılması gerekiyor.
Yani evcilleşmesi çok zor diye biliyorum benim dedemler köyde bakıyor evcil değil sadece köşede durup ötüyorlar. Üretim amacınız yoksa bence hint bülbülü almanın mantığı yok sadece sesi var ama tercih sizin tabiki. Ucuz oluyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fiyat olarak en Ucuz kuş türü. Alıştırmak zor. Sosyal kuşlar değil. Çift alırsanız tavşan misali çok fazla üreyen bir kuş türü. Üreticiden satış yapan gruplar var denk gelirsem size özelden ilan gönderirim.

Pınar1522

Aktif Üye
Yani evcilleşmesi çok zor diye biliyorum benim dedemler köyde bakıyor evcil değil sadece köşede durup ötüyorlar. Üretim amacınız yoksa bence hint bülbülü almanın mantığı yok sadece sesi var ama tercih sizin tabiki. Ucuz oluyor
Aslında ben seyirlik bir kuş almak istiyorum. Yani evcillesmese de olur. Dayanıklı da bir kuş türü olduğunu öğrendim. Sanırım bakımı kolaymış.

Pınar1522

Aktif Üye
Fiyat olarak en Ucuz kuş türü. Alıştırmak zor. Sosyal kuşlar değil. Çift alırsanız tavşan misali çok fazla üreyen bir kuş türü. Üreticiden satış yapan gruplar var denk gelirsem size özelden ilan gönderirim.
AA öyle mi? Bilmiyordum. Nedense pahalı olacağını düşünmüştüm. Uremelerini engellemenin bir yolu yok mu? Ya da 2 erkek almak mantıklı mı?

( Denk gelirseniz mesajınızı bekliyor olacağım. )

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aslında ben seyirlik bir kuş almak istiyorum. Yani evcillesmese de olur. Dayanıklı da bir kuş türü olduğunu öğrendim. Sanırım bakımı kolaymış.
Seyirlikse kanarya almanız daha uygun olur tercih meselesi tabii. Ötüşü muhteşem bir kafes kuşu. Kanaryalar Hint bülbülleri kadar uygun değil ama efsane kuşlar.

Berkan işleyen

Aktif Üye
Ben hint bübüllerinde pek melodik bi ötüş görmedim. Çok ürkek ve yabaniler

Baran55x

Yeni Üye
İspinozlar çok oynak sağa sola atlıyorlar sürekli ama bizim komşumuzun kanaryası var bazen sabahları bakkala inerken falan ötüşünü duyuyorum gerçekten muazzam yani kanaryaya da heves ediyorum ama ben hayvanımı öpüp koklayıp sevmek istediğim için papağan besliyorum. Dayanıklı tatlı bişe istiyosanız bence sultan papağanlarına bakın öter, izlemesi keyifli, evcil. Bizim hint bülbülleri kümesin kapağını en ufak açınca aradan kaçma peşindeler bir zaman sonra da sesi rahatsız edici olabilir ev ortamında bilemiyorum.

Baran55x

Yeni Üye
Bide şöyle öneri yapayım. Eğer hobim olsun hayvan bakayım ama seyirlik olsun diyorsanız balık besleyebilirsiniz. Sistemi güzel kurduğunuzda uzun yıllar yaşayıp blup blup yüzebiliyorlar. Hem bu süreç boyunca kuşunuzun yasını tutar, kuşlar hakkında biraz daha araştırma yapıp kendinize uygun türü seçersiniz. Aklınızda bulunsun derim balıkları izlemek de zevklidir

Pınar1522

Aktif Üye
Bide şöyle öneri yapayım. Eğer hobim olsun hayvan bakayım ama seyirlik olsun diyorsanız balık besleyebilirsiniz. Sistemi güzel kurduğunuzda uzun yıllar yaşayıp blup blup yüzebiliyorlar. Hem bu süreç boyunca kuşunuzun yasını tutar, kuşlar hakkında biraz daha araştırma yapıp kendinize uygun türü seçersiniz. Aklınızda bulunsun derim balıkları izlemek de zevklidir
Aslında bir balık akvaryumum var. Daha önce muhabbet kuşu baktım. Yakınlarda da sokaktan bulduğum bir muhabbet kuşunu baktım ama bir süre muhabbet kuşu beslemek istemiyorum. Çok hassaslar. Hayvan bulduğumda çok zayıftı ve çok emek vermeme rağmen ne yazık ki hayatını kaybetti. Beni biraz travmatize etti bu da ne yazık ki.

Hint bulbullerini küçük ve sevimli bulduğum, ayrıca dayanıklı kuşlar olduğunu duyduğum için istemiştim.

Pınar1522

Aktif Üye
Seyirlikse kanarya almanız daha uygun olur tercih meselesi tabii. Ötüşü muhteşem bir kafes kuşu. Kanaryalar Hint bülbülleri kadar uygun değil ama efsane kuşlar.
Tamam. Çevremdeki kanarya var mı diye araştırayım. Peki dayanıklı kuşlar mı?

ekrmkuş

Paylaşımcı

Merhaba bi site var orada bir sürü ilan var isterseniz atabilirim dm üzerinden atabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla bende Kanarya almayı planlıyordum ötüşü hoşuma gidiyordu bana elini parçalar deyip almadılar bide pahalı buldular 😅
Mesajında eşini yazmışsın
Elini çengel gagalılar parçalar,
Kanarya ısırmaz ve çok uysaldır
Fiyatı cinsine göre değişir

Baran55x

Yeni Üye
Son tercih sizin ama benim kendi fikrim ben eğer hayvan bakıyosam onu alıp öpmem koklamam lazım evimin köşesinde durup bazen sesiyle beni rahatsız edecek bir kuş beslemek istemezdim açıkçası

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Son tercih sizin ama benim kendi fikrim ben eğer hayvan bakıyosam onu alıp öpmem koklamam lazım evimin köşesinde durup bazen sesiyle beni rahatsız edecek bir kuş beslemek istemezdim açıkçası
Kanarya ötüşü çok güzeldir melodik ve çeşitli öter erkeği🥰

Baran55x

Yeni Üye
Kanarya ötüşü çok güzeldir melodik ve çeşitli öter erkeği🥰
Ben hint bülbülü için konuşmuştum melodik ötüş yok demişler ama yine bilemem kanarya içinde hemen hemen aynısı geçerli ötüşü güzelde olsa bence etkileşim gerekiyor en azından böyle avuçlayıp koklamak gerekiyor 😀😀

Üst Alt