• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Himalaya Tuzu Kuşumun Ayaklarını Tahriş Eder mi?

myilmaz

Aktif Üye
Merhaba,

Sultan papaganim gun icerisinde nadir de olsa himalaya tuzunu kemiriyor. Hatta sulugu hemen yaninda, su ictikten sonra dili islakken kemirmeye bayiliyor. Uyku vakti geldiginde hemen onun ustune cikar. Gece boyu bunun ustunde. Baska seyin ustunde asla uyumaz. Bir problem yasamadim ama, bunun ustunde uyumasi ayaklari icin sagliksiz olabilir mi? Eger oyleyse kafesten cikaracagim.

Ekli dosyayı görüntüle 59768Ekli dosyayı görüntüle 59769

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba,

Sultan papaganim gun icerisinde nadir de olsa himalaya tuzunu kemiriyor. Hatta sulugu hemen yaninda, su ictikten sonra dili islakken kemirmeye bayiliyor. Uyku vakti geldiginde hemen onun ustune cikar. Gece boyu bunun ustunde. Baska seyin ustunde asla uyumaz. Bir problem yasamadim ama, bunun ustunde uyumasi ayaklari icin sagliksiz olabilir mi? Eger oyleyse kafesten cikaracagim.

Ayak sağlığı için çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama üzerine dışkılıyorsa bu sorun yaratır. Tuzları 3 ay kafeste tutup, 3 ay dışarı çıkarmanızı öneririm. Böylece böbrekler korunmuş olur. Tuz kuşlar için faydalı bir mineral kaynağıdır. Ama dikkat etmekte fayda var.

myilmaz

Aktif Üye
Ayak sağlığı için çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama üzerine dışkılıyorsa bu sorun yaratır. Tuzları 3 ay kafeste tutup, 3 ay dışarı çıkarmanızı öneririm. Böylece böbrekler korunmuş olur. Tuz kuşlar için faydalı bir mineral kaynağıdır. Ama dikkat etmekte fayda var.
dışkı değil de sanırım üstune kusuyor.. cunku bazen beyazlik goruyorum taşta. Kaldirirsam sıkıntıya girer diye korkuyorum

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Konumunu değiştirmeyi deneyin. En yüksek tünekten yukardaysa onun üstünde uyuyup, alışkanlık haline getirebilir. Kuşlarda yükseklik, güçtür diyebiliriz. Hem statü simgesidir hem de içgüdüsel olarak daha güvenlidir bu yüzden yüksekte durmayı severler.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Beyazlık dışkı olabilir. Himalayadan ziyade hakiki kaya tuzu tavsiye ederim ben. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba,

Şu Himalaya taşını tavana taksanız ve boyunca bir tüneği hizasında taksanız böylece üstüne de çıkmaz ve taşı da daha rahat yalamış olur fikrimce ☺