• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hiç durmayan muhabbet kuşu.

TG SPAA

Paylaşımcı
İlk günden elimden yem yedi. Korkak bir kış değil zaten. Hiç yerinde durmuyor arkadaş. Yemlikten değil sadece elinden yem yiyor. Kapıyı açtigim gibi dışarı çıkmak istiyor. Kendini sevdiriyor. Fakat elimde durmuyor. Çıkartmak istemiyorum. Kafesin içinde taklalar atıyor. Yemligin içine girip çıkıyor. Yemligin tutunma kısmının arasından girip takla atıyor. Ve tekrarlıyor. Hergun konuşuyorum. Çok yaramaz oldu. Halâ tam güvenmiyor, k yüzden çıkartmayacagim. Bu da bizim okyanusla 2. Günümüz iste. Ne yapmalıyım? Çıkartmayım mi?

leylabüşra

Paylaşımcı
bence biraz ortama alışsın sonrasında sanada alışacaktır. hemen bana alışsın kafasında hareket etme seni üzebilir :( birde çok güzel enerjik ve oyuncu bir kuş olması :)

TG SPAA

Paylaşımcı
Sadece elinden yem yiyor. Ne yapabilirim?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence bir müddet çıkartmayın sonuçta daha yavru ve duvarlara yada başka bir yere çarpma ihtimali çok yüksek. Siz kafesin içinden elinizden yem vermeye devam edin. Hem yavaş yavaş sizi de tanımış olur ve bu süre zarfında güvenmeye başlar. Eve yeni gelen kuş genelde çok durgun olur bir şey yemez içmez. Ama sizinki maşallah ikinci gün olmasına rağmen baya hareketli enerjik bence çok güzel keyfini çıkartın 🙂🤗

leylabüşra

Paylaşımcı
hocam elimizden kuşlar yem yesin diye vermediğim rüşvet kalmıyor. şanslısın ki eline güveniyor kuş :) yavaş yavaş yemliğede alışır. dişi kuşuma yalvarsamda yaklaşmyor ama erkek kuşum avucumdan yemek için can atıyor :) her kuşun ayrı bir karakteri var :)

TG SPAA

Paylaşımcı
Bence bir müddet çıkartmayın sonuçta daha yavru ve duvarlara yada başka bir yere çarpma ihtimali çok yüksek. Siz kafesin içinden elinizden yem vermeye devam edin. Hem yavaş yavaş sizi de tanımış olur ve bu süre zarfında güvenmeye başlar. Eve yeni gelen kuş genelde çok durgun olur bir şey yemez içmez. Ama sizinki maşallah ikinci gün olmasına rağmen baya hareketli enerjik bence çok güzel keyfini çıkartın 🙂🤗
Teşekkürler 🙂
hocam elimizden kuşlar yem yesin diye vermediğim rüşvet kalmıyor. şanslısın ki eline güveniyor kuş :) yavaş yavaş yemliğede alışır. dişi kuşuma yalvarsamda yaklaşmyor ama erkek kuşum avucumdan yemek için can atıyor :) her kuşun ayrı bir karakteri var :)
Teşekkür ederim 🙂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tabii her zaman elden yem yedirmek mümkün olmayabilir evde olunmaz müsait olunmaz Dünya hali.. siz yemliği elinize alıp öyle yedirin, yemliği güvenli olduğuna onu doyuracağına da alışır hem de elinizden yemiş olur. Yemliğe alıştıktan sonra da elinizden de yemeye devam eeder zaten

TG SPAA

Paylaşımcı
Tabii her zaman elden yem yedirmek mümkün olmayabilir evde olunmaz müsait olunmaz Dünya hali.. siz yemliği elinize alıp öyle yedirin, yemliği güvenli olduğuna onu doyuracağına da alışır hem de elinizden yemiş olur. Yemliğe alıştıktan sonra da elinizden de yemeye devam eeder zaten
Yemligin yanında gidiyor. Tutunma yerlerinden takla atıyor.

TG SPAA

Paylaşımcı
Kafesin köşesinde takılmaya başladı neden olabilir?

TG SPAA

Paylaşımcı
Yemligin içine girdi. nasıl başarıyor anlamıyorum.
3. Günu oldu. 5. Günde cikartsam olur mu?
Hem bana alıştı.
Ben gidince arkamdan cikcikliyor.

TG SPAA

Paylaşımcı
Kanatlı uzmanına gittim.
Suyuna elma sirkesi katıyordum.
Kanatli uzmanı gayet sağlıklı olduğunu söyledi.
Kafesin altında uyuyor dedim, orada uyumak istiyordur dedi.
Elma sirkesini yağ azaltmak için kullanırlar kullanma dedi.

leylabüşra

Paylaşımcı
sana gereken tüm bilgiyi vermiş. ben ilk zamanlar umutu kafes dibinden çıkaramıyordum ama çabuk alıştı bana. sonrasında salıncak ile çözdük işi tavaş yavaş salıncak sever olduk :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet sirke kullanmayın lütfen 🙏 yavruyken yemliğe girme ve kafes altında uyuma davranışı görülebiliyor. Yani yuvadayken annesinin altında sıcakta kaldığı için orayı özlediğinde yemliğe dar alan ve sıcak olduğu için giriyor

TG SPAA

Paylaşımcı
O zaman bu kanatlı uzmanına güvenebilirim.
Teşekkürler herkese 🙂

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir kanatlı uzmanı elma sirkesi kullanmayın diyorsa aynen o veterinere güvenebilirsiniz bence 🙂🖐🏻

Üst Alt