• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

henüz hayatta olan kuşum

leylabüşra

Paylaşımcı
İnsan, hayvanları sevmeli sahiplenmeli, onlara güzel ve hak ettikleri bakımı sağlamalı ancak gözümüz gibi baktığımız ve değerlilerimiz olan bu canlılar da her canlı gibi bir gün ölecek. Ne desek boş yani bakabildiğimiz en iyi şekilde bakacağız gerisi Allah'ın takdiri. Bence bu durum yaşandığında insan bir gün kendisinin de öleceğini hatırlamalı ve ona göre yaşamalı.
mustafa hocam o kadar haklısınız ki bazen kötü hissediyorum. yani bakıyorum kafesinde sadece gaga taşı olan kuşlar sağlıklı ama benim kuşlar hasta kızıyorum bazen :( haklı olarak :(

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
mustafa hocam o kadar haklısınız ki bazen kötü hissediyorum. yani bakıyorum kafesinde sadece gaga taşı olan kuşlar sağlıklı ama benim kuşlar hasta kızıyorum bazen :( haklı olarak :(
O zaten hayret verici bir durum. Bana da olmuştu aynısı. Yillarca sadece yem ve su veren kafesin altini bile adamakilli temizlemeden sağlıklı kuş besleyenler var ama dünyanın bakımını temizliğini yaparsin surekli bi sıkıntı çıkar. O da artik kader ne diyelim...

Bahar Y.

Müdavim
Belki farklı bir bakış açısı ama benim daha çok korktuğum, onlar vefat etmeden benim vefat etmem, daha korkunç bence

leylabüşra

Paylaşımcı
O zaten hayret verici bir durum. Bana da olmuştu aynısı. Yillarca sadece yem ve su veren kafesin altini bile adamakilli temizlemeden sağlıklı kuş besleyenler var ama dünyanın bakımını temizliğini yaparsin surekli bi sıkıntı çıkar. O da artik kader ne diyelim...
ya işte bu durum herkes tarafından kötü gözüküyor. ben kuşlar için kafesi üretim kafesine çevirdim rahat harket etsinler diye hergün dışkıları kontrol et. takviye vitaminler ver. sorun oldu mu teee izmiri ara görüntülü konuş. o kadar özen ihtimam sonuç yok. adamlar dediğiniz gibi kafes altını tamizlemeyen küme küme pislik biriken hayvanlar canlı yaşıyor ürüyorlar. yavruları da sağlıklı oluyor. ama benim kuşların yaşamadığı sorun kalmadı. yaptığımda da değilim. yaşasın 10 katını yapayım. hiç gözüme gelmez. ama işte durmadan sorun çıkınca da Allahın kaderi deyip ellerimi bağlayıp bekliyorum :(

leylabüşra

Paylaşımcı
Belki farklı bir bakış açısı ama benim daha çok korktuğum, onlar vefat etmeden benim vefat etmem, daha korkunç bence
benim için o kısım mühim değil ardımdan kuşlarıma benden iyi bakacak insanlar var. yalnız olsam kimsem olmazsa dediğiniz doğru olur. ama dediğim gibi ben ölürsem bakacak insan çok var onlara :) o konu da korkum yok lakin işte onlardan birini kaybetmek koyuyor

TG SPAA

Paylaşımcı
Kaybettim ben de. Çok kötü bir durum. Yeni bir heyecana katılabilirsiniz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
umarım kaybetmeden kuratarabilirim. kaybedersemde tekrar kuş bakabilirmiyim bilmiyorum :(
Levent hocanın dediği gibi, yerini doldurmaya bile, evde kaybettiğimiz yavrunun sesini arıyor insan. Sırf bu yüzden yeni bir canı evlat almak istiyorsunuz. Umarım bebeğiniz sağlığına kavuşur güzel yıllarınız olur 🙏

leylabüşra

Paylaşımcı
inşallah tek temennim bu harika insanlarsınız hepinize çok çok teşekkür ederim :)

leylabüşra

Paylaşımcı
hava akarı ve kursak mantarı :( ikiside var. bugün daha kötü gibi yem yeme sorunu yaşıyoruz. yemiyor. hava akarı konusunda sırtında şişlik yok şuan ancak kursak balon gibi şiş. mukostatin verdim iştahı açılsın diye tavsiyeleriniz var mı acaba
Hocam konuya hakimiyeti kaybettim kuşunuzun ne hastalığı var acaba 😕

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
hava akarı ve kursak mantarı :( ikiside var. bugün daha kötü gibi yem yeme sorunu yaşıyoruz. yemiyor. hava akarı konusunda sırtında şişlik yok şuan ancak kursak balon gibi şiş. mukostatin verdim iştahı açılsın diye tavsiyeleriniz var mı acaba
Lütfen elle besleme yapın. Bu sürede aç kalması hem hastalığını kötüleştirir, hem de ilaçların etki edip fayda göstermesi şöyle dursun, iç organlara hasar vermesine sebep olur

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hava akarının tedavi yönteminde fikir sahibi değilim.. Fakat @Şehmus BAKIR hocam hastalıklarına dair yorumda bulunur. Feyza hocamın dediği gibi öncelikle kuşun aç kalmamasi açısından besleme yapmanız lazım. Ayrıca kuşun videosu ve yeni yapılmış dışkıyı da fotoğraflarsaniz tanı ve teşhis açısından hocalarımıza kolaylık sağlar Çok geçmiş olsun. Tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah 🙏🏻

Üst Alt