• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hazır Mamayı Nasıl Hazırlarım?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Kuşlarım için hazır mama alacağım. Cede Egg Patee Morbido Hafif Nemli Mama. Bu mamayı bölünmüş olarak alacağım ama nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum. Yazarsanız sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşlarının durumu nedir? Yavrusu ve yumurtası var mı? Kizistirmak amaçlı mı vercen?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Kuşlarının durumu nedir? Yavrusu ve yumurtası var mı? Kizistirmak amaçlı mı vercen?
Hocam 5 Eylül'de 1 yumurta 7 Eylül'de 2 yumurta 9 Eylül'de 3 yumurta yani 1 gün arayla yumurtluyor. Kızıştırmak için değil de destek amaçlı vereceğim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hocam 5 Eylül'de 1 yumurta 7 Eylül'de 2 yumurta 9 Eylül'de 3 yumurta yani 1 gün arayla yumurtluyor. Kızıştırmak için değil de destek amaçlı vereceğim.
Yumurtadaki kuşlara mama verilmez . yavru çıkınca cede mamaya bir verimligine bir çeyrek haşlanmış yumurta rendeleyerek verirsin

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şehmus abinin dediği gibi yavrular çıkınca destek amaçlı haftada iki ya da üç kere verebilirsiniz.

Ben her mamanın içine mutlaka kuş toprağı,grit kumu ve doğal tohumları koyuyorum. Onun dışında hazırladığım zaman hangi sebze varsa onu ekliyorum; kabak,salatalık,havuç,elma, biber vs. Hangisi varsa artık. Sadece bir sebze ekliyorum ama. Yumurtayı yaz döneminde vermeyi bıraktım ama kışın beyaz kısmını rendeliyorum.

Birde belli aralıklarla üzüm çekirdeği tozu, zeolit, zeytinyağı ya da çörekotu yağı koyuyorum.

Üst Alt