• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hazır mama

Mert.

Eski Forumcu
Hazır mama. Yavrular çıkıyor yarın Allah izniyle üç cikar oyuzden cumartesi ilk makamı yapicam önceden katiklarimi yazicam şimdi yeni katabilirmiyim diye yazacam olurmu olmazmi diye soylermisiniz
İlk olarak herzaman kattıklarını
1 yulaf
2 sağlık tohumu
3 daldarinin tanecikleri kalıyor onu katıyorum
4 havuç
5 kırmızı lahana
6 kus topragi
7 sadece forpusa verirken azda çekirdek veriyorum
8 yumurta ama her zaman degil
Şimdi yeni olarak katmak istediklerim. Olurmu bir sorun bunlarında katsam
1 kırmızı biber tatlı acı farkeder mi
2 pul biber
3 Kuru kekik
4 tarçın
5 yeşil biber acı tatlı farkeder mi
Ekstra olarak mamaya katılacak onerdiginiz sebze yada meyve varmi

Limonbey33

Tutkulu
Hazır mama. Yavrular çıkıyor yarın Allah izniyle üç cikar oyuzden cumartesi ilk makamı yapicam önceden katiklarimi yazicam şimdi yeni katabilirmiyim diye yazacam olurmu olmazmi diye soylermisiniz
İlk olarak herzaman kattıklarını
1 yulaf
2 sağlık tohumu
3 daldarinin tanecikleri kalıyor onu katıyorum
4 havuç
5 kırmızı lahana
6 kus topragi
7 sadece forpusa verirken azda çekirdek veriyorum
8 yumurta ama her zaman degil
Şimdi yeni olarak katmak istediklerim. Olurmu bir sorun bunlarında katsam
1 kırmızı biber tatlı acı farkeder mi
2 pul biber
3 Kuru kekik
4 tarçın
5 yeşil biber acı tatlı farkeder mi
Ekstra olarak mamaya katılacak onerdiginiz sebze yada meyve varmi
Kırmızı pancar, kereviz yaprağı,ısırgan otu,balkabağı, okaliptüs yaprağı bunlar benim eklediklerim mama yaparken

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
içerik olarak zengin mamalar elbette ki kuşlar için çok yararlı,

ancak;
yulaf, sağlık tohumu ve kuş toprağını mamaya katmanızı önermem, özellikle yumurta mamasına, çünkü yumurta maması 4-6 saat sonra (oda sıcaklığına bağlı olarak ) bakteri üretmeye başlayacağı için mamayı kuşların önünden almanız gerekiyor. bu kadar kısa sürede mamayı tüketemeyecekleri için mamaya katacağınız bu ürünler bir nevi boşa gider. bu ürünleri belirli aralıklarla sade olarak kuşlara vermeniz daha faydalı.

havuç , tarçın , kekik ve hatta biber türevleri kızıştırıcı özellikte olduğu için hepsini aynı anda katmanız sıkıntı yaratabilir.

önerim, hep aynı mama içeriği ile değil de, katacağınız ürünleri katagorileştirip (yumurta, yavru ve normal dönemlerde ) ayrı günlerde farklı mama içerikleri ile de ilerleyebilirsiniz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben dediklerimi hazır mamaya katarsam bir sorun olurmu @Şehmus BAKIR @Bahar Y. @Aslı Ö. @Feyza T.
Dediklerinin hepsini bir arada koyma tabii ki, her mamaya farklı sebzeler ekle. Bir manada en fazla 2 sebze olsun, diğer mamaya başka sebzeden koyarsın. Ayrıca Serkan hocanın dediği gibi, yumurta varken farklı, yavru varken farklı, kuluçka hazırlığında farklı, genç kuşta farklı vs mamalar daha uygun olur

Mert.

Eski Forumcu
Ben niye yokum burada? :) Yardımseverim diye mi?
Kusura bakma abi derse gitcektim sınav vardı acil etiket koydum
içerik olarak zengin mamalar elbette ki kuşlar için çok yararlı,

ancak;
yulaf, sağlık tohumu ve kuş toprağını mamaya katmanızı önermem, özellikle yumurta mamasına, çünkü yumurta maması 4-6 saat sonra (oda sıcaklığına bağlı olarak ) bakteri üretmeye başlayacağı için mamayı kuşların önünden almanız gerekiyor. bu kadar kısa sürede mamayı tüketemeyecekleri için mamaya katacağınız bu ürünler bir nevi boşa gider. bu ürünleri belirli aralıklarla sade olarak kuşlara vermeniz daha faydalı.

havuç , tarçın , kekik ve hatta biber türevleri kızıştırıcı özellikte olduğu için hepsini aynı anda katmanız sıkıntı yaratabilir.

önerim, hep aynı mama içeriği ile değil de, katacağınız ürünleri katagorileştirip (yumurta, yavru ve normal dönemlerde ) ayrı günlerde farklı mama içerikleri ile de ilerleyebilirsiniz.
Abi ozaman bana yavrulu takıma nasıl mama yapım. Diğer çift için Kisis tirmak için nasıl mama yapım genç kuşlarım var onlar için nasıl mama yapabilirim
Ve forpusum tek kuş ona nasıl yaparım anlatirmisiniz ama bu dediğimi hazır mama kullancam