• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Hava akımı sonrası hafif kabarık

Uğur yetkin

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar dün kuzenim sağolsun camı açmıştı kapattım kendisine sorduğumda yeni açtığını söylemişti bende önlem olsun diye üzerlerine örtü ile örtüm multivitamin ve daldarı verdim bugün ise sanırım erkek muhabbet kuşunda (10 aylık) hafif kabarık duruyor, yem yediğini görüyorum dışkısı atmak istiyorum ama Mısır granülünden pek secilmiyor dişi olan enerjisi yerinde üzerine örtü örtüm.
Vitamin vermeyi düşünmüyorum çünkü bu hafta içerisinde 2 kez vitamin verdim onun yerine sebze takviyesi yapmayı düşünüyorum (dereotu ve yeşil biber) suluguna kekik çayı vermeyi düşünüyorum
Başka ne verebilirim sizin önerinizi de bilmek isterim

Ekli dosyalar

erasantane

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar dün kuzenim sağolsun camı açmıştı kapattım kendisine sorduğumda yeni açtığını söylemişti bende önlem olsun diye üzerlerine örtü ile örtüm multivitamin ve daldarı verdim bugün ise sanırım erkek muhabbet kuşunda (10 aylık) hafif kabarık duruyor, yem yediğini görüyorum dışkısı atmak istiyorum ama Mısır granülünden pek secilmiyor dişi olan enerjisi yerinde üzerine örtü örtüm.
Vitamin vermeyi düşünmüyorum çünkü bu hafta içerisinde 2 kez vitamin verdim onun yerine sebze takviyesi yapmayı düşünüyorum (dereotu ve yeşil biber) suluguna kekik çayı vermeyi düşünüyorum
Başka ne verebilirim sizin önerinizi de bilmek isterim
Bence şimdilik çok panik olacak bir durum gibi durmuyor hocam 😊 Camdan dolayı üşütmüş olabilir. Enerjisi yerindeyse, yem yiyorsa ve dışkı normal yapıyorsa sıcak tutmanız yeterli olur. Çok fazla vitamin yüklenmeyin, bu hafta verdiyseniz extrası doğru olmayabilir . Dal darı, normal yem ve temiz su devam edin . Yeşillik az miktarda olabilir fazlası ishal eder kekik çayı fazla kaçırmayın . İştahsızlık, ishal veya nefes problemi olursa kuş veterinerine göstermeniz iyi olur.

Uğur yetkin

Aktif Üye
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Enerjisi orta gibi dişi kuş ile oynayınca o da geliyor ama işte dediğim gibi hafif kabarık duruyor foruma sormak istedim sıcak tutmayı çalışıyorum şuan