• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Hasta sultan papağanı

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Veterineriniz analiz tahlil yaptı mı?

Eeee

Yeni Üye
Veterineriniz analiz tahlil yaptı mı?
Hayır ücreti bütçemi aşıyordu hekimimde ben olsam yaptırmazdım yapsakta yapmasakta vereceğimiz ilaçlar neredeyse aynı dedi bizde yaptırmadık eğer dediğiniz tahlil dışkıyı mikroskopla incelemekse

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hayır ücreti bütçemi aşıyordu hekimimde ben olsam yaptırmazdım yapsakta yapmasakta vereceğimiz ilaçlar neredeyse aynı dedi bizde yaptırmadık eğer dediğiniz tahlil dışkıyı mikroskopla incelemekse
Doğrusu görünürde dışkıda çok bir problem görünmüyor lakin dediğiniz gibi dışkıda sindirilmemiş yem, gaga ve ayaklarda kabuklanma , tüy dönemi ve iştahsızlık gibi göğüs kemiği belirginleşmesi farklı farklı hastalıkların nedeni de olabilir ya da hekiminizin önerdiği ilaç grubunun barındıran durumda olabilir . Dışkı analizi olmadan yorum ne kadar doğru bir yorum yapamam şayet hekiminiz kanatlı uzmanı ve tecrübe sahibi bir hekim ise talimatlarına güvenmek gerekir diye düşünüyorum, bu hususta muadil ilaç ve kullanım oranı ile ilgili hekime danışıp tedaviye başlanmalıdır.

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu arada hangi antibiyotiği verdi hekiminiz?!

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Itrokonazol bulamazsanız zolax alabilirsiniz ancak ben dışkı analizi olmadan farazi antifungal ve antibiyotik kullanılmasını önermem

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dışkı analizine malesef bütçem yetmiyor şuan tek çarem veterinere güvenmek
Naçizane tavsiyem mümkünse şayet baska bir Kanatlı uzmanına daha görünmekte fayda var . İkinci bir görüşün faydası dokunur diye düşünüyorum

Eeee

Yeni Üye
Naçizane tavsiyem mümkünse şayet baska bir Kanatlı uzmanına daha görünmekte fayda var . İkinci bir görüşün faydası dokunur diye düşünüyorum
Malesef götüremem ilk veterinere bile zor götürdüm umarım işe yarar herhangi birşey olursa yine sorarım teşekkürler

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Malesef götüremem ilk veterinere bile zor götürdüm umarım işe yarar herhangi birşey olursa yine sorarım teşekkürler
Rica ederim umarım faydası dokunur söylediklerimin. 🍀🍀🍀 Antibiyotiğin antifungal grubu olmasına dikkat edin , ilaçları dozajında hekimin dediği gibi kullanın. Allah'ın izniyle hayırlısıyla iyileşecek kuşunuz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Antibiyotikler ve antifungal ilaçlar farklı gruplardır. ☺ Hekim hem bakteriyel sorun gördü hemde mantar odaklı bir şüpheden dolayı her iki grubuda reçete etmiş anladığım. Ama tabi analiz ve teşhisle ile ilaç kullanımı daha uygun olur.

Eeee

Yeni Üye
Antibiyotikler ve antifungal ilaçlar farklı gruplardır. ☺ Hekim hem bakteriyel sorun gördü hemde mantar odaklı bir şüpheden dolayı her iki grubuda reçete etmiş anladığım. Ama tabi analiz ve teşhisle ile ilaç kullanımı daha uygun olur.
Geri dışkıya birdaha bakıp Flagyl şurup verdi diğer ilacı iptal edip zaten bulamamıştım
bugün başladık flagyl e antibiyotiğide 10 güne çıkarttı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Geri dışkıya birdaha bakıp Flagyl şurup verdi diğer ilacı iptal edip zaten bulamamıştım
bugün başladık flagyl e antibiyotiğide 10 güne çıkarttı
Kuşta mantar varsa antibiyotik tek başına işe yaramaz sadece bakteriyel enfeksiyona iyi gelir. Gözlemleyin o halde geçmiş olsun 🌸

Üst Alt