Merhaba arkadaşlar, evde iki kuşumuz var. Biri kardeşimin muhabbet kuşu, diğeri benim sultan papağanım Leo.
Muhabbet kuşumuz dün aniden hastalandı. Sürekli kusma hareketi yapıyor ve kusmuğu kötü kokuyor. Kursak mantarı ya da bakteriyel bir enfeksiyondan şüpheleniyoruz tedavisi yapılıyor
Kuşları tamamen farklı odalara aldık ve temaslarını kestik. Ancak kafama takılan bazı kritik sorular var, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim:
Şimdiden çok teşekkür ederim.
- Bulaşma Riski: Kursak mantarı veya bu tarz enfeksiyonlar havadan ne kadar kolay bulaşır? Odaları ayırmak ve elleri yıkamak yeterli olur mu? Leo'yu riske atmamak için acil başka ne gibi önlemler almalıyım?
- Probiyotik Seçimi: Evde elimde maya içeren popüler bir probiyotik var entrobac ama kursak mantarı da bir maya türü olduğu için mantarı azdırır mı diye korkuyorum. İçinde maya olmayan, güvenebileceğim hangi kuş probiyotiğini önerirsiniz?