• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

hasta kuş

bselvgn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik
tüyleri kabartma
ishal
Hastalık Belirti Tarihi
11 Eki 2022
Kullanılan İlaç
vitaform
MUHABBET KUŞUM 2 gündür hasta , gün geçtikçe biraz daha iyi oluyor fakat çok korkuyorum bi şey olacak diye
beslediğim ilk kuşum olduğu için nasıl bakmam gerektiğini çok bilmiyordum sanırım soğuk kaptı
hemen veterinere götürdük bi antibiyotik ile ishal ilacı yaptı ishali o gece geçti sabah yine ıslak yaptı tuvaletini sonra internetten biraz araştırdım haşlanmış patates yedirdim zorla enjektör ile sonra piriç suyu içirdim enjektörle şuan sabah kalktığımızda yine sert yaptı kakasını çok şükür tekrar ıslak yapmaz değil mi çok korkuyorum sürekli uyuyuk halde ama arada ses veriyor bi oyuncağı var çok sevdiği ona vuruyo arada
gluk falan da diyor arada
uyumasından bir şey olmaz değil mi

Ekli dosyalar

Mert.

Eski Forumcu
Meraba foruma hoşgeldiniz bu kuş ac elle besleme aparatı beslenme yapılması gerekiyor elle besleme yapan veteriner yada petshopa gidip yaptırın öğrendikten sonra sizde yapabilirsiniz siz bir kuşun tunekte videosunu streamable .com ekleyin bakalim

bselvgn

Yeni Üye
Meraba foruma hoşgeldiniz bu kuş ac elle besleme aparatı beslenme yapılması gerekiyor elle besleme yapan veteriner yada petshopa gidip yaptırın öğrendikten sonra sizde yapabilirsiniz siz bir kuşun tunekte videosunu streamable .com ekleyin bakalim
hocam kuşum daldarı yiyor aslında ben nasıl mama yapıp yedirebilirim acaba. ne yemesi lazım yani aç olduğunu nerden anladınız birde hocam

Mert.

Eski Forumcu
hocam kuşum daldarı yiyor aslında ben nasıl mama yapıp yedirebilirim acaba. ne yemesi lazım yani aç olduğunu nerden anladınız birde hocam
Dışkısından anladım siz bence bir. Kanatlı uzmana basvurunuz bana niyese. Bir gariplik var gibi geldi hava akımına maruz kaldimi kusma vb varmı birşey verdinizmi kuşa yem su disinda

bselvgn

Yeni Üye
Dışkısından anladım siz bence bir. Kanatlı uzmana basvurunuz bana niyese. Bir gariplik var gibi geldi hava akımına maruz kaldimi kusma vb varmı birşey verdinizmi kuşa yem su disinda
var işte hocam ben hayatımda ilk kez kuş bakıyorum ve afedersiniz gerizekalı gibi kendi odamda tutuyordum akşamları cam da açık oluyordu öyle uyuyorduk . iki gün önce sabah dikkatimi çektim uyukluyordu ondan önceki gece çok hareketliydi hatta ben de şaşırdkm korktum hemen bi kuşçuyu aradımbana ceyranda kaldı mı dedi evet kaldı dedim o yüzdendir dedi üşütmüştür dedi
ben de hemwn petshopcuya götürdüm halsizlik var dedi üşütmüş dedi
bi veterinere götürün antibiyotik yapsın dedi
vet. görürdük antibiyotik yaptı sonra ishl önleyici de yaptı
işte ertesi gün de biz gidip antibiyotik aldık veterinerden
bugün biraz daha iyi tepki falan veriyor kaç kere öttü az önce balkona çıkarttım orda da öttü
sizce durumu kötü duruyor mu videodan bakınca acaba
birde ben kursağının dolu olup olmadığını nasıl anlayabilirim acaba ?

şey bide ilk gün işte tuhaf tuhaf öğürme hareketleri yapıyordu elime de kustu ama şuan Allahıma şükürler olsun hiç kusması falan yok o ilk güne göre çok daha iyi birde ilk gün sanki yavru kediler ağlar ya öyle sesler çıkartıyordu bazen şuan hiç öyle sesler yok arada hapşırıyor sadece ama hapşırması da azaldı

Mert.

Eski Forumcu
var işte hocam ben hayatımda ilk kez kuş bakıyorum ve afedersiniz gerizekalı gibi kendi odamda tutuyordum akşamları cam da açık oluyordu öyle uyuyorduk . iki gün önce sabah dikkatimi çektim uyukluyordu ondan önceki gece çok hareketliydi hatta ben de şaşırdkm korktum hemen bi kuşçuyu aradımbana ceyranda kaldı mı dedi evet kaldı dedim o yüzdendir dedi üşütmüştür dedi
ben de hemwn petshopcuya götürdüm halsizlik var dedi üşütmüş dedi
bi veterinere götürün antibiyotik yapsın dedi
vet. görürdük antibiyotik yaptı sonra ishl önleyici de yaptı
işte ertesi gün de biz gidip antibiyotik aldık veterinerden
bugün biraz daha iyi tepki falan veriyor kaç kere öttü az önce balkona çıkarttım orda da öttü
sizce durumu kötü duruyor mu videodan bakınca acaba
birde ben kursağının dolu olup olmadığını nasıl anlayabilirim acaba ?
Onu bende anlayamıyorum kusa hiç birsey vermeyin hocalarım bir baksın ona göre yorum yapacaklardır onları beklemenizi öneririm

bselvgn

Yeni Üye
Onu bende anlayamıyorum kusa hiç birsey vermeyin hocalarım bir baksın ona göre yorum yapacaklardır onları beklemenizi öneririm
teşekkür ederim umarım hocalarımız görür çünkü çok stres içerisindeyim ona bir şey olacak diye ödüm kopuyor kaç gündür kalbim sıkışıyor
babam gidip başka pet shoplara falan da sormuş hepsi demiş ki antibiyotiği kullansın daldarıdan yesin düzelir demiş

Mert.

Eski Forumcu
teşekkür ederim umarım hocalarımız görür çünkü çok stres içerisindeyim ona bir şey olacak diye ödüm kopuyor kaç gündür kalbim sıkışıyor
babam gidip başka pet shoplara falan da sormuş hepsi demiş ki antibiyotiği kullansın daldarıdan yesin düzelir demiş
Petshoplar bazıları anlamıyor hocalarım bakacaktır bir kac saate

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzda gördüğüm kursak mantarı ve bu ilerlemiş sağlam bir tedavi gerektirir iyi bir kanatlı uzmanina götürmeniz lazım nerede ikamet ediyorsunuz

bselvgn

Yeni Üye
Kuşunuzda gördüğüm kursak mantarı ve bu ilerlemiş sağlam bir tedavi gerektirir iyi bir kanatlı uzmanina götürmeniz lazım nerede ikamet ediyorsunuz
adanadan ikamet ediyoruz hocam
ben internetten biraz araştırdım da kusması falan yok artık düzeldi antibiyotikte kullanıyor şuan daha da iyi oldu çok şükür tepki veriyor bize dün daha çok uyukluyordu
ne yapmamız gerek sıcak bı odaya koyduk orda duruyor şuanda yemini de yiyor suyunu da içiyor
üşüttüğünü düşünüyorum çünkü cam açık oluyordu gece full ceyran çarpmıştır diye düşünüyoruz kuşçular da öyle dedi bakan kuşçular
yemini yediği sürece problem yok dedi hepsi
bakanların hiçbiri kursak mantarı demedi hocam
ve tüylerinin kabarıklığı sürekli uyuması geçti çok şükür sadece ayakları soğuk

bselvgn

Yeni Üye
adanadan ikamet ediyoruz hocam
ben internetten biraz araştırdım da kusması falan yok artık düzeldi antibiyotikte kullanıyor şuan daha da iyi oldu çok şükür tepki veriyor bize dün daha çok uyukluyordu
ne yapmamız gerek sıcak bı odaya koyduk orda duruyor şuanda yemini de yiyor suyunu da içiyor
üşüttüğünü düşünüyorum çünkü cam açık oluyordu gece full ceyran çarpmıştır diye düşünüyoruz kuşçular da öyle dedi bakan kuşçular
yemini yediği sürece problem yok dedi hepsi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben videoda gördüğümu yazdım eğer video eskiyse onu bilemem ama bu videodaki kuşta düzelme yok 👍

Mert.

Eski Forumcu
Videodaki kusta düzelme yok oyuzden güncel video paylaşım yine bakalım sizin dediğiniz gibi düzelme oldu sanarsiniz düzelmez daha kotu olur

bselvgn

Yeni Üye
Ben videoda gördüğümu yazdım eğer video eskiyse onu bilemem ama bu videodaki kuşta düzelme yok 👍
tamamdır kendim ne yapabilirim peki öneriniz var mı veterinere götürdüğümde bana üşütmüş dedi direkt bide 250 tl paramızı aldı 3 tane ilaç damlattı ağzından
ilk günki hali hep böyleydi hep uyuyordu
şimdi yanına gidip baktığımda çoğu zaman gözleri açık suyunu içiyor normal yeminden de yiyor daldarıdan bıktı sanırım

Ekli dosyalar

bselvgn

Yeni Üye
tamamdır kendim ne yapabilirim peki öneriniz var mı veterinere götürdüğümde bana üşütmüş dedi direkt bide 250 tl paramızı aldı 3 tane ilaç damlattı ağzından
ilk günki hali hep böyleydi hep uyuyordu
şimdi yanına gidip baktığımda çoğu zaman gözleri açık suyunu içiyor normal yeminden de yiyor daldarıdan bıktı sanırım
tüyleri de normalde çok güzel biz ağzından da enjekte ettiğimiz için ilaç falan yapıştı birbirine karıştı biraz ama yıkamak istemiyorum daha beter üşütür diye

bselvgn

Yeni Üye
Videodaki kusta düzelme yok oyuzden güncel video paylaşım yine bakalım sizin dediğiniz gibi düzelme oldu sanarsiniz düzelmez daha kotu olur
2 gün önceki haline göre şuan çok daha iyi ben onunla karşılaştırma yaptım fark eder etmez tedavisine de başladım zaten hemen bir iki günde etkisini gösterir mi ki acaba tedavi bugün üçüncü günü

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ayaklarına baktığımda kuruluk var ve sanırım zayıflama da mevcut kuşun kilosunu öğrenelim ayrıca önerim günlük takviye besleme çünkü kuşa antibiyotik verilince iştahı düşer o yüzden kursaktan besleme öneririz antibiyotik veren veteriner hekim kanatlıdan Anlasaydı size bu öneriyi yapardı

bselvgn

Yeni Üye
Ayaklarına baktığımda kuruluk var ve sanırım zayıflama da mevcut kuşun kilosunu öğrenelim ayrıca önerim günlük takviye besleme çünkü kuşa antibiyotik verilince iştahı düşer o yüzden kursaktan besleme öneririz antibiyotik veren veteriner hekim kanatlıdan Anlasaydı size bu öneriyi yapardı

şehmus hocam normaldeki tipi böyle
aynen ben de o veterinere çok sinirliyim bide her gün gelin her gün vericez ağzından diyo her gitmemizde 250 tl verceğimizi söyledi el insaf ya gidip kliniğine hakaret etmemek için zor tutuyorum şuan anlamıyosan anlamıyorum de eline bile alıp bakmadı hakaret etmek istemiyorum burda
hocam ya beslenme için pet shoplara gitsek falan beslerler mi bide ne kadar ücret isterler acaba biraz sıkışığız şuanda yine de elimizden geleni yaparız o canımız bizim

Ekli dosyalar