• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hapşırıyor burnunu ve gözünü kaşıyor

Leo

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşumu sahipleneli 1,5 ay olmadı henüz. Alıştık birbirimize tamamen bir sıkıntı yok. Ancak iki gündür sabahları kafesinden yeni çıktığı zamanlarda çok hapşırıyor ve burnunu kaşıyor. Sümük atıyo baya hapşırdıkça. Farkettim ki ceresinin hemen üstündeki tüyleri biraz dökülmüş. Kuşumun tam olarak kaç aylık olduğunu bilmiyorum. Göz renginin değişmeye başladığı farkediliyor artık. Bu ara görünen tüylerinin altındaki o küçük zayıf tüyleri dökülüyor baya. Bir de gözlerini sık kaşıyor gibi hissediyorum. Ceyeranda bırakmadım. Ciğerlerinden gelen bi hırıltı veya çıkardığı garip sesler de farketmedim. Vitamin kullanmadığım halde inanılmaz enerjik. Şuan da öyle. Yemesi de güzel. Sizce bir sorun var mı? Göz kaşıması için ne yapabilirim? Göz tüylerinin arasına da baktığımda derisinde bir gariplik yok gibi görünüyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sağlıklı kuş beslemek için ve ömrünü mümkün mertebe uzun yaşaması için takviye kullanmamız gerekiyor.

Entrobac probiyotik,gerwit multivitamin ve BT amin Forte mutlaka düzenli olarak kullanmanızı öneririm. Eğer temin ederseniz nasıl kullanılacağını da yazarız.

Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ve kuşun tünekte videosunu görebilir miyiz

Leo

Yeni Üye
Önerilerinizi temin ederim mutlaka. Gün içinde kafesinde çok durmadığı için hemen görüntüleyemedim. Dışkı da çok fazla yok ama görüntüye ekliyorum şu kenardaki dışkılarda bugünden. Bu arada -hep böyleydi bu- gün içinde ara ara arkadaki gibi açık yeşil sarı gibi biraz daha sıvı kıvamlı dışkılamalar yapıyor bu normal midir acaba?
IMG_4846

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşu çok fazla kafes dışında tutmayın kafesini benimsesin. Videoda problem göremedim ama kekik spreyi yapabilirsiniz. Birde yem yeme durumu nedir? Kuşa neler veriyorsunuz? Hassas tartıda kilo ölçümü yapabilir misiniz?

Leo

Yeni Üye
Kuşu çok fazla kafes dışında tutmayın kafesini benimsesin. Videoda problem göremedim ama kekik spreyi yapabilirsiniz. Birde yem yeme durumu nedir? Kuşa neler veriyorsunuz? Hassas tartıda kilo ölçümü yapabilir misiniz?
maalesef hassas tartım yok. obur bir kuş. oldukçada hareketli. garden mix in yavru muhabet kuşları için olan yemini veriyorum. 3-4 günde bir de dal darı veriyorum. onun dışında yine aralıklı olarak havuç, marul,elma gibi küçük parçalar veriyorum onları yemeyi yeni yeni öğreniyor. zayıf mı görünüyor?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşunuz çok tatlı maşallah. Dört beş aylık gibi görünüyor, kesin emin olmamakla birlikte.
Hapşırma sürekli olmuyorsa ya da akşamları oluyorsa normaldir ama sürekli oluyorsa hapşırdığı anın videosunu çekmeniz daha iyi olur.

Dışkı fotoğrafını da atarsanız bakalım. Göz kaşıma nasıl oluyor onunda videosunu atar mısınız?

Leo

Yeni Üye
Kuşunuz çok tatlı maşallah. Dört beş aylık gibi görünüyor, kesin emin olmamakla birlikte.
Hapşırma sürekli olmuyorsa ya da akşamları oluyorsa normaldir ama sürekli oluyorsa hapşırdığı anın videosunu çekmeniz daha iyi olur.

Dışkı fotoğrafını da atarsanız bakalım. Göz kaşıma nasıl oluyor onunda videosunu atar mısınız?
Merhaba teşekkürler öncelikle. Evet sabahları kafesinden ilk çıktığında gözlemliyordım hapşırığını ama iki sabahtır bunu yapmıyor artık. Göz kaşımasını da daha dikkatli takip ettim ediyorum şu aralar onun da sıklığı azaldı. Tırnaklarını da ucundan kütleştirdiğimden beri daha iyi diye düşünüyorum. Tekrar bi sorun gördüğümde atarım mutlaka. Şimdilik çok teşekkürler yardımlarınız için.

Üst Alt