• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et hangi papaganı almalıyım

Emre138

Yeni Üye
elimde gayet büyük bir kafes var uzun zamandır papağan almak istiyordum ama hiçbir fikir sahibi değilim Kayseride yaşıyorum papağan satan veya sahiplendirmek isteyen biri varsa yazarsa çok memnun olurum onun haricinde benimle arkadaş olacak beraber takılacağımız bir tür almak istiyorum sürekli kaçıp yabanileşen çok muhabbet kuşu baktım insanız sonuçta vakit geçirmek istiyoruz kaçınca da keyfimiz kaçıyor

Fatih34

Aktif Üye
Macaw veya kakadu alın bence akrabam da var ele çok alışık konuşuyor ama pahalı biraz

Fatih34

Aktif Üye
O zaman sultan alın bence ama alıştırmayı iyi yapmanız lazım ısırdığında elinizi çekmeyin yoksa alışmaz

Fatih34

Aktif Üye
Kayseri de çok yabancıyım ama Google map e petshop yazarsanız çıkar zaten

Emre138

Yeni Üye
Kayseri de çok yabancıyım ama Google map e petshop yazarsanız çıkar zaten
maalesef tanıdığım tek petshop var oda çok seyrek şekilde satıyor şuan da cennet papağanı var onda ama büyük galiba o ben yavru almak istiyorum alıştırmak için diğer onun haricinde çoğu petshopta satmıyor benim gittiklerim bu yüzden buraya yazdım :(

Fatih34

Aktif Üye
@Emre138 sizin adınıza üzüldüm ama illaki satan vardır siz ne tarafta oturuyorsunuz kayserili tanıdığım var sorayım ona

eyidas

Aktif Üye
elimde gayet büyük bir kafes var uzun zamandır papağan almak istiyordum ama hiçbir fikir sahibi değilim Kayseri'de yaşıyorum papağan satan veya sahiplendirmek isteyen biri varsa yazarsa çok memnun olurum onun haricinde benimle arkadaş olacak beraber takılacağımız bir tür almak istiyorum sürekli kaçıp yabanileşen çok muhabbet kuşu baktım insanız sonuçta vakit geçirmek istiyoruz kaçınca da keyfimiz kaçıyor
Sultan papağanı ya da sevda/cennet papağanı alabilirsiniz bence. Facebook'ta mutlaka üretici bulursunuz. Gönderim yapanda var sayfalarda ararsanız şehrinizde de bence mutlaka vardır. Sultanlar cana çok yakın olurlar tek kişiye aşırı bağlanıyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla sevda papağanları da oldukça zeki. İlgi ve karakter olarak insana bağlanması değişir ama sevgi her zaman çözüyor buna çok inanıyorum. El besleme yapılmış yavrular alışmaya daha uygun oluyorlar. Benim yavrularım el besleme değildi ama çok kısa sürede alıştılar hamdolsun. Youtube'dan perde yöntemi, merdiven yöntemi gibi videoları izlerseniz onlarda yardımcı olur. Buraya konuda açarsanız yardımcı olabiliriz elimizden geldiği kadar. Şimdiden çok güzel sevgi dolu bir ömrü olsun yavrunun. Musmutlu olsun insallah. Aldığınızda fotoğraf paylaşırsanız çok seviniriz. :)

Emre138

Yeni Üye
Sultan papağanı ya da sevda/cennet papağanı alabilirsiniz bence. Facebook'ta mutlaka üretici bulursunuz. Gönderim yapanda var sayfalarda ararsanız şehrinizde de bence mutlaka vardır. Sultanlar cana çok yakın olurlar tek kişiye aşırı bağlanıyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla sevda papağanları da oldukça zeki. İlgi ve karakter olarak insana bağlanması değişir ama sevgi her zaman çözüyor buna çok inanıyorum. El besleme yapılmış yavrular alışmaya daha uygun oluyorlar. Benim yavrularım el besleme değildi ama çok kısa sürede alıştılar hamdolsun. Youtube'dan perde yöntemi, merdiven yöntemi gibi videoları izlerseniz onlarda yardımcı olur. Buraya konuda açarsanız yardımcı olabiliriz elimizden geldiği kadar. Şimdiden çok güzel sevgi dolu bir ömrü olsun yavrunun. Musmutlu olsun insallah. Aldığınızda fotoğraf paylaşırsanız çok seviniriz. :)
çok teşekkür ederim bakacağım aldığımda tabi paylaşırım sizinle evlatların tüyü kadar ömrü olsun inşallah sultan veya cennet papağanı alayım ozaman ben cennet papağanı 1 tane bana yakın petshopta var oraya gideceğim yavru olup olmadığını ve cinsini papağanlarda nasıl anlarız acaba

eyidas

Aktif Üye
çok teşekkür ederim bakacağım aldığımda tabi paylaşırım sizinle evlatların tüyü kadar ömrü olsun inşallah sultan veya cennet papağanı alayım ozaman ben cennet papağanı 1 tane bana yakın petshopta var oraya gideceğim yavru olup olmadığını ve cinsini papağanlarda nasıl anlarız acaba
Cennet maskeli olan (göz çevresinde belirgin halka) papağanlar diğeri sevda papağanı oluyor. Yavrular bence bakışından dahi anlaşılıyor ama sevda için konuşuyorum gagada leke varsa tahminen 2-3 aylık denebilir. Bu siyahlık büyüdükçe kaybolur. Aynı zamanda sevda ve cennetlerin ikisinde de yavruların burun delikleri dışarda olur. Büyüdükçe tüylerle kaplanır. Cinsiyeti en iyi sonuç çatı kemiği verir. Yavrularda dış görünüşle anlamak imkansıza yakın. Büyüdükçe hareketlerinden de anlaşılır. Sultanlarda ise yavrularda ayaklar daha pembe pürüzsüze yakın gözler koyudur. Cinsiyet yanak renginin daha koyu olması (erkek olduğunu gösterir) ve ötüşünden anlaşılabilir. Petshoplar bazen kandırmaya çalışıp büyük satabiliyorlar. Tercih size kalmış ama güvenilir facebook sayfaları daha iyi olabilir bence. 2-3 aylık bir yavru sevgiyle çok güzel alışıyor hiç merak etmeyin.

Son düzenleme:

Emre138

Yeni Üye
Cennet maskeli olan (göz çevresinde belirgin halka) papağanlar diğeri sevda papağanı oluyor. Yavrular bence bakışından dahi anlaşılıyor ama sevda için konuşuyorum gagada leke varsa tahminen 2-3 aylık denebilir. Bu siyahlık büyüdükçe kaybolur. Aynı zamanda sevda ve cennetlerin ikisinde de yavruların burun delikleri dışarda olur. Büyüdükçe tüylerle kaplanır. Cinsiyeti en iyi sonuç çatı kemiği verir. Yavrularda dış görünüşle anlamak imkansıza yakın. Büyüdükçe hareketlerinden de anlaşılır. Sultanlarda ise yavrularda ayaklar daha pembe pürüzsüze yakın gözler koyudur. Cinsiyet yanak renginin daha koyu olması (erkek olduğunu gösterir) ve ötüşünden anlaşılabilir. Petshoplar bazen kandırmaya çalışıp büyük satabiliyorlar. Tercih size kalmış ama güvenilir facebook sayfaları daha iyi olabilir bence. 2-3 aylık bir yavru sevgiyle çok güzel alışıyor hiç merak etmeyin.
Facebook sayfalarına bakacağım teşekkür ederim tekrardan bulduğum sayfalardan fotoğraf atsam size sorun olur mu

Fatih34

Aktif Üye
Ben facebook dan zebra ispinozu almış biri olarak söyleyeyim bazıları kısır çıkabiliyor fırsatçı çok dikkat edin lütfen benim ispinozlar kısır çıktı adam da engelledi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben facebook dan zebra ispinozu almış biri olarak söyleyeyim bazıları kısır çıkabiliyor fırsatçı çok dikkat edin lütfen benim ispinozlar kısır çıktı adam da engelledi
Belli değil yahu direkt kısır damgasını vurmayın çocuklara 🙂

eyidas

Aktif Üye
Aldığınız yeri paylaşma şansınız var mı yasak falan değilse burada
Ben sevda papağanımı İstanbul'dan aldım gönderim yapan bir yer değildi. Sultan'ımı ise 8 sene önce Eminönün'den almıştım. Gönderim yapan yerlere sizin için bakabilirim elbette

Üst Alt