• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çeşitini sor! Hangi papağan türü?

betul.a

Aktif Üye
İnşallah 1 ay sonra kuş alacağım. Uzun yıllar muhabbet kuşu baktım fakat çok narindir muhabbet kuşları bildiğiniz üzere. Papağan almak istiyorum şimdi. Forpus, Quaker (Keşiş), Alexander (İskender) papağanları arasından hangisini önerirsiniz? Benim bir de sakin bir kedim var. Bir şey yapma ihtimali çok düşük olsa bile ne olur ne olmaz bir araya getirmeyeceğim. Evin belirli bölümlerinde salacağım o yüzden. Bu türler arasında fazla huysuzlanacak olan var mı? Bir de Kocaeli, Düzce, Sakarya, Bolu, İstanbul bölgelerinde bu kuşları alabileceğim güvenilir, hayvanlara güzel bakan yer var mı?

ekrmkuş

Paylaşımcı
İnşallah 1 ay sonra kuş alacağım. Uzun yıllar muhabbet kuşu baktım fakat çok narindir muhabbet kuşları bildiğiniz üzere. Papağan almak istiyorum şimdi. Forpus, Quaker (Keşiş), Alexander (İskender) papağanları arasından hangisini önerirsiniz? Benim bir de sakin bir kedim var. Bir şey yapma ihtimali çok düşük olsa bile ne olur ne olmaz bir araya getirmeyeceğim. Evin belirli bölümlerinde salacağım o yüzden. Bu türler arasında fazla huysuzlanacak olan var mı? Bir de Kocaeli, Düzce, Sakarya, Bolu, İstanbul bölgelerinde bu kuşları alabileceğim güvenilir, hayvanlara güzel bakan yer var mı?
iskender biraz büyük ve ısırıkları kanatır ben bir tane youtuberda kedisi ve iskender papağını var saldırmıyor kedi
ve kuşun kişiliğnede bağlı saldırıp saldırmayaçacağı benim önerim forpus yada quarker

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba. Muhabbetten sonra iskender ve keşiş papağanı ağır gelebilir. Forpus ve Sevda alabilirsiniz. Kocaelide büyük bir petshop var. Ben gitmedim. Ama baya çeşit var oraya bakabilirsiniz

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
iskender biraz büyük ve ısırıkları kanatır ben bir tane youtuberda kedisi ve iskender papağını var saldırmıyor kedi
ve kuşun kişiliğnede bağlı saldırıp saldırmayaçacağı benim önerim forpus yada quarker
Saldırıp saldırmayacağı yaşına bağlı. Kuşun kişiliği sahibiyle bütündür. Ayrıca kedide her türlü doğal olarak saldırabilir. Dışarda yan yana durmazlarsa sorun olmaz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Alexander biraz zor bir tür bana kalırsa Pakistan ve Alexander en zor türler hatta. Sultan da düşünebilirsiniz ☺

ekrmkuş

Paylaşımcı
bana kalsa sevda alırdım eğitime açık bir kuş

ekrmkuş

Paylaşımcı
sultan papağanları iyi bir kuş biraz iri geliyo 2 yaşından sonra

Ali9027

Aktif Üye
İstanbul eminönünde kuş çarşısı var caminin yanında çok temiz değil ama çeşitlilik açısından zengin

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İstanbul eminönünde kuş çarşısı var caminin yanında çok temiz değil ama çeşitlilik açısından zengin
Bilmeyen biri çok çabuk dolandırılabilir. Ben kuşlardan anlıyorum cinsiyet lerinden. Ben bile gidip iki sultan alıp döndüm. Disi erkek diye ikiside erkek çıktı. Yani orda çok rahat bakamıyorsun.

Ali9027

Aktif Üye
Bilmeyen biri çok çabuk dolandırılabilir. Ben kuşlardan anlıyorum cinsiyet lerinden. Ben bile gidip iki sultan alıp döndüm. Disi erkek diye ikiside erkek çıktı. Yani orda çok rahat bakamıyorsun.
Ben tek cennet almıştım 1 yıl önce o zaman bile bu zamanki fiyatlardan fazla almıştım pek bilmiyordum piyasayı omuza alışkın diye aldım meğersem kanatları kesikmiş kuşun😞 ama baya çeşit papağan türü vardı ama tabiki kötü ortamdalar bir fikir olsun diye söyledim

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben tek cennet almıştım 1 yıl önce o zaman bile bu zamanki fiyatlardan fazla almıştım pek bilmiyordum piyasayı omuza alışkın diye aldım meğersem kanatları kesikmiş kuşun😞 ama baya çeşit papağan türü vardı ama tabiki kötü ortamdalar bir fikir olsun diye söyledim
Haklısınız. Bende tam tersi çok ucuza aldım. İki sultan papaganı ve kafesi 3200 lira verdim

fikogc

Aktif Üye
bahsettiğiniz türler birbirinden çok farklı. forpus için daha kucuk bir kafes gerekir, diğerleri için geniş büyük kafes gerekir. yeriniz var mı bu şekilde ? ve kesinlikle gün içinde salmanız lazım, uçması lazım. küçük türler daha kolay ama büyükler sıkıntı olabilir. eğer dayanıklı, güçlü bir tür istiyorsanız pakistan ve iskender öneririm. yada senegal papağanı. bende fotoda görünen erkek canavar bir pakistan var. evde ayrıca iran - british kırması kedim var, papağanla birlikte yaşıyorlar, birbirlerini kovalıyorlar oynuyorlar. tabi kedinin saldırgan olmaması lazım. dikkat edin. kedinin bir pençesi ölümcül yara verebilir. sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayayım.

betul.a

Aktif Üye
bahsettiğiniz türler birbirinden çok farklı. forpus için daha kucuk bir kafes gerekir, diğerleri için geniş büyük kafes gerekir. yeriniz var mı bu şekilde ? ve kesinlikle gün içinde salmanız lazım, uçması lazım. küçük türler daha kolay ama büyükler sıkıntı olabilir. eğer dayanıklı, güçlü bir tür istiyorsanız pakistan ve iskender öneririm. yada senegal papağanı. bende fotoda görünen erkek canavar bir pakistan var. evde ayrıca iran - british kırması kedim var, papağanla birlikte yaşıyorlar, birbirlerini kovalıyorlar oynuyorlar. tabi kedinin saldırgan olmaması lazım. dikkat edin. kedinin bir pençesi ölümcül yara verebilir. sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayayım.
Evet haklısınız çok farklı kuşlar. Karar verdikten sonra ortam hazırlayacağım, sonra kuşu alacağım zaten. Ev için yeterli alanım var. Elbette sürekli salacağım ama yine de kediyi o esnada kontrolsüz bırakmayacağım, alışsalar bile içgüdüsel olarak dediğiniz gibi bir pençeye bakar. Kafes olarak ilk kez Vision tercih edeceğim, sevda ve forpus için alt hazne kısmı kuşların kendisi için zorlayıcı olur mu bilemedim fikrinizi alabilirim

Sygoldex

Aktif Üye
Tamamen zevkinize kalmış bir durum. Kediyle iyi anlaşıp anlaşmaması ikisinin de karakterine bağlı. Kediniz zaten sakinse çok sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum ama yine tedbirli olmakta fayda var. Hepsinin karakteri farklı. Şimdi gidip küçük diye sevda yada forpus papağanı alırsınız gider kedinizi döver hiç belli olmaz. Uzun yıllar muhabbet kuşu beslemişsiniz. Kuşlar hakkında tecrübeniz vardır. Benim şahsi fikrim aralarında en iyisi keşiş papağanı. Bebeksi sesleriyle ve hareketleriyle dikkat çekiyor. Uygun şartları sağlayabilecekseniz her kuş türü bakılabilir.

Üst Alt