• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Hangi balığı almalıyım

Furkan82828282

Müdavim
Küçük bir akvaryumum var eskiden balığım vardı japon 2 tane onlar öldü ama ısıtıcı ve hava motoru olmadan yaşayabilecek bir balık var mı balıkta beslemek istiyorum yardımcı olur musunuz alttaki fotoğraftaki gibi bir akvaryumum var
Ölçtüm 30×17×15 gibi birşey
Birde arka cam çatlak onu sıcak silikonla yapistirsam olur mu

Ekli dosyalar

koraykbl

Aktif Üye
Merhabalar. Akvaryumunuz 7lt ve bu litrede maalesef balık bakılmaz. Akvaryumu büyütüp minimum 15lt yaparsanız bir adet betta öneririm. Ayrıca arka cam çatlaksa sıcak silikon olmaz. Akvaryum silikonu ise su sızıntısını önlemez. Bu akvaryum maalesef kullanılamaz halde. Hobiye başlayacaksanız şöyle önerim basit bütçeli bir akvaryum kurmnaız olur. Bunuda en iyi betta akvaryumu kurarak yaparsınız.
En zaruri malzemeleri altta yazıyorum.
1-20-30lt akvaryum
2-litreye uygun 25w bir ısıtıcı
3-saatte minimum 100lt dönderecek bir şelale filtre
4-hagen kum veya alternatifleri dere kumu
5-elodea, anubias, java fern, java moss, gül... basit bitki.
6-bitkiler için ışık (full speckturum)
En basit temeliyle bir betta akvaryumunda olması gerekenler bunlardır. Akvaryumunuz eğerki çatlak olmasaydı bitkili bir karides ve salyangoz akvaryumu yapabilirdiniz ama bu akvaryumla maalesef hobi yapılamaz ki yapılsa bile size büyük dert açar. Hiç girmeyin.
Bunun yerine dilerseniz o akvaryumu teraryum sistemine çevirebilirsiniz. Buda size yeni bir hobi olur.
Diğer yandan bütçeye göre seçebileceğiniz balıkları aşağıya bırakıyorum.
5-15lt= karides ve salyangoz
15-30lt=betta
50lt ve üzeri=lepistes ve canlı dopuran az sayıda koloni.
100lt=channa veya yine 4 5 koloni lepistes
200lt üstü= ciklet
300 ve üzerinde ise genellikle monster dışı balıkların hepsi beslenebilir.
Bütçeniz ne bilmiyorum ama ilk sorunuza dönersem hiçbir balık ısıtıcısız olmaz. Hava motorsuz olur ama onunda şartı filtrenin su yüzeyini dalgalandırması. Betta akvaryumu zamlar gelmeden hesapladığımda 2.000tl gibi bir bütçeyle kurulabiliyordu. Şimdi ise 2.500tl gibi bir şey olmuştur. Balık ve bitki, kum gibi şeyleri hobicilerden alırsanız bütçeniz baya size kalır. Bana kalırsa bütçeniz el verdiğince bir akvaryum kurmak en iyisi. Örneğin 20lt yerine 50lt bir akvaryum almak daha kârlı çünki ileride satmanızda bir o kadar kolay olur.
SORUYA KISACA DÖNERSEM:
Maalesef bu akvaryumda hiçbir balık bakılmaz ve balıklarda ısıtıcı zaruri ihtiyaç olsada besleyeceğiniz balığa göre hava motoru gerektirir. Tekrardan uyarıyorum. Bu akvaryum çatlak ve bu akvaryumun o camına ne yaparsanız yapın ileride sorun yapar. Kullanmanızı tavsiye etmem. Başka sorunuz varmı?

Furkan82828282

Müdavim
Merhabalar. Akvaryumunuz 7lt ve bu litrede maalesef balık bakılmaz. Akvaryumu büyütüp minimum 15lt yaparsanız bir adet betta öneririm. Ayrıca arka cam çatlaksa sıcak silikon olmaz. Akvaryum silikonu ise su sızıntısını önlemez. Bu akvaryum maalesef kullanılamaz halde. Hobiye başlayacaksanız şöyle önerim basit bütçeli bir akvaryum kurmnaız olur. Bunuda en iyi betta akvaryumu kurarak yaparsınız.
En zaruri malzemeleri altta yazıyorum.
1-20-30lt akvaryum
2-litreye uygun 25w bir ısıtıcı
3-saatte minimum 100lt dönderecek bir şelale filtre
4-hagen kum veya alternatifleri dere kumu
5-elodea, anubias, java fern, java moss, gül... basit bitki.
6-bitkiler için ışık (full speckturum)
En basit temeliyle bir betta akvaryumunda olması gerekenler bunlardır. Akvaryumunuz eğerki çatlak olmasaydı bitkili bir karides ve salyangoz akvaryumu yapabilirdiniz ama bu akvaryumla maalesef hobi yapılamaz ki yapılsa bile size büyük dert açar. Hiç girmeyin.
Bunun yerine dilerseniz o akvaryumu teraryum sistemine çevirebilirsiniz. Buda size yeni bir hobi olur.
Diğer yandan bütçeye göre seçebileceğiniz balıkları aşağıya bırakıyorum.
5-15lt= karides ve salyangoz
15-30lt=betta
50lt ve üzeri=lepistes ve canlı dopuran az sayıda koloni.
100lt=channa veya yine 4 5 koloni lepistes
200lt üstü= ciklet
300 ve üzerinde ise genellikle monster dışı balıkların hepsi beslenebilir.
Bütçeniz ne bilmiyorum ama ilk sorunuza dönersem hiçbir balık ısıtıcısız olmaz. Hava motorsuz olur ama onunda şartı filtrenin su yüzeyini dalgalandırması. Betta akvaryumu zamlar gelmeden hesapladığımda 2.000tl gibi bir bütçeyle kurulabiliyordu. Şimdi ise 2.500tl gibi bir şey olmuştur. Balık ve bitki, kum gibi şeyleri hobicilerden alırsanız bütçeniz baya size kalır. Bana kalırsa bütçeniz el verdiğince bir akvaryum kurmak en iyisi. Örneğin 20lt yerine 50lt bir akvaryum almak daha kârlı çünki ileride satmanızda bir o kadar kolay olur.
SORUYA KISACA DÖNERSEM:
Maalesef bu akvaryumda hiçbir balık bakılmaz ve balıklarda ısıtıcı zaruri ihtiyaç olsada besleyeceğiniz balığa göre hava motoru gerektirir. Tekrardan uyarıyorum. Bu akvaryum çatlak ve bu akvaryumun o camına ne yaparsanız yapın ileride sorun yapar. Kullanmanızı tavsiye etmem. Başka sorunuz varmı?
Tamamdır teşekkür ederim

Üst Alt