• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Halsizlik, Yürüyememe, Baygınlık Hali

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2,5 yaşlarında bir yavrumuz var.
Hiçbir şey yokken, dün akşam tüneğine yaslanarak uyuduğunu görerek baktım.
Hiç tepki vermedi. Elimi kafese sokarak elime aldım. Normalde direten kuş hiç tepki dahi vermedi.
Ayakları tutmuyordu. Özellikle sağ ayağı hiç tutmuyordu. Yere koyduğumda hareket etmiyordu. Başını öne eğip özellikle sağa doğru yerde duruyordu. Yem yemiyor, su içmiyordu.

Gece 1 civarıydı. İnternetten benzer vakaları araştırarak largopeni siringayla 2 damla ağzından verdim. Ve 3 damlada devit3 verdim. Sıcak su torbası koyarak zeminine üzerinde sıcak tutması için hafif bir örtüyle örterek usumemesini sağlamaya çalıştım. Gece 4 civarı yavaş yavaş ayaklanmaya başlamıştı. Sağ ayağı hafif topalliyordu. Ama yemek yedi iştahla ve su içti.
Sabah 10 civarı artık tüneğine çıkmıştı. Ayaklarına problem yoktu. Ucabiliyordu ancak biraz denge problemi halen var gibi. Sabah tekrar bir doz daha 2 damla largopen ağzından verdim.
Dışkısını ve görüntüsünü atıyorum.
Şua yeni dışkısı bu ancak genelde ishalimsi ve siyah dışkısı olurdu.
Ayrıca göğüs kafesinde o iz mevcut. Zayıf olduğunu düşünüyorum.

Dün akşam ümidimi tam anlamıyla kaybettigim yavrum sabah çok iyiydi.

Şimdi neler yapabilirim daha iyi olmasını sağlamak adına dostlar. Hazır gündüz gözüyle ve açık petshop bulabilecekken herşeyi alabilirim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun, çokta güzel bir rengi var maşallah.İnşallah çabucak sağlığına kavuşur yavru.
Ben yardımcı olamayacağım bilgim olmadığı için ama konuyu gören tecrübeli arkadaşlar size bilgi verecektir. :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Siyah dışkı muhtemelen aç olduğu içindi yem yedikten sonra dışkı rengi değişim gosterdimi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Larpogen bakteriyel bir ilaç ama sorunu çözmeden devam edin demek istemem. Bir anlık bir durum zehirlenme veya yapanci cisim yutmadan kaynaklanabilir. Farklı bir şey yeme ihtimali nedir kuşunuzun

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Güncel dışkısı bu şekilde. Yem yok sonradan bulaştı.

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Larpogen bakteriyel bir ilaç ama sorunu çözmeden devam edin demek istemem. Bir anlık bir durum zehirlenme veya yapanci cisim yutmadan kaynaklanabilir. Farklı bir şey yeme ihtimali nedir kuşunuzun
Yabancı cisim ihtimali yok, dün kafesten çıkarmadık. Zehirlenme ihtimali olarak biraz bayat olma ihtimali olan aspur vermiştim işgalini görünce ondan belki kaynaklı olabilir. Birde dün daha önce kullandığım ve belirtilerini tekrar hissederek suyuna ekledigim axtım var. O sebep olmuş olabilir belki. Suan hareketli gözüküyor kafeste sanki normal birgün gibi. Ama dün uyumadı valla :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Taze besinler alın bağırsak duzenleyici kullanın. Vitamin takviyesi kullanılabilir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bayat ve bozulmuş olduğunu düşündüğünüz ürünler kullanmayın muhtemelen yediği bir şey zarar vermiş.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Avidiare alın vitamin olarak phetshoplarda ne tür vitamin satılıyor bilmem ama biyoteknik marka ürünler olabiliyor phetshoplarda onlar genel anlamda iyidir.

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Avidiare alın vitamin olarak phetshoplarda ne tür vitamin satılıyor bilmem ama biyoteknik marka ürünler olabiliyor phetshoplarda onlar genel anlamda iyidir.
Teşekkürler, bağırsak düzenleyici olarak ne önerirsiniz? Onlarda petshoptan alınabilir seylermi

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Amoksisilin 1gr tablet vardı evde yarım tableti ezerek 5ml siringayla suyla karıştırdım. 2 damla ağızdan verdim.
Evet iyi olduğu halı bu şuan. Şuan akşamda hasta olduğu için uyku halinde sürekli başını arkaya atarak uyuyor.

mona rıza

Yeni Üye
Amoksisilin 1gr tablet vardı evde yarım tableti ezerek 5ml siringayla suyla karıştırdım. 2 damla ağızdan verdim.
Evet iyi olduğu halı bu şuan. Şuan akşamda hasta olduğu için uyku halinde sürekli başını arkaya atarak uyuyor.
kuş oldukça kötü. tableti ezip 2 pirinç tanesi kadar tam dolu suluğa eklenip iyice karıştırılır. 3 gün kullanıp duruma göre hareket edilir

evde bactrim şurup varsa o da kullanılabilir. sabah akşam ağızdan birer damla ya da suluğa 10 damla

Üst Alt