• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Halsizlik ve Zor Yem Kırma

yc12345

Yeni Üye
Merhaba, bir erkek bir dişi 6,5-7 yaş arasında kuşlarım var. Dişi olan kuşun 2-3 gündür normale göre daha durgun olduğunu fark ettim. Bugün ise yem kırarken nadiren bazılarını kırıp yediğini, çoğunu ise kırmadan ağzından attığını fark ettim. Yem görünce koşuyor o açıdan iştahı var ama yem yemeye çalışınca kırmıyor. yaklaşık 1.5 sene önce bir hastalık geçmişi de var ve solunumunda bazı sıkıntıları devam ediyordu ara sıra nefes alırken zorlanmak gibi, hatta röntgende kursağında tümör olma ihtimali olan bir şey görülmüştü ama o zaman daha fazla veterinere götüremediğimiz için kontrole de gidemedi ilaç kullanımından sonra. Aslında çok iştahlı bir kuştur, kilo problemi de vardı biraz hatta ama zayıflamış. Uçabiliyor onu test ettim. Sabah yumurta verdim az önce de dal darı ve kabuksuz yem koydum belki yer diye dal darıdan azıcık yedi. Çok uzun zamandır hatta son yıllarda dışkısında fazla idrar vardı sarımtırak renkte. Veterinere gittiğimizde fazla idrarlı dışkı için verdiği ilaçlar tedavi etmedi bu durumu. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşun streamable.com üzerinden videosunu ekler misiniz. Yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim. Dışkılar beyaz peçete üzerine olursa iyi olur.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun durumu iyi görünmüyor. Kabarmış ve dışkılarda enfeksiyon var. Tedavi olması gerekir. Buradan teşhis edemiyoruz o yüzden ilaç önermek de çok doğru olmaz. Ama takviyeler ile vakit kaybetmeyin mutlaka kanatlılardan anlayan hekime götürün kısa zamanda.

yc12345

Yeni Üye
Kuşun durumu iyi görünmüyor. Kabarmış ve dışkılarda enfeksiyon var. Tedavi olması gerekir. Buradan teşhis edemiyoruz o yüzden ilaç önermek de çok doğru olmaz. Ama takviyeler ile vakit kaybetmeyin mutlaka kanatlılardan anlayan hekime götürün kısa zamanda.
Teşekkürler.

Son düzenleme:

yc12345

Yeni Üye
Diğer kuşuma da bulaşmış mıdır? Onda görünen bir sıkıntı yok şu an. Aynı kafeste yaşamıyorlar ama sabah aynı kaptan yemek yediler bir de gagaları değdi birbirine. Normalde de kafesleri ayrı ama yan yana duruyor. Bu arada kuşum sabah biraz dereotu da yemişti o dışkının böyle olmasına sebep olmuş olabilir mi?

yc12345

Yeni Üye
uyandırıp yemek yedirmeye çalışmalı mıyım veya ne yedirebilirim şu an?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Diğer kuşuma da bulaşmış mıdır? Onda görünen bir sıkıntı yok şu an. Aynı kafeste yaşamıyorlar ama sabah aynı kaptan yemek yediler bir de gagaları değdi birbirine. Normalde de kafesleri ayrı ama yan yana duruyor. Bu arada kuşum sabah biraz dereotu da yemişti o dışkının böyle olmasına sebep olmuş olabilir mi?
Temas olmamalı bulaş riski var. Dereotu bir miktar geçici dışkı dışkı da sıvı artışı yapar ama dışkı da hastalık var ve kuş kabarmış.
uyandırıp yemek yedirmeye çalışmalı mıyım veya ne yedirebilirim şu an?
Önüne daldarı yada aspur gibi kırımı kolay olan tohum verin. Ve vakit kaybetmeden egzotik veteriner kliniğine götürmeniz uygun olur.

Üst Alt