Hapşurma anını yakalamaya çalışıyorum ama sonuna yetişiyorum videoda sesi var bu kadar yakalayabildim
Yani bir sıkıntı yok gibi görünüyor ama yinede probiyotik ve multivitamin destekleyin yeri biraz sıcak olsunHapşurma anını yakalamaya çalışıyorum ama sonuna yetişiyorum videoda sesi var bu kadar yakalayabildim
![]()
Grit kumunuz var mıydı? Tedavi sonrası tüm kafes, tünekler, suluk,yemlik, oyuncaklar çamaşır sulu suyla yıkanıp durulanmış mıydı? Tekrar kusma başladıysa bir şekilde ya geri bulaşma oldu ya da daha kötüsü candida mantarı yerine megabakteri var. Megabakterinin tedavisi çok daha zordur. Fungistop 1 hafta rahatlatır ama diğer hafta kusma geri başlar.Bu süreçten sonra vitamini ve probiyotiği kaç günde bir kullanmamızı öneriyorsunuz
Grit kumunuz var mıydı? Tedavi sonrası tüm kafes, tünekler, suluk,yemlik, oyuncaklar çamaşır sulu suyla yıkanıp durulanmış mıydı? Tekrar kusma başladıysa bir şekilde ya geri bulaşma oldu ya da daha kötüsü candida mantarı yerine megabakteri var. Megabakterinin tedavisi çok daha zordur. Fungistop 1 hafta rahatlatır ama diğer hafta kusma geri başlar.
Dışkıları ve kusma anının videosunu görelim. Kuşun karın kemiğinde sivrilme, kemiğin yan taraflarında zayıflama var mı?Evet kum var gaga taşı var ve sonrasında çamaşır suyuyla da temizledik her şeyi. Keyfi aslında çok yerinde gün içinde dışkısı bazen çok iyi oluyor bazen sulu oluyor bazen poposuna yapışıyor. Ama bariz bir şekilde ardı ardına hızlı hızlı hapşırması var kursağından yem getirme hareketi gibi hareket yapması kusma hareketi mi acaba tekrar mantar mı nüksediyor yani o anı yakalayabilirsem video atacağım inşallah
Kuşa marul gibi sebzeler, meyveler veriyor musunuz? Videoyu bekliyoruzYok yok kemiğinde sivrileşme gibi şeyler yok genellikle bir yerden bir yere uçunca daha çok yapıyor hapşurma hareketini yakalayabildiğimde videoyu atacağım fotoğraftaki dışkılar öğlenden birikme
Kuşa marul gibi sebzeler, meyveler veriyor musunuz? Videoyu bekliyoruz
Kuşa marul gibi sebzeler, meyveler veriyor musunuz? Videoyu bekliyoruz
Kuşunuzun karaciğer röntgeni çekildi mi?o kadar ilaçtan sonra ve grit kum yediği halde öğürme hareketi devam ediyorsa bu karaciğer hasarı belirtisi demektir.kilosu da var yağlanma olduğundan eminim bu yüzden önerim başka ilaç vermeden önce kanatlı uzmanına götürün röntgenleri çekilsin ve teşhis koyulsun ona göre bir diyet programı yapılsın nerede ikamet ediyordunuz?
Hapşurma kısmını yakalayamıyorum ama bu kadar yakaladım çok üzgünüm tekrarlıyor mu hastalığı![]()
![]()
Konya'da hayvan hastanesi vardır röntgeni çektirin sonuçları bana yollayın sizin için kanatlı uzmanımiza yollarımYok röntgen çekilmedi Konyada yaşıyoruz fakat 2 veterinere gittik kanatlılardan da anlıyoruz dediler fakat sadece el muayenesi yaptılar kumdan hiç yediğini görmüyorum üstüde hiç gagalanmamış oluyor bu sıralar sürekli duvarı yemeye çalışıyor izin vermiyorum
Şehmus beyin dediklerini uygulayın. Ayrıca entrobacınızı nereden almıştınız? Mamaistdense sorun yok ama internet satış sitelerindense çalışmama ihtimali var. 3 gün probiyotik verelim. Kumunuz grit mi kristal mi? Kuşun burun deliklerini de kontrol edin. Kapanma varsa; Kısa bir pipete ( minik meyve suyu, süt kutusu pipetlerini kısa keserek yapabilirsiniz) ıslak mendili bir kaç kat kaplayıp basit bir burun aspiratörü yapın. Eczaneden serum fizyolojik alıp burun deliklerine bir damla damlatıp pipetten suyu geri çekinYok röntgen çekilmedi Konyada yaşıyoruz fakat 2 veterinere gittik kanatlılardan da anlıyoruz dediler fakat sadece el muayenesi yaptılar kumdan hiç yediğini görmüyorum üstüde hiç gagalanmamış oluyor bu sıralar sürekli duvarı yemeye çalışıyor izin vermiyorum
inşallah üzgünümŞehmus beyin dediklerini uygulayın. Ayrıca entrobacınızı nereden almıştınız? Mamaistdense sorun yok ama internet satış sitelerindense çalışmama ihtimali var. 3 gün probiyotik verelim. Kumunuz grit mi kristal mi? Kuşun burun deliklerini de kontrol edin. Kapanma varsa; Kısa bir pipete ( minik meyve suyu, süt kutusu pipetlerini kısa keserek yapabilirsiniz) ıslak mendili bir kaç kat kaplayıp basit bir burun aspiratörü yapın. Eczaneden serum fizyolojik alıp burun deliklerine bir damla damlatıp pipetten suyu geri çekin
Şehmus beyin dediklerini uygulayın. Ayrıca entrobacınızı nereden almıştınız? Mamaistdense sorun yok ama internet satış sitelerindense çalışmama ihtimali var. 3 gün probiyotik verelim. Kumunuz grit mi kristal mi? Kuşun burun deliklerini de kontrol edin. Kapanma varsa; Kısa bir pipete ( minik meyve suyu, süt kutusu pipetlerini kısa keserek yapabilirsiniz) ıslak mendili bir kaç kat kaplayıp basit bir burun aspiratörü yapın. Eczaneden serum fizyolojik alıp burun deliklerine bir damla damlatıp pipetten suyu geri çekin
Sıkıntılar duvarları kemirmesinden sonra başladı demişsiniz. Duvarda kullanılan zehirli içerikli bir kimyasal varsa, boya, alçı içine karıştırılan bir şey vs, ona da reaksiyon gösteriyor olabilir. Kusma da oldu demiştiniz. Zehirlenme belirtilerinde kusma ve titreme vardır.Bir yerden bir yere uçtuktan sonra kuyruğu böyle aşağı yukarı oynuyor ve uçtuktan sonra nefes nefese kalmış gibi nefes sesini duyuyoruz ve bu tıksırma hareketini de daha çok uçtuktan sonra yapıyor
![]()
Kâğıtları yeni değiştirmiştim o yüzden tek yeni yaptığı dışkısı var onu atıyorumSıkıntılar duvarları kemirmesinden sonra başladı demişsiniz. Duvarda kullanılan zehirli içerikli bir kimyasal varsa, boya, alçı içine karıştırılan bir şey vs, ona da reaksiyon gösteriyor olabilir. Kusma da oldu demiştiniz. Zehirlenme belirtilerinde kusma ve titreme vardır.
Burnuna forumdaki kekik spreyi ve çayından yapabilirsiniz. Dışkıları paylaşınız. Hala kusıyor mu? Yem yemesi keyfi nasıl?
Dışkı güzel.Yem yemesi keyfi hepsi çok yerinde konuşuyor oynuyor ötüyor dışkılarıda normalleşti fakat tek sorunumuz uçtuktan sonra hırıltılı ses gelmesi ve tıksırması
Kusma oldu diye yazdığımı hatırlamıyorum yanlış ifade etmiş olabilirim kendimi videodaki hareketi yapıyor tıksırıyor ama yemli salyalı kusması vs yok
3 gün daha entrobac verin dediniz bugün 2.gündeyiz 3 günü tamamladıktan sonra mı kekik çayı yapayım acaba
Kâğıtları yeni değiştirmiştim o yüzden tek yeni yaptığı dışkısı var onu atıyorum
Dışkı güzel.Öğürme var demiştiniz sanki. Öğürmüyorsa güzel. Uçtuktan sonra kuyruk oynaması olup sonra geçiyorsa, normal zamanda, tünekte sakinken kuyruk oynamıyorsa sorun yok. Zor bir süreçten geçti. Ciğerlerinde ve hava keselerinde hafif bir tahribat olabilir. Entrobac bitimi, Kekik çayı ve spreyi rahatlatabilir. Rahatlama olmazsa, mamaistten bölünmüş respiratory turbo alabilirsiniz. Bronş genişletici, nefes almayı kolaylaştırıcı bir üründür. Rahatlayan kuş daha çok yem tüketir.