• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Halsiz ve ishal

limonkuşşş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gaga açıp kapatma
İshal
Yem yememe
Halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
25 Tem 2021
Kolay gelsin kuşum yaklaşık 3 gündür ishal,halsiz ve dal darı hariç yem yemiyor. İlk günler boğazında bir şey şey kalmış gibi kafasını aşağı yukarı kaldırıp ağzını hızlıca açığ kapatıyordu. Şuan yapmıyor hangi ilacı almalıyım

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
İlaveten son dönemde her zamankinden farklı bir şey oldu mu? örneğin yer değişikliği, yem değişikliği, verilen ekstra bir gıda?
Teşhisle birlikte sebebi de bulmak faydalı olacaktır.

limonkuşşş

Yeni Üye
İlaveten son dönemde her zamankinden farklı bir şey oldu mu? örneğin yer değişikliği, yem değişikliği, verilen ekstra bir gıda?
Teşhisle birlikte sebebi de bulmak faydalı olacaktır.
Misafir geldiği için bulunduğu odadan alıp 2 3 saatliğine camı kapalı olan bir odaya koymuşum farketmeden hava çok sıcaktı :( o andan sonra başladı bu durum ve tüy döküyor. Yem değişikliği vs yapmadım.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Misafir geldiği için bulunduğu odadan alıp 2 3 saatliğine camı kapalı olan bir odaya koymuşum farketmeden hava çok sıcaktı :( o andan sonra başladı bu durum ve tüy döküyor. Yem değişikliği vs yapmadım.
evet, bence maalesef sebebi yer/ısı değişikliği. Kuşlar bu tür durumlardan çabuk etkilenir. Dışkıyı gördükten sonra duruma bakalım ama bu dönemde takibinizi sıklaştırın. Dal darıyı ve varsa aspuru önünden eksik etmeyin.

limonkuşşş

Yeni Üye
evet, bence maalesef sebebi yer/ısı değişikliği. Kuşlar bu tür durumlardan çabuk etkilenir. Dışkıyı gördükten sonra duruma bakalım ama bu dönemde takibinizi sıklaştırın. Dal darıyı ve varsa aspuru önünden eksik etmeyin.
İlk attığım yeni dışkısı, diğeri ise akşamın

Selin

Paylaşımcı
Ben Diazyme 256 kullanıyorum alabilirsiniz memnunum. Entrobac ta olabilir.

Selin

Paylaşımcı
Dal darıyı alın bence önünden, ona alışırsam yemi hiç yemeyebilir, dal darının yenmesi kolay olduğu için kolaya kaçmak gibi yapıyorlar, acıkınca yiyecektir, 3 gün aç kalamaz zaten, dal darı var diye yememiştir yemini
Yoruma katiliyorum, dal dari ishal için iyidir, sindirimi de düzenler bu gibi durumlarda ama sürekli onunla beslenmemesi gerekir

limonkuşşş

Yeni Üye
Dal darıyı alın bence önünden, ona alışırsam yemi hiç yemeyebilir, dal darının yenmesi kolay olduğu için kolaya kaçmak gibi yapıyorlar, acıkınca yiyecektir, 3 gün aç kalamaz zaten, dal darı var diye yememiştir yemini
Teşekkür ederim yarın dal darıyı kaldıracağım

Üst Alt