• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Halsiz, ishal ve iştahsız

Matsunokii

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, halsizlik, kabarma, iştah kaybı
Hastalık Belirti Tarihi
9 Haz 2022
Kullanılan İlaç
Vitafix İsha-dur
Kuşumun dün hiçbir şeyi yokken bu sabah çok halsiz ve uykulu olduğunu gördüm. Devamlı kabarık ve gözleri kapalı bir vaziyette tüneğinde duruyor. Ne olduğunu anlayamadım ve dışkısını kontrol ettim, beyaz ve sıvı halde. Hemen kuşu alıp yakın bir petşopa götürdüm ishal ilacı verdiler. Fakat hala huzurlu değilim. Yakın çevremde kuşlarla ilgilenen bir veteriner yok bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin bir çare bulun Ekli dosyayı görüntüle 27066

Yigit K.

Paylaşımcı
Kuşumun dün hiçbir şeyi yokken bu sabah çok halsiz ve uykulu olduğunu gördüm. Devamlı kabarık ve gözleri kapalı bir vaziyette tüneğinde duruyor. Ne olduğunu anlayamadım ve dışkısını kontrol ettim, beyaz ve sıvı halde. Hemen kuşu alıp yakın bir petşopa götürdüm ishal ilacı verdiler. Fakat hala huzurlu değilim. Yakın çevremde kuşlarla ilgilenen bir veteriner yok bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin bir çare bulun Ekli dosyayı görüntüle 27066
Kuşunuzda sanırım iç parazit var. İlaç önerisi yapamayacağım fakat bir kaç öneri söyleyeceğim. 1. Kafesi temiz tutun. 2. Sularını her gün tazelemeye özen gösterin. 3. Kafesinde kuş kumu mutlaka bulunsun. 4. Hastalık süresi boyunca kuşunuza ağır şeyler yedirmeyin zaten kuşunuzun sindirimi hastalık süreci boyunca zor olacaktır o yüzden ekstradan kuşunuzun midesini yormayın. 5. Kuşunuzun yem sindiriminin kolay olması için ve hastalık süreci ağır olmaması için hastalık süreci boyunca kabuklu yem yerine yem kabına sadece daldarı veya sadece kabuksuz kuş yemi kullanın. Geçmiş olsun umarım yakında iyileşir.

Son düzenleme:

Matsunokii

Yeni Üye
Kuşunuzda sanırım iç parazit var. İlaç önerisi yapamayacağım fakat bir kaç öneri söyleyeceğim. 1. Kafesi temiz tutun. 2. Sularını her gün tazelemeye özen gösterin. 3. Kafesinde kuş kumu mutlaka bulunsun. 4. Hastalık süresi boyunca kuşunuza ağır şeyler yedirmeyin zaten kuşunuzun sindirimi hastalık süreci boyunca zor olacaktır o yüzden ekstradan kuşunuzun midesini yormayın. Geçmiş olsun umarım yakında iyileşir.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Yemliğine sadece aspur koydum ki zaten onu da yemiyor. Ben iştahsız olmasından endişeliyim, bir diğer endişem ise ilaç kullanmadan kuşumu iyileştirebilecek miyim? Tekrardan teşekkürler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Herhangi bir hava akımına maruz kaldı mı. Yada ekstra yem dışında başka bir şey verdiniz mi. İshal ilacı olarak ne verdi. Multivitamin ve probiyotik entrobac kullanıyor musunuz. Blraz daha detay verin hocalarımız ona göre yorumlasin.

Yigit K.

Paylaşımcı
Önerileriniz için teşekkür ederim. Yemliğine sadece aspur koydum ki zaten onu da yemiyor. Ben iştahsız olmasından endişeliyim, bir diğer endişem ise ilaç kullanmadan kuşumu iyileştirebilecek miyim? Tekrardan teşekkürler
Sanırım ilaç kullanımı olmadan kuşunuz iyileşemeyebilir. Dediğim gibi yem kabına hastalık süreci boyunca sadece daldarı veya sadece kabuksuz yem koyun ki kuşunuzun iyileşme süreci hafiflesin. Çünkü kuşunuzun hastalık zamanında kabuklu yemi sindirmesi zor olur ve kabuklu yemi geri kusabilir. Ayrıca multivitamin ve probiyotik takviyesi yapın (kutuların üzerindeki talimatlara göre). Geçmiş olsun tekrardan.

Matsunokii

Yeni Üye
Herhangi bir hava akımına maruz kaldı mı. Yada ekstra yem dışında başka bir şey verdiniz mi. İshal ilacı olarak ne verdi. Multivitamin ve probiyotik entrobac kullanıyor musunuz. Blraz daha detay verin hocalarımız ona göre yorumlasin.
Geçen haftalarda kafeste bitlenme sorunu yaşanmıştı çok şükür onu atlattık. Bulunduğu yeri temizlemek için kafesi başka bir yere koydum. Koyduğum yerde muhtemelen cereyana kalmış olabilir. Yem dışında arada bir maydonoz ya da elma veriyorum o kadar. Vitamin olarak sadece Avisol-B kullanıyorum. Petshopun verdiği tam olarak ilaç sayılmaz; ismi Vitafix isha-dur. Ekli dosyayı görüntüle 27068

Matsunokii

Yeni Üye
Sanırım ilaç kullanımı olmadan iyileşemeyibilir. Dediğim gibi yem kabına hastalık süreci boyunca sadece daldarı veya sadece kabuksuz yem koyun ki kuşunuzun iyileşme süreci hafiflesin. Çünkü kuşunuzun hastalık zamanında kabuklu yemi sindirmesi zor olur ve kabuklu yemi geri kusabilir. Geçmiş olsun tekrardan.
Dediklerinizi dikkate alacağım tekrardan teşekkür ederim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Avisol b nin pek bı faydası yok. Ben kullanmayın derim. O ishal takviyesi hakkında bilgim yok. Size onerebilecegim iki takviye mutlaka en kısa sürede almalısınız. Multivitamin gervit probiyotik entrobac. Bu ikisini haftada bir farklı günlerde uygulayın. Kuş toparlar diye düşünüyorum. Ama hocalarımız bunlarin dışında ekstra yorumları da olabilir.

Matsunokii

Yeni Üye
Avisol b nin pek bı faydası yok. Ben kullanmayın derim. O ishal takviyesi hakkında bilgim yok. Size onerebilecegim iki takviye mutlaka en kısa sürede almalısınız. Multivitamin gervit probiyotik entrobac. Bu ikisini haftada bir farklı günlerde uygulayın. Kuş toparlar diye düşünüyorum. Ama hocalarımız bunlarin dışında ekstra yorumları da olabilir.
Peki bu ilaçlar sadece veterinerlerde mi bulunuyor? Yoksa petshoplarda da bulabilir miyim. Yardımınız için çok teşekkür ederim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşta kuyruk sekmesi hırıltı nefes alma ağız açıp kapama var mı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Peki bu ilaçlar sadece veterinerlerde mi bulunuyor? Yoksa petshoplarda da bulabilir miyim. Yardımınız için çok teşekkür ederim
İnternetten bölünmüş olarak alabilirsiniz
Mamaist.com da var gervit ve entrobac

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
İlaç degil vitamin ve probiyotiktir

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hayır nefesinde bir sorun ya da kuyruk sekmesi yok. Salıncağında kabarık ve uykulu bir halde duruyor
Siz kekiği 15 dk suda kaynatıp 1/3 oranında suyla seyreltip suluğa koyun. Kuşada a21 elle besleme mamaaı ve aparatı temin edin. Onlar gelene kadar haşlanmış yumurta sarısı ile mısır veya pirinç ununu sıcak su ile açtırıp yedirin. Kuş aç ve dışkısı beyaz bu yüzden

Matsunokii

Yeni Üye
Siz kekiği 15 dk suda kaynatıp 1/3 oranında suyla seyreltip suluğa koyun. Kuşada a21 elle besleme mamaaı ve aparatı temin edin. Onlar gelene kadar haşlanmış yumurta sarısı ile mısır veya pirinç ununu sıcak su ile açtırıp yedirin. Kuş aç ve dışkısı beyaz bu yüzden
Yardımınız için teşekkür ederim

34Sezer

Yeni Üye
Merhaba, yazdıklarınızın aynısı şu an benim sultanda da oldu gözünden yaş da geliyo tecrübe edindiğiniz için size sormak istedim ne önerirsiniz acaba ne yapmam gerekiyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, yazdıklarınızın aynısı şu an benim sultanda da oldu gözünden yaş da geliyo tecrübe edindiğiniz için size sormak istedim ne önerirsiniz acaba ne yapmam gerekiyor
Kuşunuzu kanatlı uzmanına götürün

Üst Alt