• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Half sider muhabbet kuşu hakkında her şey

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Half sider muhabbet kuşu hakkında her şey
images (90).jpeg
İki embriyonun bir yumurtada birleştigi ama DNA nin ayrı olduğu bu mutasyon tamamen çekinik bir gene sahip olduğunu ve başka bir baskın genin bu düzeni bozabilecegini belirtmek isterim.Eşlemelerinde ebeveynlerin Half sider olması yavruların aynı şekilde aynı çıkacağı garantisi yoktur.Bu mutasyon çok yayılamiyor ve bunun tek sebebi Resesif olduğudur yani şöyle düşünelim iki ayrı DNA tek yumurtayla birleştiği bu enteresan oluşumdan bir yanı farklı diğer yanı farklı renklerde tür meydana geliyor ve biz buna tesadüf diyemeyiz.Bir söylentiye göre bu mutasyonu yaklaşık 20 yıl önce Hollanda'da bir üretici bulmuştur ve yaptığı eşlemelerde Resesif olduğunu tespit etmiştir.Genin baskınlığı ve taşıyıcılığı yoktur.
images (91).jpeg
Ayni yumurtayı dölleyen iki ayrı gen iki ayrı DNA demek daha doğru olacaktır.Anlık yumurta döllenmesiyle iki genin birleşimi ortaya Half sider mutantını çıkarmaktadır.Günümüzde bu birleşmeden önce adaylara istek artırıcı katkıların verildiğini ve eşleşmeye mecbur gibi bırakıldığını söyleyebilirim.Diğer bir söylentide ırkın kısır olduğu ve hatta cinsiyetin belli olmadığı söyleniyor bu bana göre doğru değildir çünkü cinsiyetleri bariz belli olan bu mutasyonun ürediğini gözlerimle gördüm. Ayrica daha kolay ve riskli bir diğer yöntemi suni döllemedir o da yine aynı şekilde ikiz embriyonun bir yumurtaya nakliyle half sider mutasyonu ortaya çıkacaktır.Riskli tarafı ise suni yapılarak kuşlara zarar verilmesidir.
Bu suni dölleme yöntemi her zaman tutmayabilir doğal değil ve tavsiye etmiyorum.
images (88).jpeg
Bu ırkın mutasyon olmadığı ve kendi kendine oluştuğunu hatta tesadüfen üretildiği söylentilerine ben inanmıyorum,sadece yukarda belirttiğim gibi aynı yumurtada ikiz gen tutması bir tesadüf olabilir ama bu imkansız değildir çünkü günümüzde half sider sayısı artmaktadır.
indir (12).jpeg

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

TUĞBA16

Aktif Üye
Bu kuşlardan ankara’da bi petshopcu da vardı videolarını paylaşıyordu ama satışını yapıyor mu bilmiyorum

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Özelikle son fotoğraf sürekli karşıma çıkıyor. Gerçek mi hakikaten?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben hep shop sanıyordum valla gerçekmiş 😍 ne kadar güzeller ya 🧿 elinize emeğinize sağlık hocam 🙏

Mert.

Eski Forumcu
Bana niyese şaka gibi geldi benim bukustan bulmam gerekiyor. Jopones bunun yanında halt etmiş desem doğru olur yeni. Fovarim bunlar bulursam Alicam yada belki bir şansa bana denk gelir uretimde😂😂😂 Şehmus abi eline saglik

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bana niyese şaka gibi geldi benim bukustan bulmam gerekiyor. Jopones bunun yanında halt etmiş desem doğru olur yeni. Fovarim bunlar bulursam Alicam yada belki bir şansa bana denk gelir uretimde😂😂😂 Şehmus abi eline saglik
Mert sen de hepsine favorim diyenlerden oldun :D bana göre de bütün papağan çeşitleri ayrı güzel, muhabbet besliyorum Sultan alıcam Jako hayalim ama Kakadulara aşığım 😁😁😁