• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Haftada bir yumurta veya sebze maması sakıncalı mı?

Emre A.

Tutkulu
Merhaba geçenlerde bir program yapıp buraya atmış son halini de buraya bırakıyorum.
1614435162569.png
Gün geçtikte bilgileniyor, gün geçtikçe yeni şeyler duymaya devam ediyorum.

Az önce bir video izledim her hafta kuşa yumurta maması verilmez diye. Sarısı kursağına yapışıp kursak mantarı olabiliyormuş diyorlar. Bu ne kadar doğru? +(Tek kuş için ayda bir defa yapın verin diyorlar)

2 buçuk aylık yavru erkek kuşa ek takviye sakıncalı mıdır? Bazıları da 3 ayı dolsun sonra ek gıda verin diyorlar.

kısacası diyorlar da diyorlar ilk kez muhabbet kuşu besliyorum. çokta bilgilendiğimi düşünüyorum ama yanlış bir şey yapıp kuşa zarar vermek istemiyorum. Aydınlatabilir misiniz.

@Taha @Sehmus BAKIR @Ronay Ayk ve diğer arkadaşlar.

Bu yazının özetinde asıl soracaklarım.

Kuşa vitamin, probiyotik, mama ve sebze/meyve gibi yem dışında ek gıda 2 buçuk aylık bir kuş için erken mi?
Her hafta mama vermek sakıncalı diyorlar bu ne kadar doğru?

Emre A.

Tutkulu
Kafeste uzun süre duran mamada mantar oluşur. Onun dışında öyle birşey duymadım. Ben üretime hazırladığım için şuan haftada iki kez veriyorum. Seninki küçük olduğu için 1 yeterli.
sıkıntı olmaz yani bu programda uygun ölçüde vermekte değil mi? multivitamin, probiyotik, mama ve sebze/meyve

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Az önce bir video izledim her hafta kuşa yumurta maması verilmez diye. Sarısı kursağına yapışıp kursak mantarı olabiliyormuş diyorlar. Bu ne kadar doğru? +(Tek kuş için ayda bir defa yapın verin diyorlar)

Kuşa vitamin, probiyotik, mama ve sebze/meyve gibi yem dışında ek gıda 2 buçuk aylık bir kuş için erken mi?
Her hafta mama vermek sakıncalı diyorlar bu ne kadar doğru?
Öncelikle 3 ay kısmına belki tamam denebilir. Ama bıraktığım kısımda ki bilgilerin ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Öncelikle 1 kuşa haftada 1 defa mama verilebilir. Fazlası zarar olduğu gibi azı da iyi değil. Her hafta mama vermek istenmemesini anlarım ama yanlış demek doğru değil bana kalırsa. Sarısını eğer azaltıp ezilmezse takılabilir. Ancak oraya takılı kalırsa zaten Allah korusun kuş için zararlı. Ama kuşlar kursağında kalmasına zaten izin vermez bu nedenle bence kesinlikle uydurma.

Emre A.

Tutkulu
Öncelikle 3 ay kısmına belki tamam denebilir. Ama bıraktığım kısımda ki bilgilerin ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Öncelikle 1 kuşa haftada 1 defa mama verilebilir. Fazlası zarar olduğu gibi azı da iyi değil. Her hafta mama vermek istenmemesini anlarım ama yanlış demek doğru değil bana kalırsa. Sarısını eğer azaltıp ezilmezse takılabilir. Ancak oraya takılı kalırsa zaten Allah korusun kuş için zararlı. Ama kuşlar kursağında kalmasına zaten izin vermez bu nedenle bence kesinlikle uydurma.
arada kaldım 3 ay dolmasına 2 hafta kaldı başlayayım mı programa?

Rusalka

Aktif Üye
sıkıntı bizimkinin kapısı full açık acıkınca veya ihtiyaç doğrultusunda giriyor. :D
Kafesin üzerine takma aparatları var petshop tan veya internetten temin edebilirsiniz. Ben kafesin üstüne hep böyle yiyecekler koyuyorum. Saatlerce didikliyor. Hem oyalaniyor hem de vitamin alıyor. Seviyorlar bunu 🙂
Resmini koydum. Ben burada maydanoz sapı koymuştum fakat her türlü meyve sebzeyi takabiliyoruz istersek aparatın ucunu daraltip genisletebiliyoruz 1 kademe. Ayrıca dal dari da takılabiliyor. 1-2 TL gibi bir fiyatı vardı.