• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gut hastalığı tedavisi

Bbusra

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşumda gut hastalığından şüpheleniyorum. Tedavi konusunda tavsiyesi olan var mi ?

EnesGenç

Eski Forumcu
Merhaba kusunuzun ne tür gut olduğu nü düşünüyorsun veya belirtiler neler

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuşun videosunu ve fotoğrafını paylasirmisjniz

Bbusra

Yeni Üye
Kuşu yıkadım kanadındaki çok belli şuan. Bugün çok durgunlaştı çok halsiz artık diğer ayağında da başlamış 😭

Ekli dosyalar

Bahar Y.

Müdavim
Thiocilline krem temin edip kullanın, gut hastalığına iyi geliyor diye biliyorum

sasha

Aktif Üye
Avichol karaciğer koruyucudan kullanın. Proteini düşük yem edinin sadece ondan yesin. Kuşların yiyebileceği sebze ve meyvelerden de yemesini sağlayın. Protein yüksekliğinden ya da a vitamini düşüklüğünden kaynaklandığı için protein içeren şeyler vermemeniz ve a vitamini almasını sağlamanız lazım. Gün içinde su içmesini de sağlamanız lazım dehidrasyon olmaması için. Tuzlu şeylerden de uzak durmalı

Bbusra

Yeni Üye
Avichol karaciğer koruyucudan kullanın. Proteini düşük yem edinin sadece ondan yesin. Kuşların yiyebileceği sebze ve meyvelerden de yemesini sağlayın. Protein yüksekliğinden ya da a vitamini düşüklüğünden kaynaklandığı için protein içeren şeyler vermemeniz ve a vitamini almasını sağlamanız lazım. Gün içinde su içmesini de sağlamanız lazım dehidrasyon olmaması için. Tuzlu şeylerden de uzak durmalı
Sade yem aldım ondan veriyorum. A vitamini olarak ne verebilirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gut hastalığından nasıl emin oldunuz? Eğer eminseniz kronik mi değil mi onu öğrenmek için uzmana götürmeniz gerekmektedir 👍 kuşunuzun hastalığı ilerlemiş bir durumda önce tıbbi müdahale gerekiyor öyle karaciğer koruma veya kremle düzelecek halde değildir bu yüzden kesinlikle kanatlı uzmanına götürün