• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güneş konar papağanı

Emir arı

Yeni Üye
Merhabalar birkaç hafta önce balkonuma bir güneş konar papağanı kondu bende eve aldım sahibini bulamadım bende sahiplenmeye karar verdim ancak daha önceden papağanlarla ilgili bi tecrübem olmadığı için kafes düzeni nasıl olmalı ne tip beslenme alışkanlıkları var ne çeşit vitamin takviyeleri gerekli kuş kumu gereklimi bunlar hakkında biraz bilgi ve tavsiye verebilirmisiniz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Mert'in dediği vitaminlere ek olarak ben büyük papağan yemini şehmus hocamıza hazırlatıyorum pakistanım için siz de dilerseniz mamaist whatsapp hattından isteyebilirsiniz 🙏🌸 Keza vitaminlerini de öyle. Grit kumu ayrı bir yemlikte kafesinde olsun, kalamar kemiği de mutlaka olsun 🌸

Ekli dosyalar

mortsvivants

Eski Forumcu
Merhabalar birkaç hafta önce balkonuma bir güneş konar papağanı kondu bende eve aldım sahibini bulamadım bende sahiplenmeye karar verdim ancak daha önceden papağanlarla ilgili bi tecrübem olmadığı için kafes düzeni nasıl olmalı ne tip beslenme alışkanlıkları var ne çeşit vitamin takviyeleri gerekli kuş kumu gereklimi bunlar hakkında biraz bilgi ve tavsiye verebilirmisiniz
En istediğim papağanlardan olur kendisi, vay canına milletteki şansa bak ağlayacağım.. Arkadaşlarım gerekli açıklamayı yapmışlar, ek olarak yine mamaist whatsapp hattından takviyelerin beraberinde zeolit tozu da temin edin sebze üzerine mercimek tanesi kadar serpin, doğaldır iç paraziti döker. Kafesi onun boyutlarına göre yeterli büyüklükte olsun küçük kafeste stres yaparlar. Hayırlı olsun, sağlıcakla yaşasın sizinle.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Arkadaşlarım gerekli şeyleri söylemiş ben de şunu ekleyeyim. Güneş konurları(sun conure) çok yüksek desibelde öterler. Özellikle kafesten uzun süre çıkarmazsanız çok tiz ve yüksek bir sesle çığlıklar atabilirler. Omzunuzda durduğu zaman geçici sağırlık yaşatabilecek bir seviyeden bahsediyorum 😊. Bunun dışında gagaları kuvvetlidir, kızgınlık dönemlerinde ısırma eğiliminde olabilir. Acı eşiğiniz yüksek değilse zorlanabilirsiniz. Ayrıca evde başka hayvanlarla pek anlaşamıyorlar, genelde sahibine bağlı oluyorlar. Evde başka hayvan besliyor musunuz?

30 yıla kadar yaşayabilirler. Muhabbet, sultan kafeslerinde yaşayamazlar. Uzun, geniş, büyük bir papağan kafesi, oyun alanları, stres olmaması için çeşitli oyuncaklar, bol bol ilgi ve günlük kafes dışında zamana ihtiyaçları vardır. Sahiplenmeniz durumunda büyük bir sorumluluk alacağınızı lütfen unutmayın. Sahibini bulmak için hangi yollara başvurdunuz? Kuşun bileziği var mı?

mortsvivants

Eski Forumcu
İhsan hocama katılıyorum, aslında biraz daha soruşturmak lazım etrafı sahipleri illaki arıyordur sık beslenen bir kuş türü değil neticede.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok güzel bir tür çok şanslı ki size gelmiş ancak arkadaşlarıma katılıyorum sahibi böyle bir canlıyı kesin çok aramıştır yakınınızda bulamamanız doğal olabilir çünkü uzun mesafe uçabilir Çekirge den kaçan bir sultan papağını Özlüce de bulunmuştu siz düşünün ☺ Ben de Bursa dayım buradaki tek egzotik ve kanatlı uzmanı arkadaşımdır sahibini bulmanız konusunda elimden gelen yardımı yaparım.

Emir arı

Yeni Üye
Arkadaşlarım gerekli şeyleri söylemiş ben de şunu ekleyeyim. Güneş konurları(sun conure) çok yüksek desibelde öterler. Özellikle kafesten uzun süre çıkarmazsanız çok tiz ve yüksek bir sesle çığlıklar atabilirler. Omzunuzda durduğu zaman geçici sağırlık yaşatabilecek bir seviyeden bahsediyorum 😊. Bunun dışında gagaları kuvvetlidir, kızgınlık dönemlerinde ısırma eğiliminde olabilir. Acı eşiğiniz yüksek değilse zorlanabilirsiniz. Ayrıca evde başka hayvanlarla pek anlaşamıyorlar, genelde sahibine bağlı oluyorlar. Evde başka hayvan besliyor musunuz?

30 yıla kadar yaşayabilirler. Muhabbet, sultan kafeslerinde yaşayamazlar. Uzun, geniş, büyük bir papağan kafesi, oyun alanları, stres olmaması için çeşitli oyuncaklar, bol bol ilgi ve günlük kafes dışında zamana ihtiyaçları vardır. Sahiplenmeniz durumunda büyük bir sorumluluk alacağınızı lütfen unutmayın. Sahibini bulmak için hangi yollara başvurdunuz? Kuşun bileziği var mı?
Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ses konusunda haklısınız bakımı o açıdan biraz zorluyor ancak gün içinde yaklaşık 5 saat kadar serbest bırakıyorum bulduğumda bilezik VS takılı değildi bende çevre site yönetimlerine bildirdim ancak 3 hafta geçmesine rağmen kimse çıkmadı bende büyük bir kafes aldım şu an gayet mutlu duruyor tek bir sorun kaldı cinsiyetini nasıl öğrenicem bilmiyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ses konusunda haklısınız bakımı o açıdan biraz zorluyor ancak gün içinde yaklaşık 5 saat kadar serbest bırakıyorum bulduğumda bilezik VS takılı değildi bende çevre site yönetimlerine bildirdim ancak 3 hafta geçmesine rağmen kimse çıkmadı bende büyük bir kafes aldım şu an gayet mutlu duruyor tek bir sorun kaldı cinsiyetini nasıl öğrenicem bilmiyorum
Pelvik bölgeden anlayabilirsiniz poponun oradaki iki kemik birbirine yakınsa erkek, uzaksa dişidir ama çok bir farklılık olmuyor bu türlerde dişi ve erkeğin ☺