• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel Muhabbet kuşu kursak mantarı

Bersah09

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursak Mantarı ve Sulu Dışkılama
Hastalık Belirti Tarihi
18 Eki 2021
Merhaba 1-1.5 haftadan beridir 4 kuşumda ishal sandığımız bir dışkılama mevcuttu.Bugün Veteriner hastanesine gittik.Röntgen sonucu sonrası kursak mantarı teşhisi konuldu ve Bytril ile Mikosatin verildi.Şuan çok endişeli olduğum için yazıyorum.Su gibi idrar gibi bir işeme mevcut.Önerisi olan yapmam gereken bir şey var mı? Kuşlarını bu sorundan kurtarabilen oldu mu? Nasıl bir yem almamı önerirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Röntgen sonucunda teşhis doğrudur siz vetin verdiği şekilde ilaçlari kullanmaya başlayın ters bir etki görürseniz yazın yardımcı olalım 👍 birde elle besleme yapmanızi öneririm bu tedaviyi hızlandırır bilginize 😊 bu arada kuşunuz ve dışkı resmi görebilir miyiz?

Bersah09

Yeni Üye
Merhaba şimdiden cevap bulabildim.Platforma geldiğim için ayrıca mutlu oldum.Elle beslemeyi nasıl yapacağım normal yemi elimle vererek mi dışkının fotoğrafını da ekliyorum şuan altlarını değiştirdim ona rağmen yine yapmış dişi kuşum atıyorum.Değistirmeden önce bunun 2 katı kadar bir ıslaklık mevcuttu.Diğer iki kuşumdada mevcut aynı teshis ilacı verdikten 12 saat sonra ilk defa onların dışkısının beyaz kısmını görebildim.

Bersah09

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Röntgen sonucunda teşhis doğrudur siz vetin verdiği şekilde ilaçlari kullanmaya başlayın ters bir etki görürseniz yazın yardımcı olalım 👍 birde elle besleme yapmanızi öneririm bu tedaviyi hızlandırır bilginize 😊 bu arada kuşunuz ve dışkı resmi görebilir miyiz?
Merhaba ekledim siteyi yeni kullanıyorum gönderim gözüküyor mu ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaçlar ile birlikte probiyotik veya karaciğer koruma verildi mi? Elle besleme maması ve aparatı temin edebilirsiniz 👍

Bersah09

Yeni Üye
İlaçlar ile birlikte probiyotik veya karaciğer koruma verildi mi? Elle besleme maması ve aparatı temin edebilirsiniz 👍
Hayır verilmedi eğer alabileceğim bir şey ise almayı isterim bir de 0.3 ml insulin iğnesi ile dendi onu kestiremedim normal ml den mi bahsediyorduk.İlacı bize enjektör ile verdi başka bir veteriner bir damla yeter dedi ama ilaci bize recete eden hekim 0.3 ml insulin ignesi ile dedi suya damlatarak.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayır 1 in altında 3 . Cizgi olması lazim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani suya. Yaklaşık 6 damla damlatacaksiniz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Probiyotik ve karaciğer koruyucu Şehmus abinin dediği gibi edinin. İçerisinde b vitaminleri e c vitaminleri olan bir multivitaminde işinizi görür

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Verdiğim oran x damla=x ml hesabı ortalamasi. 25 ile 30 damla 1 ml ederden hesaplarsak 6 bilemedin 7 damlaya gelir 0.3 ml. Bizim onerdigimiz oranlarda o kadar oluyor zaten

Bersah09

Yeni Üye
Probiyotik ve karaciğer koruyucu Şehmus abinin dediği gibi edinin. İçerisinde b vitaminleri e c vitaminleri olan bir multivitaminde işinizi görür
Çok tesekkür ederim öneriniz var mı marka olarak
Verdiğim oran x damla=x ml hesabı ortalamasi. 25 ile 30 damla 1 ml ederden hesaplarsak 6 bilemedin 7 damlaya gelir 0.3 ml. Bizim onerdigimiz oranlarda o kadar oluyor zaten
Çok teşekkür ederim o zaman insülin iğnesi ile damlatabilirim Allah razı olsun tavsiye ettiğiniz karaciger ve probiyotik takviyesi var mı marka olarak ve nasıl kullanabiliyorum

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Probiyotik olarak entrobac olabilir. Ben hususi karaciğer koruması kullanmiyorum ilaç tedavisinden sonra ama Med tolyamin Forte iyidir. Gr pet ürünlerinden bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Şahsen oradan alıyorum bı alakam yok. Başka yer bulabilirseniz alın trendyoldan da bulabilirsiniz

Bersah09

Yeni Üye
Probiyotik olarak entrobac olabilir. Ben hususi karaciğer koruması kullanmiyorum ilaç tedavisinden sonra ama Med tolyamin Forte iyidir. Gr pet ürünlerinden bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Şahsen oradan alıyorum bı alakam yok. Başka yer bulabilirseniz alın trendyoldan da bulabilirsiniz
Her şey icin çok teşekkür ederim.Bu forum yüreğime su serpti.Allah ne muradınız varsa versin inşallah

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Amin hepimizin. Geçmiş olsun. Sıkıntıli bir durum olursa yazın yardımcı olmaya çalışırız

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Karaciğer koruma şuan piyasada avichol iyidir 👍

Özkan

Aktif Üye
Merhaba 1-1.5 haftadan beridir 4 kuşumda ishal sandığımız bir dışkılama mevcuttu.Bugün Veteriner hastanesine gittik.Röntgen sonucu sonrası kursak mantarı teşhisi konuldu ve Bytril ile Mikosatin verildi.Şuan çok endişeli olduğum için yazıyorum.Su gibi idrar gibi bir işeme mevcut.Önerisi olan yapmam gereken bir şey var mı? Kuşlarını bu sorundan kurtarabilen oldu mu? Nasıl bir yem almamı önerirsiniz
Öncelikle kuşun için üzüldüm ama tedaviye başlamadan önce nacizane önerim önce kafesini değiştir o pas i kemirmeye devam ettikçe kuş da bir iyileşme göremez sin malesef

Üst Alt