• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel bilgilendirme!!! Nesi var? Kuşumdaki soruna yardımcı olur musunuz?

birdgirl

Yeni Üye

Nur Y.

Paylaşımcı
Streamble.com dan videonuzu ekleyip link olusturun

Nur Y.

Paylaşımcı
Hocalarımız dışkı için yorum yapacaktır. Besleme yapabildiniz mi biraz zayıf görünüyor kuşunuz. Göğsünü kursağını kontrol edin

birdgirl

Yeni Üye
Kursağına baktım bir şey yoktu normaldi. Kuşumun kilosu hep bu şekilde. Dal darı yiyor.

birdgirl

Yeni Üye
Streamble.com dan videonuzu ekleyip link olusturun
Videoyu yükledim linki kopyaladım buraya yapıştırdım ama yayınlanınca bir şey çıkmadı. Lütfen bu kuşun nesi var veteriner kursakla alakalı bir durum yok dedi ama İnternet'e baktığımda kursak mantarı diyor tedavisi nedir kusumun durumu kötüye gidebilir yardımcı olun!

birdgirl

Yeni Üye
Ağızdan koku gelmesi, kusma gibi belirtiler kursak mantarı belirtileridir. Kuşu götürdüğünüz veterinere bu belirtileri anlattınız mı? Siz önce elle besleme maması ve aparatı alıp kursaktan besleme yaparak kuşu doyurun ilk paylaştığınız resimdeki dışkıdan aç olduğu anlaşılıyor. İkinci paylaştığınız resimde de sanırım ilaç kaynaklı o renkte olması. Kafeste grit kum muhakkak bulunsun. Önce karnı doysun sonra ilaç verin verecekseniz ama o gittiğiniz veterinere kokuyu ve kusmayı anlatın bunların bağırsakla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Girit kumu var ama onu yemiyor hiç. Aspur yemi aldim kabuğundan çıkarıyor ama yemiyor nesi var bu kuşun o ilaç tedavi eder mi? doktor 1 hafta sonra tekrar gelin dedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuz kilo kaybı yaşıyor beslenmesi lazım ilacın faydasını anca öyle anlarsınız 👍 kilosunu tarttiniz mi?

birdgirl

Yeni Üye
Kuşunuz kilo kaybı yaşıyor beslenmesi lazım ilacın faydasını anca öyle anlarsınız 👍 kilosunu tarttiniz mi?
Elle besleme maması aldim ama sadece normal şırınga var nasıl bekleyebilirim ve kaç saat aralıklarla vermem gerekiyor? Ve normal şırınga var öyle bekleyebilir miyim yarın farklı bir veterinere götüreceğim geç kalmamisimdir umarım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

birdgirl

Yeni Üye
Elle besleme maması aldim ama sadece normal şırınga var nasıl bekleyebilirim ve kaç saat aralıklarla vermem gerekiyor? Ve normal şırınga var öyle bekleyebilir miyim yarın farklı bir veterinere götüreceğim geç kalmamisimdir umarım. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Kilosunu tartabilecegim bir birim yok.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şırınga ile az az yedirin akani temizleyin tüylerine yapışmasın

Nur Y.

Paylaşımcı
Kusu elinize alın ıkı parmagınızı kafasına alın o şekilde kacamaz sıkmadan güzelce tutun azar azar agzına sıkın yuttukça verin

birdgirl

Yeni Üye
Şırınga ile az az yedirin akani temizleyin tüylerine yapışmasın
Az önce veterinere götürdüm sorunlarını anlattım. Sorunun yediği yemle ilgili olduğunu söyledi surekli yem değiştirdiğimiz içinmiş. Eski yemini kullansın dedi ama ben hatırlamıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız kaliteli bir yem önerisi. Zayıflama yaşamış haklıymışsınız ama herhangi bir mantar sorunu değil dedi enerjisi iyi ve normal olduğu için. 5 tane şırıngaya bir ilaç hazırladı her gün suyuna damlatmam için onu dolapta muhafaza edilir diye düşündüm dolaba koydum sormayı unutmuşum. Beslenemediği durumlarda 2. Olarak 1 aminoasit hazırladı. Bu şekilde 5 gün sonra kontrole gideceğim. Kaliteli yem önerisinde bulunursaniz sevinirim. Teşekkür ederim ilginiz için.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Az önce veterinere götürdüm sorunlarını anlattım. Sorunun yediği yemle ilgili olduğunu söyledi surekli yem değiştirdiğimiz içinmiş. Eski yemini kullansın dedi ama ben hatırlamıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız kaliteli bir yem önerisi. Zayıflama yaşamış haklıymışsınız ama herhangi bir mantar sorunu değil dedi enerjisi iyi ve normal olduğu için. 5 tane şırıngaya bir ilaç hazırladı her gün suyuna damlatmam için onu dolapta muhafaza edilir diye düşündüm dolaba koydum sormayı unutmuşum. Beslenemediği durumlarda 2. Olarak 1 aminoasit hazırladı. Bu şekilde 5 gün sonra kontrole gideceğim. Kaliteli yem önerisinde bulunursaniz sevinirim. Teşekkür ederim ilginiz için.
Sadece yem ile değil besleme de yapılması iyi olur bu konuda size yardımcı olurum mamaist sitesine girip Besleme maması,2 numara aparat ve zeolit tozu alınız birde mamaist özel karışım yemi temin ediniz kuşunuzun durumuna göre yem hazırlanır gönderilir👍