• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Greencheck Konur Öterken Kanadını Çırpma

aykannn

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar iyi forumlar,

2 Aylık yeşil yanaklı konur papağanı sahiplendim. Henüz evimize yeni geldi. Sahiplenir sahiplenmez veterinere götürdüm ve sağlıklı olduğunu formunun güzel olduğunu söyledi ve tavsiyelerde bulundu.
Pek kafese girmiyor sürekli kafamızda yada omzumuzda, elimizde sevdiriyor uyuyor. Kafesindeyken çok heyecanlanıyor dışarı çıkmak için.

2 gündür bebek ciklemesinin yanında, ciklerken tek kanat çırpma hareketi yapıyor. Arada yapıyor ama. Hıçkırık desem değil çünkü uyurken normal uyuyor. Tik desem kuşta tik mi olur? Hapşurma gibi değil ayakları sıcak hastalık belirtisi yok. Pek anlamadım gerçekten. Kuşunda böyle bir şey gözlemleyen oldu mu? İlgilenirken heyecan yapıyor acaba ondan mı?
Şimdiden teşekkür ederim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte bir videosunu eklermisiniz özellikle bu ses ve kanat çırpması hareketini ayrıca dış parazit uygulaması yapıldı mı? (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.)

aykannn

Yeni Üye
Tarık bey merhaba, Tünekte yapmıyor bu olayı. Başını severken nadiren yapıyor. Dış parazit uygulaması yapılmadı. Veteriner hekim de bir şey söylemedi. Aynı olayı tekrarlarsa video çekip tekrar ileticem

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Yem dileniyordur heyecandan video yakalarsaniz ekleyin bir bakalım kuşunuz hanenize hayırlı olsun 👍

aykannn

Yeni Üye
Hoşbuldum Şehmus bey çok teşekkür ederim,
Bilemedim ama evet çok obur bi yavru. Sizlere yazdığımdan beri yapmıyor bu hareketi hissetti mi naptı 😅 Yakaladığım an videoya alıcam 😊

aykannn

Yeni Üye
Tünekte bir videosunu eklermisiniz özellikle bu ses ve kanat çırpması hareketini ayrıca dış parazit uygulaması yapıldı mı? (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.)
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Yem dileniyordur heyecandan video yakalarsaniz ekleyin bir bakalım kuşunuz hanenize hayırlı olsun 👍
Tekrardan merhabalar,
Kısa kısa biraz yakalayabildim. Tünekte kafeste zaten yapmıyor. Genellikle göğsümde omzumda takılıyor. Elime alacağımı falan düşünüyor da olabilir tam emin değilim. Hangi hareketi yaptığımda bu tepkiyi veriyor çözemedim.

Üst Alt