• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Göz ve solunum problemi

sirikoloji

Yeni Üye
Merhaba sevda papağanım var az önce bir gözünün kapalı olduğunu fark ettim arada bi açıyor ama geri hemen kapatıyor problem ne olabilir enerjisi de yerinde uçuyor yem yiyor ama ötmesi çok azaldı

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sevda papağanım var az önce bir gözünün kapalı olduğunu fark ettim arada bi açıyor ama geri hemen kapatıyor problem ne olabilir enerjisi de yerinde uçuyor yem yiyor ama ötmesi çok azaldı
Merhaba geçmiş olsun
Çapaklanma olmuş ufak bir bakteri yada enfeksiyon kapmış büyük ihtimalle
Öncelikle çay demi pansumanı yapın
Çay demini pamuğa dökün ılık olsun, hafif e silin günde 2 defa
1 hafta yapın geçmezse damla önerelim

Ekli dosyalar

sirikoloji

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Çapaklanma olmuş ufak bir bakteri yada enfeksiyon kapmış büyük ihtimalle
Öncelikle çay demi pansumanı yapın
Çay demini pamuğa dökün ılık olsun, hafif e silin günde 2 defa
1 hafta yapın geçmezse damla önerelim
Merhaba teşekkürler anca dönebildim veteriner eczane gezip durmaktan zaten bi solunum problemi olduğunu düşünüyordum zar zor bir kanatlı hayvan veterineri bulup onla görüştüğümde solunum enfeksiyonu olabileceğini söyleyerek levadoks kullanmaya başladık gözü için de moksifloksasin etken maddeli göz damlası önerdi

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Merhaba teşekkürler anca dönebildim veteriner eczane gezip durmaktan zaten bi solunum problemi olduğunu düşünüyordum zar zor bir kanatlı hayvan veterineri bulup onla görüştüğümde solunum enfeksiyonu olabileceğini söyleyerek levadoks kullanmaya başladık gözü için de moksifloksasin etken maddeli göz damlası önerdi
Kötü ilaçlar vermemiş, durumunu konu altında güncelleyin.

sirikoloji

Yeni Üye
Son güncellemeyi paylaşayım belki yardımı olur başkasına, 4-5 gün oldu antibiyotik kullanmaya başlayalı göz damlasına iki gün devam edebildim çok stres oluyor kullanamadım o yüzden, antibiyotik gözünü neredeyse tamamen düzeltti 3. Günden itibaren bir kere falan denk geldim gözünün kapalı oluşuna fakat henüz tam olarak enerjisi yerine gelmedi,yem yemesinde su içmesin de bir problem yok ama hala ötmüyor, öttüğünde de solunum problemi çözülmediği biraz belli oluyor çok ince ve kısık ötüyor veteriner de zaten 7-9 gün kullanmam gerektiğini söylemişti 7. Gün tekrar bi güncelleme yapacağım

Son düzenleme:
Üst Alt