• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

göz sorunu

bibibirp

Aktif Üye
merhaba kuşumda yaklaşık 10 gündür gözünde bir sıkıntı var başta o gözünü kapatıyordu ve kaşımtısı vardı oradaki tüyleri dökülmüştü ben de önceden bu tarz bir durum yaşandığında veterinerin yazdığı exocin ve inflased göz damlasına başladım. ayzı zamanda burnu da tıkanıyordu önceki haftalarda. bu iki damlaya başladığımda burnundaki tıkanıklık geçti bu arada sıkıntı olan gözüyle tıkanan burun deliği aynı tarafta. ilacı 5 gün kullandım sonrasında gözünü kaşıması azaldığı için ve tüyleri yeniden çıkmaya başladığı için bıraktım. 1 gün ilaç vermedim sonrasında tekrardan gözünü kapatmaya başladığını gördüm ve tekrar başladım. şuan 4. gün tekrar başlamamın ve bu sabah gözünü hala kapattığını fark ettim. ayrıca gözünde irisin üst tarafında bir beyazlık var o beyazlığı veteriner de görmüştü ve geçmezse bakarız demişti fakat ondan sorna hiç götürecek durumum olmadı şimdi bile evde çözmeye çalışıyorum kredi kartına başvurdum çıkarsa götüreceğim ilk hali 1. fotoğraf olacak şekilde önceki ve şimdiki fotoğrafını yüklüyorum. lütfen yardımcı olun

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşun streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Kuşta gribal enfeksiyon yada akciğerlere nüfus etmiş bakteriyel sorun varsa krem ve damlalar sorunu yüzeyden çözer. Videosunu bir görelim.

bibibirp

Aktif Üye
Merhaba kuşun streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Kuşta gribal enfeksiyon yada akciğerlere nüfus etmiş bakteriyel sorun varsa krem ve damlalar sorunu yüzeyden çözer. Videosunu bir görelim.
videoyu çekerken uyku halindeydi gün içinde bu şekilde kabarık değil ve yem yemesi su içmesi iyi. arada bir hapşırıyor

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tedaviye 5 değil de 7 gün devam edin. Sıkıntılı göz ile tıkanan burun aynı tarafta olması sinüs kanalları tıkanmış yada sinüs enfeksiyonu olabilir. Kuyrukta sekme yok. Üst solunum yoluna enfeksiyon vurmuş olabilir. Siz tedaviyi tamamlayın. Hapşırık, kuyrukta sekme, nefes almada zorluk vs olursa hekiminiz doğrultusunda etken maddesi doksisiklin antibiyotik kullanılabilir.

bibibirp

Aktif Üye
Tedaviye 5 değil de 7 gün devam edin. Sıkıntılı göz ile tıkanan burun aynı tarafta olması sinüs kanalları tıkanmış yada sinüs enfeksiyonu olabilir. Kuyrukta sekme yok. Üst solunum yoluna enfeksiyon vurmuş olabilir. Siz tedaviyi tamamlayın. Hapşırık, kuyrukta sekme, nefes almada zorluk vs olursa hekiminiz doğrultusunda etken maddesi doksisiklin antibiyotik kullanılabilir.
teşekkür ederim.. 7 gunu tamamladigimda gozlemlerimi iletecegim

bibibirp

Aktif Üye
merhaba bugün kredi kartı basvurum onaylandı hemen veterinere götürdüm 🥰 damlalara doğru tedavi uygulamışsınız 7 güne tamamlayın dediler sizin dediğiniz gibi. röntgen de çektiler durumunun kötü olmadığını söylediler. verdikleri ilaçlar da bunlar

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Antibiyotik te vermiş. En doğru olanı yapmışsınız. Sevindim. Hekimin dediklerini harfiyen uygulayın. 🌸

Üst Alt