• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Göz Kenarı

Fury10

Yeni Üye
Merhaba, kuşum kafasını kaşımak için sürekli kafesin parmaklıklarına kafasını sürtüyor göz çevresi tahriş olmuş durumda. Fotoğraflarını atıyorum fotodaki gözüktüğünden biraz daha kötü. Kullanmam gereken bir ilaç var mı veya nasıl engelleyebilirim bunu yapmasına? Teşekkürler.

Doğacı

Eski Forumcu
Şu aralar tüy dökme zamanı kendilerini kaşımak için kafese sürtebilirler.Takviye kullanıyor musunuz?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba iki gözde mı o şekilde. Tünekte yandan kuyrukta gözükecek şekilde eklenilen siteden videosunu atar mısınız 🖐🏻

Fury10

Yeni Üye
kussum buyrun video bu ancak attığım fotoğraflar daha net diyebilirim. Takviye olarak gold wings multivitamin-b vitamin ürünlerini veriyorum pek iş görüyor mu bunlar bilmiyorum bunlar yerine mamaist sitesinden yeni siparişler verdim.

Fury10

Yeni Üye
Kuşum geçen sene dış parazitte geçirmişti vilmectin kullandık o zamandan beri açıkçası tüyleri canlı ve güçlü değil. Kuşa mama hazırlayıp versek yemiyor da sadece dümdüz sebzesini hazırlayıp kabına bıraktığımda havuç, marul vs. o şekil yiyor. Mamaya nasıl alıştırcam bilemiyorum.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşunuz şuan tüy dökme döneminde mi? Tüy döküyor mu

Fury10

Yeni Üye
Yani kendini kaşıdığında tüylerinin düştüğünü gördüm tüy dökme dönemimi normal bi zamanımı kesin konuşamam kuş 15 aylık hemen hemen

Doğacı

Eski Forumcu
Yani kendini kaşıdığında tüylerinin düştüğünü gördüm tüy dökme dönemimi normal bi zamanımı kesin konuşamam kuş 15 aylık hemen hemen
Dış parazit ilacı kullandıysanız aradan uzun zaman geçtiyse yeniden yaptırabilirsiniz bir bilene.
Tüyleri için de BT amin Forte kullanalım.
Şu aralar tüy dökme dönemi zaten anlarsınız bunu,fazla tüy dökerler normalden,tüy dökme döneminde bazı yerler seyrek görülebilir. Eğer tüy dökme döneminden kaynaklanıyorsa takviye kullanın. Gold wings değil de Röhnfried markanın ürünlerini kullanın.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşum kafasını kaşımak için sürekli kafesin parmaklıklarına kafasını sürtüyor göz çevresi tahriş olmuş durumda. Fotoğraflarını atıyorum fotodaki gözüktüğünden biraz daha kötü. Kullanmam gereken bir ilaç var mı veya nasıl engelleyebilirim bunu yapmasına? Teşekkürler.
Resimde kuşun tüy dökme döneminde olmadığı belli oluyor belli ki tüyden çıkmış. Çok kaşınmanin sebebi de dış parazit olabilir. Önlem amaçlı tekrar dış parazit damlası yaptırabilirsiniz.
Göz çevresinde ki tahriş için ise kulak çubuğu yardımıyla göz çevresine terramisin göz merhemi sürebilirsiniz

Doğacı

Eski Forumcu
kussum buyrun video bu ancak attığım fotoğraflar daha net diyebilirim. Takviye olarak gold wings multivitamin-b vitamin ürünlerini veriyorum pek iş görüyor mu bunlar bilmiyorum bunlar yerine mamaist sitesinden yeni siparişler verdim.
Video da çok kısa olmuş ayrıca çekerken kamera oynuyor sabit değil,daha uzun yükler misiniz kafesten çıkartıp? Sanki kuyruğu da oynuyor,video çok kısa.Fotoğraf eklemeyin sadece video olsun. Net olsun bulanık olmasın

Fury10

Yeni Üye
Video linki streamable: kusunvideosuu Merhaba 1 dakikalık bir video hazırladım kuşumun tüy durumu ve videonun sonlarında göz çevresiyle alakalı tamamını izleyip tekrardan yardımcı olabilir misiniz? Aynı zamanda Geçen sene dış parazit geçirmişti o zamandan beri kanat altı tüyleri videodan da gözüktüğü gibi seyrek. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum @Doğacı , @Aslı Ö. @Zehra Berik @Kübra Ö. @Bahar Y. @Şehmus BAKIR

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Fazla kaşınıyor ve diş parazit yapılsın bencede 👍Bide kuşun kilosunu öğrenebilir miyim

Doğacı

Eski Forumcu
Ne kadar düşüyor? Tek tük mü yoksa daha çok mu?

Fury10

Yeni Üye
Fazla kaşınıyor ve diş parazit yapılsın bencede 👍Bide kuşun kilosunu öğrenebilir miyim
Maalesef sağlıklı bir kuşun ağırlığından daha az kiloya sahip, gün içerisinde full evin içerisinde uçuyor fazla enerji harcıyor. Vilmectin geçen ayın başında uyguladım. Şimdi tekrar uygulasam zararlı olmaz mı rutin süresi 3-4 ay diye okumuştum burda. Aynı zamanda göz çevresindeki tahriş için ne yapılabilir yukarıda krem tavsiyesi geldi

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Maalesef sağlıklı bir kuşun ağırlığından daha az kiloya sahip, gün içerisinde full evin içerisinde uçuyor fazla enerji harcıyor. Vilmectin geçen ayın başında uyguladım. Şimdi tekrar uygulasam zararlı olmaz mı rutin süresi 3-4 ay diye okumuştum burda. Aynı zamanda göz çevresindeki tahriş için ne yapılabilir yukarıda krem tavsiyesi geldi
Hayır zararı olmaz. Zaten ilk damladan 10-11 gün sonra 2. Damlaninda uygulanması gerekiyordu bunu uygularken kafes içini ızgarayı yemliği tünekleri iyice dezenfenkte edip güneşte kurutun

Üst Alt