• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Göz çevresi enfeksiyon

Kutay94

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözde enfeksiyon
Hastalık Belirti Tarihi
6 Ağu 2026
Kullanılan İlaç
Terramicn, Gentagut Damla
Merhaba
Muhabbet kuşumum gözü yaklaşık 1 aydır bu şekilde.Sürekli gözünü kaşıyor. Tüyler döküldü ve şişşik var. Sanırım göz nezlesi olmuş. İnternetten araştırdım 5-6 gün civarı terramicin krem sürdüm ve gentagut damya yaptım günde 2 defa. Fakat geçmedi.Dışkısı normal.IMG_3864.jpeg.Hatta terramicn kremi sürünce sabah gün içerisinde dahada şişti sonra indi.
Bilgisi önerisi olan var mı acaba?
Teşekkürler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba göz çevresinde apse oluşmuş peki nefes almada zorlanma kuyrukta sekme vs var mıdır. Bizde genelde bu tarz göz problemlerinde uyguladığınız tedavi yöntemini öneririz sadece gentagut yerine tobrased bir tık dirençli bakterilerde daha etkilidir. Onu da uygulamamızı öneririm fakat terramicyn ve damla günde iki kez düzenli şekilde kullanıldı mı.

Kutay94

Yeni Üye
Merhaba göz çevresinde apse oluşmuş peki nefes almada zorlanma kuyrukta sekme vs var mıdır. Bizde genelde bu tarz göz problemlerinde uyguladığınız tedavi yöntemini öneririz sadece gentagut yerine tobrased bir tık dirençli bakterilerde daha etkilidir. Onu da uygulamamızı öneririm fakat terramicyn ve damla günde iki kez düzenli şekilde kullanıldı mı.
hayır nefeste zorluk kuyrukta sekme yok. Evet düzenli yaptık 5 gün ama herhangi bir azalma olmadı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
hayır nefeste zorluk kuyrukta sekme yok. Evet düzenli yaptık 5 gün ama herhangi bir azalma olmadı
Ne zaman tedaviyi bıraktınız bilmiyorum ama üç gün daha devam ediniz gentagut değil de tobrased damla temin edip yine sabah akşam olacak şekilde günde iki kez damlatın. Tedavi başarılı olmazsa artık uzman hekimin görmesi uygun olur hatta uyguladığınız tedaviyi de söyleyin.

Kutay94

Yeni Üye
Ne zaman tedaviyi bıraktınız bilmiyorum ama üç gün daha devam ediniz gentagut değil de tobrased damla temin edip yine sabah akşam olacak şekilde günde iki kez damlatın. Tedavi başarılı olmazsa artık uzman hekimin görmesi uygun olur hatta uyguladığınız tedaviyi de söyleyin.
1 hafta oldu bırakalı. Tamam deneyeceğim teşekkürler

Kutay94

Yeni Üye
Terramicn krem sürmeceyeceğim değil mi artok tobrased ile birlikte?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
1 hafta oldu bırakalı
İsterseniz direkt hekime gidiniz. Yada dediğim damla ile terramicyn i uygulayın kulak çubuğu yardımıyla ince bir tabaka halinde şişlik olan yere sürünüz. Genelde bu tarz vakalarda tedavi olumlu sonuç veriyor ama bazen de maalesef yol katedilmiyor.

Kutay94

Yeni Üye
İsterseniz direkt hekime gidiniz. Yada dediğim damla ile terramicyn i uygulayın kulak çubuğu yardımıyla ince bir tabaka halinde şişlik olan yere sürünüz. Genelde bu tarz vakalarda tedavi olumlu sonuç veriyor ama bazen de maalesef yol katedilmiyor.
Anladım tamamdır teşekkür ederim

Üst Alt