• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Gouldian( Gökkuşağı) İspinozu Üretimi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Gouldian( Gökkuşağı) İspinozu Üretimi

gokkusagi-ispinoz.jpg

*Genellikle bu ispinozların üretimi 12 ay yapılabilmektedir. Ama kuşların üretiminin yapılacağı ortam ve sıcaklıklara göre bu değişmektedir.

*Eylül ayı sonunda veya Ekim ayında üretimin yapılması gerekmektedir.

*Üretiminde özellikle nem ve ısı ölçer bulundurmanız gerekmektedir. Bulunduğu odanın sıcaklığı 21-22 derece arasında olmalıdır.

*Genel olarak ispinoz ve diğer kanatlı kuşlar için yapılması önerilmeyen üretim zamanları Haziran ayıdır. Bunun sebebi havaların sıcaklık artışının gözlemlenmesi kuluçkada bir çok sorun meydana getirir ve sıcaklık sebebiyle kuşlar ve bu ispinozlar çok sıcak ortamda kuluçka yapmayı tercih etmezler.

*Üretim dönemlerinde bu ispinozlara yaş mama tercih edilmemelidir. Yapılacak olan mama az nemli olmalıdır. Çünkü bu ispinozların bünyesi hassastır ve hastalanmaya meyilli ispinoz türlerinden bir tanesidir.

*Farklı günlerde sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye ihtiyaç duyarlar.

*Bu ispinozların sindirim problemi olmaktadır. Bunun önüne geçmek için haftada 1 gün dereotu verilmesi tavsiye edilmektedir.

*Üretimde ispinozların vücudundaki renklerin parlak kalabilmesi için 3 günde bir deniz yosunu mama içine konulması gerekmektedir. Deniz yosunu, kalsiyum ve mama içine konulan mineraller gökkuşağı ispinozların tüy renklerini parlak tutmaktadır.

*Bu ispinozlar suyu çok severler. Özellikle bu ispinozların kafeslerine banyoluk konulması önerilmektedir. Eğer banyoluk konulmadığı taktirde kendi suluklarıyla yıkanmak isteyeceklerdir.

*Bu ispinozların üretimini yapmak istiyorsanız , mutlaka bakıcı kuşlara ihtiyaç duyacağınızı unutmayın. Çünkü doğal ortamda anne ispinozlarda problem yaşanmamaktadır. Fakat kafes ortamında üretim yapıldığı esnada dişi ispinozlarda genellikle yavrularına bakmama durumu yüksektir. Bu riski almamak için mutlaka bakıcı ispinozlar gerekmektedir.

*Bu ispinozlar için ayarladığınız bakıcı kuşların bakabileceği ideal yavru sayısı 2 veya 3 olmalıdır.

*Üretimde kuluçkaya yatma süreleri 15 gündür.

golden-finch.gif

Önemli Not

*Mama içine konulan deniz yosununu sadece üretimde değil , her zaman verilmesi gerekmektedir.
*En iyi bakıcı ispinozlar Bengal İspinozlardır.
*Örnek olarak bir çift gökkuşağı ispinozunun üretim esnasında en az 4 takım bakıcı kuşa sahip olması gerekmektedir. Çünkü bu ispinozlar genellikle 4-8 yumurta yapmaktadır ve üretiminde bazı ispinozlar yavrularına bakmayı tercih etmemektedir. (kafes ortamında)

*Bengal ispinozlarının bakıcı olarak seçilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi de , kendi yuvalıklarında kendilerine ait olmayan yumurtanın da üzerine yatmalarından , başkasının yumurtalarını sahiplenmesinden kaynaklıdır. Bu yüzden bakıcı ispinozlar olarak seçilecek tek ispinoz bengal ispinozlarıdır.

sddefault (1).jpgmaxresdefault (9).jpg

*Bu kuşların üretimi için gün ışığı sistemi yapılması gerekmektedir. Çünkü bu ispinozlar genellikle kendilerini yaz mevsiminde hissetmeleri gerekmektedir.Bu makineyi kışın üretimde kullanılması tavsiye edilir. Bu makine sayesinde üretim esnasında en az 14-15 saat ışık görmeleri şarttır.

*Bu kuşların üretimi gerekli önlemleri ve gerekli hazırlıkları yaptığınız zaman kolaydır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor

Umitbjk84

Yeni Üye
Lütfen çok acil bunlardan hangisi dişi hangisi erkek kafayı yıcem artık :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Lütfen çok acil bunlardan hangisi dişi hangisi erkek kafayı yıcem artık :)
Fotoğraflar ikisini de erkek gösteriyor eğer mümkünse daha yakından tünekte videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Umitbjk84

Yeni Üye
Fotoğraflar ikisini de erkek gösteriyor eğer mümkünse daha yakından tünekte videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍
Valla hocam birkaç kişi daha erkek dedi siyah gitti bu hanım geldi bakalım hakkımızda hayırlısı :)

Umitbjk84

Yeni Üye
Ya bişey daha sorucam mümkünse bunlar hiç ötmüyor öyle sakin sakin Yanyana oturuyorlar acaba yanlış kuş tercıhımı yaptım hele dişinin ağzını bıçak açmıyor valla degıstirmek gelıyo aklıma herşeyleri tam ama anlamadım :)

Umitbjk84

Yeni Üye
Telefondan falan ispinoz sesi açtığımda canlanıyorlar ne güzel ötüyorlar ama sonra sus pus

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir kaç gün geçsin biraz canlanırlar erkeğin kur zamanı güzel gösterileri oluyor 😊

Umitbjk84

Yeni Üye
Ya bu dal darıyı çok sevıyolar baya yıyolar zararı olurmu ?

Umitbjk84

Yeni Üye
Peki bu arkadaşlara extra vitamın falan vermek gerekirmi? Erkek çok hareketli kafese yaklaştığımda bıle korkuyo aşagı falan kaçıyo fazlada ötmüyorlar diğeri çok sakin sessiz kendi yemleri var arada dal darı verıyorum bide bu beyaz renkli kum dedıklerınden var

Umitbjk84

Yeni Üye
Merhabalar bu arkadaşların çiftlestıgını falan nasıl anlarız acaba yada yumurtlayacagı zamanlı falan

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Erkeğin kurlarını ve dansını görürsünüz dişinin de kilo alması ve kanat açması falan oluyor yani video ekleyin bakalım 👍

Üst Alt