• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Göğüs Şişliği neden olur ?

Maviş Paşa

Tutkulu
3.5 yaşında dişi kuşum bugün farkettim göğüs şiş. Yağlanma mı bu? Ablamın kuşuydu iş yoğunluğu ve kedi olunca çok nadir çıkarıyordu. Kuş artık benimle rahat uçuyor gün boyunca dışarıda. Kafes dışında yem su var. Suyu içiyor. yemi yiyor. Keyfi neşesi yerinde. Önceki fotoyu da ekledim şimdi yeni çektiğimi de. Kızgınlık yumurtası falan mı yoksa anlamadım neden böyle olur 🤐😒😒

Bu 1 ay önceki sanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 31112

Bunlarda şimdiki hali.

Ekli dosyayı görüntüle 31113
Ekli dosyayı görüntüle 31114

Buda Videosu.

crivelli

Paylaşımcı
Kuşun göğüsüne dokunduğunuz da boncuk gibi sert bi cisim hissetmiyorsanız yağlanma dan kaynaklıdır

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuşun göğüsüne dokunduğunuz da boncuk gibi sert bi cisim hissetmiyorsanız yağlanma dan kaynaklıdır
Kuş eve geleli 4-5 ay oldu Korkutmak da istemem. Yeni yeni uçuyor oynuyor ötüyor rahatça. Parmakta dururken bakmaya çalışayım yarın

Emre A.

Tutkulu
Benim erkek kuşumda bu şekilde 52gr kilodan kaynaklı.

dışkısında da herhangi bir şey yok değil mi? Dışkısına da paylaşırsınız.

hassas tartınız varsa kuşu bi tartın derim.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yağlanma var büyük ihtimalle hassas tartı ile ölçüm yapsanız iyi olur. Kusma kabarma dışkılı yem yoksa mantar değildir muhtemelen

Maviş Paşa

Tutkulu
Benim erkek kuşumda bu şekilde 52gr kilodan kaynaklı.

dışkısında da herhangi bir şey yok değil mi? Dışkısına da paylaşırsınız.

hassas tartınız varsa kuşu bi tartın derim.

Dışkı peçeteye leke bırakır gibi oluyor kafes dışında normal. Tartı var ama durmuyor kaçıyor hemen zilli😒

Maviş Paşa

Tutkulu
Yağlanma var büyük ihtimalle hassas tartı ile ölçüm yapsanız iyi olur. Kusma kabarma dışkılı yem yoksa mantar değildir muhtemelen
Yarın tartmaya çalışayım. En son 42 idi 1 ay önce. Tekrar tartayım yarın durursa.

Kusma kabarma dışkılı yem kabarık durma vs yok çok da uçuyor odaları geziyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yarın tartmaya çalışayım. En son 42 idi 1 ay önce. Tekrar tartayım yarın durursa
Kuşu elinle tartının üstüne koy kuşa dokunmadan iki elinle üstüne çatı şekli yap etrafı göremesin öyle ölçüm yapabilirsin ben öyle yapıyorum

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuşu elinle tartının üstüne koy kuşa dokunmadan iki elinle üstüne çatı şekli yap etrafı göremesin öyle ölçüm yapabilirsin ben öyle yapıyorum
Bu kaçıyor hemen. Diğer kuşlarımı darı ile tartıyorum. Darı Koymadan çıkıyorlar onlar alıştı tartıya da bu henüz alışamadı 😁

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu kaçıyor hemen. Diğer kuşlarımı darı ile tartıyorum. Darı Koymadan çıkıyorlar onlar alıştı tartıya da bu henüz alışamadı 😁
İnşallah tartabilirsin😁 ama yağlanma var bence zaten kızışmış dişilerde kızışınca yağlanma oluyor. Bol bol uçması lazım

Maviş Paşa

Tutkulu
İnşallah tartabilirsin😁 ama yağlanma var bence zaten kızışmış dişilerde kızışınca yağlanma oluyor. Bol bol uçması lazım
Valla çok uçuyor başka odada konacak yer bulamıyo dolanıyor duruyor. Astımı vardı ondan Olabilir mi ki

dkyncu

Yeni Üye
3.5 yaşında dişi kuşum bugün farkettim göğüs şiş. Yağlanma mı bu? Ablamın kuşuydu iş yoğunluğu ve kedi olunca çok nadir çıkarıyordu. Kuş artık benimle rahat uçuyor gün boyunca dışarıda. Kafes dışında yem su var. Suyu içiyor. yemi yiyor. Keyfi neşesi yerinde. Önceki fotoyu da ekledim şimdi yeni çektiğimi de. Kızgınlık yumurtası falan mı yoksa anlamadım neden böyle olur 🤐😒😒

Bu 1 ay önceki sanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 31112

Bunlarda şimdiki hali.

Ekli dosyayı görüntüle 31113
Ekli dosyayı görüntüle 31114

Buda Videosu.
UP UP UP

3 yıl olmuş tekrar canlandırayım burayı. var mı bi güncelleme kuşla alakalı?
benim muhabbet kuşumda aynı böyle şu anda.48 gram ve yukardaki yorumlara dayanarak yağlanma olmasını umuyorum.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
UP UP UP

benim muhabbet kuşumda aynı böyle şu anda.48 gram ve yukardaki yorumlara dayanarak yağlanma olmasını umuyorum.
Eski konuları canladırmak yasaktir. Yeni konular kayboluyor. İsterseniz konu acın bakalım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
UP UP UP

48 gram fazla, diyet yapması lazım yeni konu açıp kuşunuzun videosunu, dışkısını paylaşın daha iyi yardımcı olalım ☺

Üst Alt