• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gervit w kullanımı

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yarım suluğa 5 damla veriyorum rengini sarı yaptığı için içmek istemiyor. İlk defa kullanıyorum. Acaba yarım suluğa 2 damla falan kullansam olurmu? Ağır geliyor kokusu herhalde.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
çok doğru bir hareket olur, daha önce 1-2 konuda da yazmıştım.
yazın sıcak olan günlerde su ve içindeki katkılar daha çabuk bozuluyor bu sebeple katkı verilen günlerde yarım suluk yapmak ve katkılı suyu sabah verdiyseniz akşam alıp taze su vermek iyi olacaktır.

eğer kuşunuz içmiyorsa yada size öyle geliyorsa kuşunuzu 3-4 saat susuz bırakıp yada geceden suyunu alıp sabah katkılı su verirseniz içecektir.

Biz üreticiler katkı günleri sulukları akşamdan çekeriz, sabah katkılı su vereceğimiz zaman kuşlar suyu verdiğimiz gibi içmeye başlarlar.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bu arada yanlış okumuşum, siz zaten yarım suluk yapıyormuşsunuz.

normalde gerviti 100ml lik suluğa 8 damla verilmesini öneririz, siz suluğu 3/1 oranında yapıp 2-3 damla yapabilirsiniz.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
bu arada yanlış okumuşum, siz zaten yarım suluk yapıyormuşsunuz.

normalde gerviti 100ml lik suluğa 8 damla verilmesini öneririz, siz suluğu 3/1 oranında yapıp 2-3 damla yapabilirsiniz.
Çok açıklayıcı oldu. Teşekkürler.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akşamdan suluğu kafesten al... Sabah yarım suluğa 5 damla gervit-w damlat ve kafese tak... İlaki içecektir... Alışma sürecini atlattıktan sonra sıkıntı kalmaz...