• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Genel durumu değerlendirme

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Kuşçular büyük papağanlarınkini kesiyorlar kaçma ihtimalleri olmasın diye maalesef. Kendi kendine düşünce güzelleşir inşallah tüyleri. Geçmiş olsun.
Bleziği takmayı düşünüyorum,en azından acil bir durum olursa tasmayı kullanmak için(deprem vb.) bir de yerini bulabilirsen üstüne numaramı kazitmaya çalışacağım,kaybolma durumlarına karşı,

8,5 mm olur mu?
Numarayı boya vb. yazsam sıkıntı olur mu yoksa kazitayim mi?

Bir de göğüs tasması kullanmayı düşünmüyorum,yaşını aldığı için büyük ihtimalle kabul etmez.disarida işim olduğunda çantayla gezdirecegim en olmadı.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sağolun, Gerwit-W her hafta versem sıkıntı olur mu? 2 haftada bir olunca ayarlaması zor oluyor
1 hafta vermeyeyin 1 hafta verin. Entrobac bt amin onlar verilecek. Eğer tüy dönemi gelirse bt amin haftada 2ye çıkacak. Bileziğe karşı olabiliyorlar bazıları. Bebekken takmak gerekiyor ki rahatsız olmasın ama siz bilirsiniz.

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
1 hafta vermeyeyin 1 hafta verin. Entrobac bt amin onlar verilecek. Eğer tüy dönemi gelirse bt amin haftada 2ye çıkacak. Bileziğe karşı olabiliyorlar bazıları. Bebekken takmak gerekiyor ki rahatsız olmasın ama siz bilirsiniz.
Tamam o zaman,programı düzenlerim,bleziği de takıp gözlemlerim eğer tüm gün kemirmeye çalışırsa çıkarırım

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Sağolun,dediklerinizi uygulayacağım,hangi tohumları kullandığınızı söyleyebilir misiniz?
Muhammet, ben yazıda da belirtmiştim, @Şehmus BAKIR Hoca'dan özel karışım yem alıyorum. İçerisinde çizgili çekirdek, darı çeşitleri ve yulaf bulunuyor seçebildiğim kadarıyla. Ben ilave olarak karabuğday (greçka), beyaz sorgum, az miktarda tuzsuz kabak çekirdeği içi, az miktarda elma kurusu ve az miktarda nar çiçeği kurusu ekledim.
Ölçek olarak büyük hacimli yemleri daha iyi tükettiğini farkettim. Daha dengeli bir karışım oldu. Yani hem çekirdek oranı hem de daha küçük ölçekli darı oranı biraz azaldı. Kabak çekirdeği içi de yağlı olduğu için az miktarda dahil ettim onu da belirteyim.

Dilersen @Şehmus BAKIR Hoca ile temasa geçip özel karışım bir diyet yem hazırlatabilirsin, ya da kendin aktarlardan temin edip bir karışım hazırlayabilirsin.

Ben mevcut paket yemlerden pek memnun olmadığım için ve içerisinden seçerek yediği için böyle bir arayışa girmiştim.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tamam o zaman,programı düzenlerim,bleziği de takıp gözlemlerim eğer tüm gün kemirmeye çalışırsa çıkarırım
İnşallah bilezikteki telefon numarasına gerek kalmaz mutlu mutlu yaşar sizinle. Programı değiştirmenize gerek yok. Gerviti bir hafta vereceksiniz bir hafta vermeyeceksiniz. Fazla vitamin de kötüdür.

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
8 Mart 2026

Tepkileri bu şekilde,yem alması bazen daha sert oluyor onun dısında yanımda çok rahat davranıyor,bı keresinde masada ders çalışıyordum masa ile kafes aynı hizadaydı, masaya gelip eşyaları kurcaladı,elimden eşya alıp oynadığı da oldu.

Durumu nasıl alışmama ihtimali var mı?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
8 Mart 2026

Tepkileri bu şekilde,yem alması bazen daha sert oluyor onun dısında yanımda çok rahat davranıyor,bı keresinde masada ders çalışıyordum masa ile kafes aynı hizadaydı, masaya gelip eşyaları kurcaladı,elimden eşya alıp oynadığı da oldu.

Durumu nasıl alışmama ihtimali var mı?
Alışmış gayet sevdiriyor mu kendini?

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Alışmış gayet sevdiriyor mu kendini?
Yok,ele hayla temkinli almaya çalışınca uyarı ısırığı veriyor,uyarı isirkilari tahmini kaç güne biter ve ne zamana bağ kurmaya başlar?

Kafesle bağlantısı kesilince uyarı ısırığı asla vermiyor,hatta sırtına dokunuyorum,sırtından tutup kaldirdiğim bile oluyor,biraz huzursuz oluyor ama çırpınmıyor,kafasını ekleyince elletmemeye çalışıyor ama isrmıyor veya kaçmıyor kafes savunmasını da atlatabilirsek zor kısmını bitirmiş olacagız aslinda

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Gerwit-w yi 50 ML e 8 Damla kullandım,2 yudum aldı,kontrol edeyim dedim fazla geldi gözüme çünkü,50 ML e 3 danlaymis,sıkıntı olur mu

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Merhaba,yaklaşık 20 gün önce yeni kafesini aldım,kafes düzeni bu şekilde,

İki gün önceye kadar kafesten elime alamıyordum, iki gün önce artık böyle olmayacak dedim elimi yumruk yapıp altına götürdüm biraz ısırdı çekmedim,(tüm gücüyle isirmadi),kafes üstüne çikti,5 dakika uğraş sonucu elime geldi,iki gündür bayağı uğraşıyorum,günde 3 saat dışarda,omzumda geziyor,artık dışarda da şarkı söylüyor.

Dışarda koynuma yatırıp seviyorum iki günde çok ilerleme kaydettim,kafeste hayla savunması var ama cuddi azaldı,elimi götürünce korkup kafes üstüne çikiyor,ordanda elime atlıyor.

Güncel durumu bu şekilde iç dış parazit kullanmama gerekir mi,kullanırsam hangi markayı nasil kullanmalıyım,bir de tatile gideceğimiz zaman kedi kabında götüreceğim,nelere dikkat etmeliyim.IMG_20260412_084627.jpgIMG_20260412_085034.jpgIMG_20260412_084057.jpg

BIMG_20260325_154722.jpg

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba,yaklaşık 20 gün önce yeni kafesini aldım,kafes düzeni bu şekilde,

İki gün önceye kadar kafesten elime alamıyordum, iki gün önce artık böyle olmayacak dedim elimi yumruk yapıp altına götürdüm biraz ısırdı çekmedim,(tüm gücüyle isirmadi),kafes üstüne çikti,5 dakika uğraş sonucu elime geldi,iki gündür bayağı uğraşıyorum,günde 3 saat dışarda,omzumda geziyor,artık dışarda da şarkı söylüyor.

Dışarda koynuma yatırıp seviyorum iki günde çok ilerleme kaydettim,kafeste hayla savunması var ama cuddi azaldı,elimi götürünce korkup kafes üstüne çikiyor,ordanda elime atlıyor.

Güncel durumu bu şekilde iç dış parazit kullanmama gerekir mi,kullanırsam hangi markayı nasil kullanmalıyım,bir de tatile gideceğimiz zaman kedi kabında götüreceğim,nelere dikkat etmeliyim.Ekli dosyayı görüntüle 104028Ekli dosyayı görüntüle 104030Ekli dosyayı görüntüle 104027

BEkli dosyayı görüntüle 104025
Merhaba kafesi hayırlı olsun gerçekten çok güzel. Kuşunuz bayadır sizde aslında daha önceden alışması , artık size saldırmaması gerekirdi ama belki kendinize alıştırmamışsınızdır orasını bilmiyorum. İç dış parazit tabiki önemli. Ondan dolayı vilmectin (ense damlası) , zeolit tozu(iç parazit için) alabilirsiniz mamaistten @Şehmus BAKIR abiden 0543 273 33 34 telefon numarası whatsapptan yazıp isteyebilirsiniz. Kuşunuzun türünü de belirtin. Ense damlası normalde küçük kuşlara ensesine 1 damla olacak şekilde (ama alexander papağanlarında fark ediyor mu bilmiyorum ondan dolayı 1 damla üzerinden konuşacağım) (1den fazla kesinlikle olmaz ondan dolayı dikkatli kullanın) damlatın. Sonrasında ensesine masaj yapın 1 2 dakika olacak şekilde. Kullanım aralığı ilk defa yaptıracaksanız böyle bir şey kullandıktan 10 gün sonra tekrar sonrasında her 6 ayda 1 olacak şekilde. İlk defa değilse 6 ayda 1 yapın. Zeolit tozunu da günde 1 defa meyve sebze veya yemine mercimek tanesi kadar serpin, yesin .Çok tatlı kendisi gagası ve ayaklarına hindistan cevizi yağı , badem yağı vb. nemlendirecek şeyler sürün . @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Merhaba kafesi hayırlı olsun gerçekten çok güzel. Kuşunuz bayadır sizde aslında daha önceden alışması , artık size saldırmaması gerekirdi ama belki kendinize alıştırmamışsınızdır orasını bilmiyorum. İç dış parazit tabiki önemli. Ondan dolayı vilmectin (ense damlası) , zeolit tozu(iç parazit için) alabilirsiniz mamaistten @Şehmus BAKIR abiden 0543 273 33 34 telefon numarası whatsapptan yazıp isteyebilirsiniz. Kuşunuzun türünü de belirtin. Ense damlası normalde küçük kuşlara ensesine 1 damla olacak şekilde (ama alexander papağanlarında fark ediyor mu bilmiyorum ondan dolayı 1 damla üzerinden konuşacağım) (1den fazla kesinlikle olmaz ondan dolayı dikkatli kullanın) damlatın. Sonrasında ensesine masaj yapın 1 2 dakika olacak şekilde. Kullanım aralığı ilk defa yaptıracaksanız böyle bir şey kullandıktan 10 gün sonra tekrar sonrasında her 6 ayda 1 olacak şekilde. İlk defa değilse 6 ayda 1 yapın. Zeolit tozunu da günde 1 defa meyve sebze veya yemine mercimek tanesi kadar serpin, yesin .Çok tatlı kendisi gagası ve ayaklarına hindistan cevizi yağı , badem yağı vb. nemlendirecek şeyler sürün . @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA
Sağolun,dediklerinizi uygulayacagim

Üst Alt