• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gelişemeyen yavru muhabbet kuşu

Merta41

Yeni Üye
İyi günler aranıza yeni katıldım daha kendimi tanıtma fırsatım olmadı kusura bakmayın.Yaklaşık 2 aylık yavru muhabbet kuşum (kendi kuşlarımın yavrusu) ne yazıkkı gelişemiyor , görüntüsü ve boyutu 3 haftalık gibi ama neredeyse 2 aylık. Yumurtadan ilk çıktığında anne baba yeteri kadar beslemedi ama şuan iyi besleniyor ama hala gelişemiyor , yavru ayrıca kırmızı göz bundan dolayı genetik bi rahatsızlıktan dolayı olabilirmi.Ayrıca anne yeni yumurta yapıyor ertesi gün yumurtayı kırıyor , anne ve baba çok bakıcı kuşlar önceki yavrulara ve yumurtalara hep çok iyi baktılar.
Saygılarımla

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Yumurtadan çıktıktan sonra 1 hafta kursak sütü alması ve diğer haftalar beslenimi gelişimini etkileyebiliyor. Hala yuvalıkta mı kalıyor? yem kırabiliyor mu?

Merta41

Yeni Üye
Hala yuvalıkda , dışarıda durmadığığı için yem kırmayıda bilmediğini düşünüyorum

Merta41

Yeni Üye
Yumurtadan çıktıktan sonra 1 hafta kursak sütü alması ve diğer haftalar beslenimi gelişimini etkileyebiliyor. Hala yuvalıkta mı kalıyor? yem kırabiliyor mu?
Kursak sütünü 1 hafta içinde aldığını düşünüyorum çünkü 1 aydan sonra ben takviyelemeye başladım

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kursak sütünü 1 hafta içinde aldığını düşünüyorum çünkü 1 aydan sonra ben takviyelemeye başladım
Gelişim sürecinde kursağı sürekli dolu muydu? Tüy kalitesi düşük kalmış 2 ay süreçte. Ense baş tüy kısımlarını yeni mi çıkıyor yoksa yuvada anne kuş yolmuş olabilir mi?

Merta41

Yeni Üye
Gelişim sürecinde kursağı sürekli dolu muydu? Tüy kalitesi düşük kalmış 2 ay süreçte. Ense baş tüy kısımlarını yeni mi çıkıyor yoksa yuvada anne kuş yolmuş olabilir mi?
Malesef ki kursağı sürekli dolu değildi , ilk 1 ay çok küçük diye müdahale edemedim 1 aydan sonra bende şırınga ile beslemeye başladım, tüyleri ise bende gıda takviyesi yaptıktan sonra çıkmaya başladı anne babası tüylerini yolmadı yani

Merta41

Yeni Üye
İlk 1 ay nerdeyse hiç tüyü yoktu

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
kafes tabanına yem koyun hatta imkanınız var ise baba ile yavruyu ayırın yere yem serpin yavru öğrensin.. öğrenince toparlayacaktır

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ense kısmındaki siyah noktacıklar beni şüphelendirdi, ufak kanamalar olmuş gibi, kuşlarda bit yada başka bir zararlı olabilir mi?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bence anne baba kaynaklı iyi bakamadığı için gelişim çok yavas 35 günde büyümesi yeme düşmesi lazım siz 2 ay diyorsunuz

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Anne baba sürekli yavruluyorlar ise kalsiyum eksikliğinden dolayı yavrunun tüylerini yolmuşlar. 2 ay yuvada tutmaz muhabbet kuşu çünkü yeniden yavrulamaya devam etmek ister ondan dolayı yavruları döver yada yolar

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
A21 elle besleme maması alın içine vitamin katkısı yapın baba anne harici sizde besleyin daha güzel olur