• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmeyen ishal

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
yaklaşık 3-4 aydır dışkısı bu halde bi katı yapıyo bi bu şekilde sıvık yapıyo ama çoğunlul sıvı.Bunun üzerine 30 martta günde 4damla olmak üzere 3 gün andazol uyguladım.Daha sonra 3 gün suyuna entrbac verdim 15 gün sonra 1 kere daha andazol vercem ama dışkı bu halde hala böyle olması normal midir.Yemesinde içmesinde sorun yok ne yapabilirim

TG SPAA

Paylaşımcı
yaklaşık 3-4 aydır dışkısı bu halde bi katı yapıyo bi bu şekilde sıvık yapıyo ama çoğunlul sıvı.Bunun üzerine 30 martta günde 4damla olmak üzere 3 gün andazol uyguladım.Daha sonra 3 gün suyuna entrbac verdim 15 gün sonra 1 kere daha andazol vercem ama dışkı bu halde hala böyle olması normal midir.Yemesinde içmesinde sorun yok ne yapabilirim
İltihap/ karaciğerde sıkıntı var gibi. Kuşun karnı şiş mi ?

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşa ek gıda olarak ne veriyorsunuz? Birde kullandığınız probiyotik ve vitamin varmı
Normal yemi haftada 1 veya 10 günde 1 yumurta maması,yulaf,aspur vs öyle değişik şeyler vermiyorum.Vitamin olarak gerwit probiyotik olarak entrobac

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Normal yemi haftada 1 veya 10 günde 1 yumurta maması,yulaf,aspur vs öyle değişik şeyler vermiyorum.Vitamin olarak gerwit probiyotik olarak entrobac
Düzenli probiyotik veriyor musunuz? Tekrar iç parazit yapmayıns bence 3 ayda 1 yapılıyor iç parazit dışkı parazite benzemiyor bana göre

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Daha yeni kullandı isen hemen worm mix kullanma. Andazol ağır zaten. Vitamin probiyotik kullandın mı arkasından
3 gün entrobac verdim 1 gün normal su sonra gerwit verdim şimdi normal haftalık düzene döndüm haftada 1 entrobac 1 gerwit uyguluyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hiç fayda gormediysen ilaç sonrası 10 gün bekle (probiyotik vs verdiğine göre 10 gün geçmiş olabilir) tekrar iki gün ilaç ver. İster elindekini kullan ister worm mix. İmkan varsa worm mix daha iyidir
worm mix nereden temin edebiliriz kardeşim...

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hiç fayda gormediysen ilaç sonrası 10 gün bekle (probiyotik vs verdiğine göre 10 gün geçmiş olabilir) tekrar iki gün ilaç ver. İster elindekini kullan ister worm mix. İmkan varsa worm mix daha iyidir
yaklaşık 11-12 gün falan oldu worm mix bulabilirsem uygiliyim o zaman bulamazsam yine andazol veririm teşekkürler

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Andazolu yine 2 gün uyguladım sonra 3 gün probiyotik verdim biraz dışkı düzelir gibi oldu dışkı gene bozuldu ne yapabilirim.Daha önce 2 kere kızgınlık yumurtası yaptı şimdi yine dışkısını tutmaya başladı kafesine yapmıyo dışarı salınca yapıyo

Mistr35

Aktif Üye
Bu şekilde benimde bir sultan papağanı vardı dışkı aynı ben aldığım yere geri verdim bende ne yaptıysam duzeltemedim. Geri verdiğim kişide şuan hala yaşıyor yemeside düzelmiş ama hala kabarık ve dışkısı da bunun aynısı

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu şekilde benimde bir sultan papağanı vardı dışkı aynı ben aldığım yere geri verdim bende ne yaptıysam duzeltemedim. Geri verdiğim kişide şuan hala yaşıyor yemeside düzelmiş ama hala kabarık ve dışkısı da bunun aynısı
yemesinde içmesinde bi sıkıntı yok zaten sadece dışkısı böyle