• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmeyen ishal

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İç paraziti geçen hafta yaptım andazol bulabildim eczaneden 3 gün uyguladım ardından probiyotik ve vitamin verdim. Vitamini çok vermiyorum 10 günde bir probiyotik haftada bir kere hepsi röhnfried markası. Kuşun kuluçkadan sonra su tüketimi artmıştı şuan normale döndü diyebilirim. Çok hareketli bir kuş geldiğinden beri hiç sakin durduğunu görmedim. İştahı falan iyi Allah'a şükür
Hareketlilik ve çok su içmesine bağlıyorum durumu. Ama entrobac kullananlarda dışkı kıvamında değişimler görmüştüm o sebeplede olabilir. Su tüketimini göz önine alın çok su içiyor mu vs gibisinden bu yollarla sonuca ulaşmaya çalışın bana pek hastalık kaynaklı gibi gelmedi diyebilirim. Katı gıdalar verebilirsin ayriyeten patates haşlaması vs haftada bir

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hareketlilik ve çok su içmesine bağlıyorum durumu. Ama entrobac kullananlarda dışkı kıvamında değişimler görmüştüm o sebeplede olabilir. Su tüketimini göz önine alın çok su içiyor mu vs gibisinden bu yollarla sonuca ulaşmaya çalışın bana pek hastalık kaynaklı gibi gelmedi diyebilirim. Katı gıdalar verebilirsin ayriyeten patates haşlaması vs haftada bir
Peki neoterramycn alayım mı ilaç kullanmakta pek istemiyorum tüyde olduğu için

Murat Halisdemir

Müdavim
Worm mix hiç kullandınmı ? İşe yarar iç parazit kullanıyoruz koruma amaçlı ilk 2 gün ben multivitamin gerwit w veriyom 2 gün wormix 2 gün yine vitamin sonra 10 gün taze su 11 gün 2 gün wormix veriyorum lavralar için o hafta probiyotik ve hafta iki gün usne gano veriyorum yem verimi kuş cok iyi artıyo solucansı ve ince uzun diski yok ettim usne gano cok yararli tavsiye ederim diskida ishal duzeltiyo parlak ve olmasi gereken top diski aliyorum kuşlarda

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusunda bakteriyel bir enfeksiyon olsaydı bu zamana kadar yaşaması zor olurdu. Böbrek tahlili yaptirdinmi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Worm mix hiç kullandınmı ? İşe yarar iç parazit kullanıyoruz koruma amaçlı ilk 2 gün ben multivitamin gerwit w veriyom 2 gün wormix 2 gün yine vitamin sonra 10 gün taze su 11 gün 2 gün wormix veriyorum lavralar için o hafta probiyotik ve hafta iki gün usne gano veriyorum yem verimi kuş cok iyi artıyo solucansı ve ince uzun diski yok ettim usne gano cok yararli tavsiye ederim diskida ishal duzeltiyo parlak ve olmasi gereken top diski aliyorum kuşlarda
Hiç kullanmadım. İlacı bile ilk defa bu iç parazit yaparken kullandım. Hangisi işime yararsa onu alıcam yarın. Wormix de tam sonuç alırsam onu da kullanırım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kusunda bakteriyel bir enfeksiyon olsaydı bu zamana kadar yaşaması zor olurdu. Böbrek tahlili yaptirdinmi
Yaptırmadım ama su içmesi kuluçka döneminde arttı şuan normale dönüyor gibi. En son veterinere götürdüğümde dışkısı ishaldi sadece bana bi toz verdi zoosorb gibi bişeydi adı onu kullan parazit yok kuşta falam dedi ama onda da sonuç alamadım. 1 yıldır ishali var ara ara düzeliyor ara ara bozuluyor.

Murat Halisdemir

Müdavim
Worm mix iç parazit tedavi ilacıdır kıl kurdu solucanlar kanca kurtlar dökmede işe yarıyo kuş beslenemiyosa zayıf cıvızsa diski hep bozuksa diski solucansi uzunsa ince kalin iç parazit yapilmasi saglikli olcaktir bi zarari olmaz kuşa fazla dozaj aşarsan iç kanama olur mercimek tanesi kadar yeterli

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Worm mix iç parazit tedavi ilacıdır kıl kurdu solucanlar kanca kurtlar dökmede işe yarıyo kuş beslenemiyosa zayıf cıvızsa diski hep bozuksa diski solucansi uzunsa ince kalin iç parazit yapilmasi saglikli olcaktir bi zarari olmaz kuşa fazla dozaj aşarsan iç kanama olur mercimek tanesi kadar yeterli
Ben geçen hafta ilk defa iç parazit yaptım. Kuşun kilosu normal iştahı yerinde. Dediğiniz ilacı ne zaman vermeliyim birde nerde bulabilirim? Bende parazitten şüphelenmiştim dışkısı uzun ve sulu oluyor.

Murat Halisdemir

Müdavim
Grpet aldım ben dışkı büyük olması kuş yumurta yatiyosa buyuk yapar diski bide kuş ne iyiyo ne iciyo beslenmesi nasil kuş cok su tüketiyosa diski sulu olcaktir yem su tuketim diski duzelcektir gözlemlemek lazim tabiki kuşu sen daha iyi bilirsin herkesden kuşu hiç düzelmiyosa dedigim gibi iç parazit yap yine 1 ay sonra vitamin gerwit iyi probiyotik hafta duzeni onemli hafta 2 gun mercimek tanesi fazla probiyotik bagirsak bozar kuşa zararlı fazlasi usne gano cogu kişi kullanmiyo ama gercekten yine soyleyim yararli bi urun faydasi cok gordum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Grpet aldım ben dışkı büyük olması kuş yumurta yatiyosa buyuk yapar diski bide kuş ne iyiyo ne iciyo beslenmesi nasil kuş cok su tüketiyosa diski sulu olcaktir yem su tuketim diski duzelcektir gözlemlemek lazim tabiki kuşu sen daha iyi bilirsin herkesden kuşu hiç düzelmiyosa dedigim gibi iç parazit yap yine 1 ay sonra vitamin gerwit iyi probiyotik hafta duzeni onemli hafta 2 gun mercimek tanesi fazla probiyotik bagirsak bozar kuşa zararlı fazlasi usne gano cogu kişi kullanmiyo ama gercekten yine soyleyim yararli bi urun faydasi cok gordum
Kuş şuan yavruları büyüttü yumurtlama dışkısına benzemiyor yumurtladığı zamanki dışkıyla bunu ayırabiliyorum. Ama daha önce su tüketimi normalkende dışkısı ara ara ishal oluyordu. Yavruyken kaptı büyük ihtimalle parazit tarzı bişeyi. Probiyotiği haftada 1 kere veriyorum bazen unutup 2 hafta da bir verdiğimde oluyor. Ondan olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz ürünü alıp denemeyi düşünüyorum. Birde bulaşıcı değil de kronik gibi diğer kuşlar normal dışkılıyor. Elektrolitte vericem y ishal nedeniyle su kaybını da çok yaşıyor büyük ihtimalle. İnşallah düzelir tez zamanda

Murat Halisdemir

Müdavim
Kuluçka sonrası worm mix kullanıyoruz uygun tavsiye ederim benim dişi sultan 4 kuluçka zayıfladi iyi kilo hizli toparladı erkeği agizdan besliyo onu yumurta mamasi hafta 3 gun veriyorum bende beslenme amacli worm mix alirsan iyi olur 10grm 20grmlık el altında olsun

Selim_09

Yeni Üye
Neo terramycin almayı düşünüyorum virkon s nin özelliği nedir
virkon-s 250gr toz alırsanız size uzun süre gider. Özelliği hem kafes dezenfektanı olarak, hem suyuna katıp kullanarak virüs-bakteri ve mantarlara karşı koruma sağlar. Yalnız şuanki durumunu daha profesyonel olarak değerlendirmek gerek bulunduğunuz yerde imkanlar el veriyorsa dışkı kültürü yaptırmanızı tavsiye ederim. Çünkü bakteri, virüs, mantar veya iç parazit kaynaklı problem olup olmadığını ancak bu şekilde bilebilirsiniz. Gerçi iç parazit için tedavi uygulamışsınız, o yüzden 2. bir iç parazit tedavisini yakın zamanda uygulamayın