• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmeyen ishal

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Dişi kuşum şuan 1 yaşında. Sahiplendiğim günden beri ishali var. İlk zamanlar strestendir diye düşündüm ve kuşa yeşillik veriyordum bir kuşçuya sordum normal dedi yeşilliği kes o etki etmiştir dedi. Bir ara düzeldi sonra yumurtladı ve yumurtlama dışkısına döndü. Şuan en son hali böyle. İç parazit yaptım geçen hafta. Daha önce veterinere gittim parazit yok dedi bana bir toz verip gönderdi. Kuşum e coli mi veya salmonella gibi bir hastalığa mı sahip. İştahı yerinde aldığım günden beri hiç kabarık durduğunu görmedim. Hep hareketli meyve vs yiyor.Düzenli probiyotik ve vitamin veriyorum. Düzenli kafes temizliği yapıyorum. Ve erkek kuşta yavrularda bir sıkıntı yok.

Bahar Y.

Müdavim
Yem olarak ne kullanıyorsunuz, dal darı aspur ayrıyetten veriliyor mu?
Bence dışkıda hastalık var basit bir ishal gibi değil durum

EnesGenç

Eski Forumcu
Meyve ve sebzeleri yıkadıktan sonra suyunu akıtıp sonra verin . Birde haşlanmış patates deneyin. Dsiki bencede anormal hiç beyaz kısmı göremedim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yem olarak ne kullanıyorsunuz, dal darı aspur ayrıyetten veriliyor mu?
Bence dışkıda hastalık var basit bir ishal gibi değil durum
Yem olarak quik veriyorum aspur ve yulaf veriyorum aspur verince dışkı toparlanıyor. İç parazitten sonra dışkı daha çok bozuldu. Bana da hastalık var gibi geldi ama veteriner dışkıya sadece gözle bakarak yorumda bulundu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Meyve ve sebzeleri yıkadıktan sonra suyunu akıtıp sonra verin . Birde haşlanmış patates deneyin. Dsiki bencede anormal hiç beyaz kısmı göremedim
Ben haşlanmış patatesin işe yarayacağını düşünmüyorum. Daha önce pirinç lapası denedim işe yaramadı. Geçici çözüm oldu.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İshali kesen ilaç vardı kuşlar için ama toparlayabilir mi bilemedim.

Bahar Y.

Müdavim
Yem olarak quik veriyorum aspur ve yulaf veriyorum aspur verince dışkı toparlanıyor. İç parazitten sonra dışkı daha çok bozuldu. Bana da hastalık var gibi geldi ama veteriner dışkıya sadece gözle bakarak yorumda bulundu
Ben bağırsak enfeksiyonu olduğunu düşünüyorum ilaç kullanılacaksa üstadlar ilaç tavsiyesinde bulunur, çok geçmiş olsun

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşumun ishali için bu ilacı kullansam sıkıntı yaşar mıyım?Kanatlı uzmanı yok malesef yaşadığım şehirde @Şehmus BAKIR @Taha @Tuğrul Bey

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yakın zamanda iç parazit yapıldı mı? Neoteramycn alınabilir 👍

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yakın zamanda iç parazit yapıldı mı? Neoteramycn alınabilir 👍
Geçen hafta Andazol ile 3 gün yaptım ardından probiyotik ve vitamin verdim. Ama ishali daha da arttı gibi geldi. Neoteramycni nerden bulabilirim abi veteriner ilacı mı yoksa eczanede var mıdır

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Veteriner ilacı internette grpette var sanırım
Bakteri kaynaklı ishal mi sizce yediği şeye görede rengi değişiyor dışkının. Aspur verdim rengi koyu yeşil olmuş. Birde kuş tüy döneminde ilaçla direnci düşer mi iyice

Selim_09

Yeni Üye
Bakteri kaynaklı ishal mi sizce yediği şeye görede rengi değişiyor dışkının. Aspur verdim rengi koyu yeşil olmuş. Birde kuş tüy döneminde ilaçla direnci düşer mi iyice
kuşunuzda muhtemelen iç parazit veya bakteri var, virkon-s alıp suyuna (100ml'ye mercimek tanesi kadar) karıştırıp haftada 2-3 gün vermenizi aynı tozu yine sulandırarak püskürtmek suretiyle kafesini ve kuşunuzu dezenfekte (yukarıdaki miktarla aynı ölçüde karıştırıp) için kullanmanızı tavsiye ederim. Kafesini de bu dönemde sık temizleyin. Meyve sebze kesinlikle vermeyin suyunu temiz tutun çok sık su içebilir kendisini sakin bir ortama koyun kafesinden de pek çıkarmayın..

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
kuşunuzda muhtemelen iç parazit veya bakteri var, virkon-s alıp suyuna (100ml'ye mercimek tanesi kadar) karıştırıp haftada 2-3 gün vermenizi aynı tozu yine sulandırarak püskürtmek suretiyle kafesini ve kuşunuzu dezenfekte (yukarıdaki miktarla aynı ölçüde karıştırıp) için kullanmanızı tavsiye ederim. Kafesini de bu dönemde sık temizleyin. Meyve sebze kesinlikle vermeyin suyunu temiz tutun çok sık su içebilir kendisini sakin bir ortama koyun kafesinden de pek çıkarmayın..
Neo terramycin almayı düşünüyorum virkon s nin özelliği nedir

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuşlara verilecek meyve yi sebzeyi onunla dezenfekte ediliyor diye biliyorum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşlara verilecek meyve yi sebzeyi onunla dezenfekte ediliyor diye biliyorum
Bende sadece kafes temizliğinde kullanılıyor diye biliyorum da içme suyuna katılmaz ya ilk defa böyle bir şey duydum tehlikeli bence

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışkısında parazit var gibi geldi bana kardeşim iç parazit ne zaman yapmıştınız eğer yakın zamanda yaptıysanız probiyotik dozunu çok kaçırıyor yada sık veriyorsunuzdur. Yada kuşta su tüketimi çoktur. Kuşunuz çok hareketli yapısı vardır o sebeple de olabilir sulu dışkı ama iç parazit uygulamanı öneririm.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkısında parazit var gibi geldi bana kardeşim iç parazit ne zaman yapmıştınız eğer yakın zamanda yaptıysanız probiyotik dozunu çok kaçırıyor yada sık veriyorsunuzdur. Yada kuşta su tüketimi çoktur. Kuşunuz çok hareketli yapısı vardır o sebeple de olabilir sulu dışkı ama iç parazit uygulamanı öneririm.
İç paraziti geçen hafta yaptım andazol bulabildim eczaneden 3 gün uyguladım ardından probiyotik ve vitamin verdim. Vitamini çok vermiyorum 10 günde bir probiyotik haftada bir kere hepsi röhnfried markası. Kuşun kuluçkadan sonra su tüketimi artmıştı şuan normale döndü diyebilirim. Çok hareketli bir kuş geldiğinden beri hiç sakin durduğunu görmedim. İştahı falan iyi Allah'a şükür