• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

GEÇMEYEN BEYAZ DIŞKI! kalıcı bir çözüm üretirseniz ne mutlu.

woodpecker626

Yeni Üye
7 aydır büyük ve beyaz dışkılama yapıyor.
'Farklı bir fikri' olan varsa söyleyebilir. 2 kuşum var sadece birisi bu durumda. Enerjisi hali vakti yerinde.
pankreas sorunu diyenleriniz olucaktır çözüm yolunuz varsa yazmanızı rica ediyorum

*Denediğim yöntemler*
1-Düzenli probiyotik (avicare°digestive)
2-sarımsaklı su 3gün+ probiyotik destek
3-Evde yapılmış elektrolit *5 gün
4-Ezcaneden alınmış elektrolit su *5 gün verdim(izolen p %5dekstrozlu)
5-çözelti mineral (avimineral) *haftada 3gün
6-düzenli yıkanmış yeşillik vs veriyorum.

NOT: bunları 7 ay içinde yaptım peşpeşe hepsini denemedim aralarında hep mesafeler var. Veteriner ve kuş üreticilerine danıştım bu sürede.

Bahar Y.

Müdavim
7 aydır büyük ve beyaz dışkılama yapıyor.
'Farklı bir fikri' olan varsa söyleyebilir. 2 kuşum var sadece birisi bu durumda. Enerjisi hali vakti yerinde.
pankreas sorunu diyenleriniz olucaktır çözüm yolunuz varsa yazmanızı rica ediyorum

*Denediğim yöntemler*
1-Düzenli probiyotik (avicare°digestive)
2-sarımsaklı su 3gün+ probiyotik destek
3-Evde yapılmış elektrolit *5 gün
4-Ezcaneden alınmış elektrolit su *5 gün verdim(izolen p %5dekstrozlu)
5-çözelti mineral (avimineral) *haftada 3gün
6-düzenli yıkanmış yeşillik vs veriyorum.

NOT: bunları 7 ay içinde yaptım peşpeşe hepsini denemedim aralarında hep mesafeler var. Veteriner ve kuş üreticilerine danıştım bu sürede.
Pankreoflat kullananlar var pankreas sorunları için

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun. Öncelikle kullandığın probiyotik içeriğinde fos ve inülin içeren ürün ise probiyotik değil prebiyotik. Zamanında benimde başıma gelmişti. Mide-bağırsak sisteminin arasındaki pankreas ile alakalı olduğu yazar lakin neyin sebebiyet verdiği hakkında pek bilgi bulamamıştım. Dışkının bu şekilde çıkması pankreasın işlevini yerine getirememesi, yağ ve nişastanın sindirilememesi yazıyordu. Bu yüzden önerim günlük yeşillik alımını artır. Sadece yem ile beslenmesin. Ek olarak enzimlerin düzeyleri hakkında bilgimiz olmadığı için @Bahar Y. nin önerdiği ilacı veya Diazyme isimli ürünleri kullanabilirsin içinde enzim olması yeterli.

woodpecker626

Yeni Üye
Geçmiş olsun. Öncelikle kullandığın probiyotik içeriğinde fos ve inülin içeren ürün ise probiyotik değil prebiyotik. Zamanında benimde başıma gelmişti. Mide-bağırsak sisteminin arasındaki pankreas ile alakalı olduğu yazar lakin neyin sebebiyet verdiği hakkında pek bilgi bulamamıştım. Dışkının bu şekilde çıkması pankreasın işlevini yerine getirememesi, yağ ve nişastanın sindirilememesi yazıyordu. Bu yüzden önerim günlük yeşillik alımını artır. Sadece yem ile beslenmesin. Ek olarak enzimlerin düzeyleri hakkında bilgimiz olmadığı için @Bahar Y. nin önerdiği ilacı veya Diazyme isimli ürünleri kullanabilirsin içinde enzim olması yeterli.
teşekkür ederimm