• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geceleyin karanlık ortam

nyaniki2

Aktif Üye
Ben gececi biriyim yani 4-5e kadar çalıştığım oluyor bazen, çalıştığım için de ışık açık oluyor ve kuşum uyuyor ama karanlıkta daha iyi uyur diye düşünüyorum, uyurken farklı bir odaya alsam strese girer mi ya da başka çözümler var mı? Kafesin üstünü kapattım ama öyle de rahat uyuyabilir mi emin olamadım sürekli azıcık açık kalan yere bakıyor da.

furricanee

Paylaşımcı
Ben gececi biriyim yani 4-5e kadar çalıştığım oluyor bazen, çalıştığım için de ışık açık oluyor ve kuşum uyuyor ama karanlıkta daha iyi uyur diye düşünüyorum, uyurken farklı bir odaya alsam strese girer mi ya da başka çözümler var mı? Kafesin üstünü kapattım ama öyle de rahat uyuyabilir mi emin olamadım sürekli azıcık açık kalan yere bakıyor da.
ev şartlarını bilmiyorum ancak ışığın açık olmadığı bir oda varsa oraya taşırsanız yada orda çalışırsanız daha iyi olabilir.kuşunuz hertürlü uykusunu alır ancak sabahları daha cok uyurken görebilirsiniz.kuşa herhangi bir zararı olmayacaktır bence:)

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Yer değişikliğini pek sevmez kuşlar ama uymasını engelleyecek şekilde rahatsız oluyorsa başka odaya alabilirsiniz. Ortalama 10 saatlik uykusunu alması lazım. Diğer türlü yorgun ve uykulu geçer günü.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Iki üc parmak genisliginde bir hava boslugu biraktiginiz sürece üstünü örtmenizde bir problem yok. Örttügünüz örtü oda sicakligina göre hava alan, kusu cok isitip baymayacak bir kumastan olursa iyi olur. Isiniz icin sikinti yaratmayacaksa kus icin de los bir ortam yaratmasi icin oda isigi yerine masa lambasi kullanmayi tercih edebilirsiniz.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Üstünü örterseniz stress yapar meraklı canlılar oldukarları için en ufak aralıktan dışarı bakmaya çalışırlar dikkatleri dağınır. Aynı şekilde oda değişikliğide sıkıntılı olabilir. Eğer ışık çok parlak değilse ve uyuyabiliyolarsa alışık olduğu yerde kalması daha iyi benim fikrim. Direk ışık kafese vurmayacak gibi bişe yapabilirsiniz ışığın geldiği yere bir set örtü karton felan.

nyaniki2

Aktif Üye
Cevap beklerken üstünü örtmüştüm şu an uyuyor ama çok çabuk uyuyabildi denemez, avizenin olduğu yere örtü asmak mantıklı olabilir evet hepsini deneyip en güzel hangisinde uyuyor bakacağım artık cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bunu yazarken uyandı yeniden :(.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gece lambası kullanabilirsiniz üstünü komple örtmek strese sokabilir

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kafesin bir yönü açık kalcak şekilde örtün zamanla alışır yerini değiştirirseniz korkabilir

Üst Alt