• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gece salıncakta uyumak

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çoğu muhabbet kuşu gece ışığı kapatınca hemen salıncağa zıplıyor. Acaba tüneme yeri daha ince olduğu için mi? Yoksa sırf rahatlık ve keyiften mi? Geceleri kalın tüneklerde ayakları yorulmuyor mu acaba ya?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok mantıklı bir soru. 🙂 Sanki keyif ve rahatlıktan dolayı salıncağa çıkıyorlar gibime geliyor.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bence yukarıda olma istediği yüzünden. Günü geçirdikleri tüneklerden daha yukarı bi bölgede uyuyunca daha güvende hissediyorlar nedense.

Mert G.

Paylaşımcı
Şuan ben salıncak takmiy eğitim yapmak üretmek için birde oyuzden yüksek olduğundan bence orda uyuyorlar ve keyfi olduğunu düşünüyorum

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Çoğu muhabbet kuşu gece ışığı kapatınca hemen salıncağa zıplıyor. Acaba tüneme yeri daha ince olduğu için mi? Yoksa sırf rahatlık ve keyiften mi? Geceleri kalın tüneklerde ayakları yorulmuyor mu acaba ya?
Ben salıncağı tünekten kendim yaptım sallanmayı çok seviyor diye. Gecede salıncakta orda rahat hissediyorlar herhalde. Diğer tünek yukarda ama orda uyumayı tercih ediyor. Kafes içinde onuda benimsiyor bence. Salıncak durunca yukarıdan kafasıyla itip sallıyor yada hızla üzerine çıkıp onu hızlandırıyor. 😂 Üreticide görmüştüm mesela yuvarlak dönen tünek yapmış koca gün orda oynuyorlardı.