• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Gece korkusu ve tüy kesme davranışı

BayanLegolas

Aktif Üye
Herkese merhaba ben daha öncede aynı durumdan konu açmıştım aradan biraz zaman geçti lakin düzelme yok erkek kuşum da aylardır süre gelen kanat tüylerini kesme sorunumuz var kanatların orta kısmından kanat diplerine kadar olan bölgelerde uçuş tüyü kalmadı hepsini ortalarından kesip attı hala nasıl uçabiliyor anlam veremiyoruz 😅 6 ay dolmadan vilmectin 2 doz yapıldı sorunumuz çözülmedi ve yine aynı kuşumda yaz ayından beri gece korkusu gölgelerden çok korkuyorbu soruna kafes üstünü örterek büyük oranda fayda sağladım normalde gece uyumadan önce kafeste birkaç tur atar üstte t tüneğine geçer uyur ancak şimdi yeni dişi kuş var aynı kafeste ve dişi üstteki t tüneği sahiplendi erkeği gece yukarı yaklaştırmıyor bu sebeple gece gezinmesi tekrar arttı sizce nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim
Resimlerden biri biraz bulanık çıkmış ancak durum az çok belli oluyor diye atmak istedim şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

BayanLegolas

Aktif Üye
Hatta sorunumuz Haziran ayı civarı başlamış o zamanda kısa bir yolculuk sonrası kanat tüyleri bozulmaya çarpık çurpuk olmaya başlamıştı devamında da tüyleri kesmeler başladı Haziran'da çekilmiş fotoğraflarıda yüklüyorum

Ekli dosyalar

BayanLegolas

Aktif Üye
Yukarıdaki t tüneği kaldırdım yerine aynı hizada çaprazlama 2 kısa tünek taktım amacım yukarıda iki ayrı nokta oluşturmak çünkü tek uzun tünekte dişi gece erkeği yaklaştırmıyor sizce bu düzen iyimidir

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba ben daha öncede aynı durumdan konu açmıştım aradan biraz zaman geçti lakin düzelme yok erkek kuşum da aylardır süre gelen kanat tüylerini kesme sorunumuz var kanatların orta kısmından kanat diplerine kadar olan bölgelerde uçuş tüyü kalmadı hepsini ortalarından kesip attı hala nasıl uçabiliyor anlam veremiyoruz 😅 6 ay dolmadan vilmectin 2 doz yapıldı sorunumuz çözülmedi ve yine aynı kuşumda yaz ayından beri gece korkusu gölgelerden çok korkuyorbu soruna kafes üstünü örterek büyük oranda fayda sağladım normalde gece uyumadan önce kafeste birkaç tur atar üstte t tüneğine geçer uyur ancak şimdi yeni dişi kuş var aynı kafeste ve dişi üstteki t tüneği sahiplendi erkeği gece yukarı yaklaştırmıyor bu sebeple gece gezinmesi tekrar arttı sizce nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim
Resimlerden biri biraz bulanık çıkmış ancak durum az çok belli oluyor diye atmak istedim şimdiden teşekkürler
Merhaba kopardığım bölgelere önce crystalin sprey yada Dr animal sıkın
Sonra eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Sprey 1 sefer
Dış parazit damlası zamanı gelmiş
Dişi üst tüneğe yaklaştırmıyor yazmışsınız
Kafesi genişletin lütfen, geniş kafeste tünek sayısı fazla olur ve kuş rahat eder yada tünek yönünü değiştirin
Üste 2 paralel tünek takın ayrı ayrı uyusunlar
Stresten yapıyor bilginiz olsun

BayanLegolas

Aktif Üye
Abla dış parazit düzenli yapıyorum tüy kesiyor diye yakında 2 doz tekrar yaptım dişiyide aldığımda 2 doz 10 gün arayla yaptım kafes 60x50 lik kafes aslında bayağı büyük çokça yerde var dişi ile aşağı yukarı 1 haftadır aynı kafesteler alışırlar inşallah yinede dediğiniz gibi yukarıya 2 ayrı tünek taktım bu gece deneyeceğiz 😅

BayanLegolas

Aktif Üye
Abla derisinde sıkıntı yok tüyleri dibinden koparmıyor tek derdi uzun uçuş tüyleri onlarında yarısını kesiyor sprey iş görürmü acaba

BayanLegolas

Aktif Üye
Merhaba kopardığım bölgelere önce crystalin sprey yada Dr animal sıkın
Sonra eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Sprey 1 sefer
Dış parazit damlası zamanı gelmiş
Dişi üst tüneğe yaklaştırmıyor yazmışsınız
Kafesi genişletin lütfen, geniş kafeste tünek sayısı fazla olur ve kuş rahat eder yada tünek yönünü değiştirin
Üste 2 paralel tünek takın ayrı ayrı uyusunlar
Stresten yapıyor bilginiz olsun
Abla bu şekildeler 😅 yukarıya 2 uzun tünek takdığımda dişi yan yan gide gele erkeği yaklaştırmadı kısa tüneklerde şimdilik iyi gibiler bu düzen sizce nasıl

Ekli dosyalar

Son düzenleme: