• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gece kaşıntısı, hapşırık ve uyuma

ozlmyldz

Aktif Üye
Merhabalar, kuşum 1,5 aylık henüz. Yaklaşık 3 hafta önce evimize aldık ve 2 haftadır da kaşıntısı vardı. Bu sebeple Albino bit spreyini aldım ve 3-4 kere sıktım 2 hafta içerisinde. Dün gece boyunca sürekli ayağıyla kendini kaşıdığını, tüylerini yaladığını fark ettim ve seslerine uyandım. Sabah uyandığımda hala kaşınıyordu, kaşınmaktan düzgün uyuyamadığını da düşünüyorum. Çünkü az önce elime almama rağmen hala uyukluyor. Kafesine koydum başını sırtına yaslayarak uyuyor bu saatte böyle uyumaz genelde ve sessiz sessiz ötüyor. Buna ek olarak hapşırık da mevcut. Acaba spreyi sıkarken burnuna kaçmış olabilir mi? Kaşıntısı bir türlü bitmiyor, sprey de sıktık. Kafesini de dezenfekte ettim. Bit varsa çoktan ölmesi gerekmez mi? Acaba iç parazit vs olabilir mi? Yardımınızı rica ediyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Albino bit spreyini ilk defa duyuyorum spreyi kullanırken yakın temastan değil 30 cm uzaktan sıkmak gerek..ev sıcaksa banyoluk takın yıkansin sonra havluyla biraz siz kurutun sonra o kendisi kurulansin banyoyu bir kereliğine yaptırın spreyin etkisi gitsin diye sonrasında durumu ile ilgili tekrar yazınız ilaç konusunda yardımcı olalım 👍

ozlmyldz

Aktif Üye
Albino bit spreyini ilk defa duyuyorum spreyi kullanırken yakın temastan değil 30 cm uzaktan sıkmak gerek..ev sıcaksa banyoluk takın yıkansin sonra havluyla biraz siz kurutun sonra o kendisi kurulansin banyoyu bir kereliğine yaptırın spreyin etkisi gitsin diye sonrasında durumu ile ilgili tekrar yazınız ilaç konusunda yardımcı olalım 👍
Bize de petshop önerdi. Dediklerinizi bugün içerisinde muhakkak yapacağım teşekkür ederim. Spreyin fotoğraflarını ekliyorum.

ozlmyldz

Aktif Üye
Az önce bağırıp kusma hareketi yaptı videosunu ekliyorum. Spreyden zehirlendi mi yoksa üşüttü mü? Anlayamadım hiç. Streamable Video

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuza iç parazit dış parazit yapın. Oda bu spreyle olacak şey değil. Ense damlası damlatin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Stronghold kedi ense damlası temin ediniz ve enseye bir damla damlatın o spreyi kullanmayın

Üst Alt