• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gece kaşınma

Sinn1

Aktif Üye
Iyi akşamlar. Muhabbet kuşlarım tüy dökümünde. Ama gece kaşınıyorlar. Şu an bile ışık kapalı ama kanat altlarına kaşıyorlar. Kafes altı peçeteye bakıyorum bit yok sanki. Dışkıları dağınık ve gündüz hep uyuyorlar. Daha önce de sordum vermeyin dediniz ama vilmectin vereli bir buçuk ay olacak ama kaşıntı tüy dökümünden değilse veterinere gidip kuşlar için olan parazit ilacından yaptırsam olur mu tüy dönemindeyken yapılır mı. Çünkü gerçekten tüm gün uyuyorlar yem çok az yiyorlar ve kaşınma sesleri geliyor gece boyu.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Iyi akşamlar. Muhabbet kuşlarım tüy dökümünde. Ama gece kaşınıyorlar. Şu an bile ışık kapalı ama kanat altlarına kaşıyorlar. Kafes altı peçeteye bakıyorum bit yok sanki. Dışkıları dağınık ve gündüz hep uyuyorlar. Daha önce de sordum vermeyin dediniz ama vilmectin vereli bir buçuk ay olacak ama kaşıntı tüy dökümünden değilse veterinere gidip kuşlar için olan parazit ilacından yaptırsam olur mu tüy dönemindeyken yapılır mı. Çünkü gerçekten tüm gün uyuyorlar yem çok az yiyorlar ve kaşınma sesleri geliyor gece boyu.
Kuşlar tüy dökümünde halsizlik yaşayabiliyorlar. Kaşıntıları artıyor. Bence düzenli banyo yaptırın ve b vitami,yulaf ile bu dönemi destekleyin. Tüy döneminde kuşlarda ağrı vs olabiliyor onlar için zor bir dönem. Siz yinede dışkı fotosu ve kuşların fotosunu atınız

Bahar Y.

Müdavim
Karanlıkta bile kaşınıyorlarsa dış parazit geçmekte fayda var, vilmectin ense damlası temin edip enseye 1 damla damlatabilirsiniz

Üst Alt